Αρχική Αθλητικα Αλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και νίκησε την Μπασάκσεχίρ 1-0!

Αλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και νίκησε την Μπασάκσεχίρ 1-0!

1971

 

 

Ο Ολυμπιακός “αλωσε” το Φατίχ Τερίμ και με αυτό τον τρόπο απάντησε ποδοσφαιρικά στην αγαπημένη ομάδα του Ταγίπ Ερντογάν και στο πανό που θύμιζε την άλωση της Πολης απο τον Μωάμεθ το 1543.

Για να γίνει αυτό χειάστηκε ο πορτογάλλος τερματοφύλακας των Πειραιωτών να πιάσει στις καθυστερήσεις “ανόητο” πέναλτυ!

Μη φανταστείτε κανένα γήπεδο “καμίνι” και Τούρκους που περίμεναν να “ψήσουν” τους Ελληνες στο γήπεδο και στις κερκίδες.

Στο 17.000 θέσεων γήπεδο ,ζήτημα αν ήταν 4.000 οπαδοί της τουρκικής ομάδας και γενικά το γήπεδο αν δεν ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού να φωνάζουν θα θύμιζε λειτουργία στην…Αγιά Σοφιά.Τόσο ήσυχο ήταν.

Το όνομά του το πήρε απο τον πολυνίκη Τούρκο προπονητή,ο οποίος σήμερα είναι προπονητής στη Γαλατά Σαραϊ.

Το γκολ του Ολυμπιακού το πέτυχε ο Μασούρας μετά  σέντρα του γάλλου Βαλμπουενά στο 53.

Στο 75 αποβλήθηκε ο αμυντικός χαφ Καχβεσί για δεύτερη κίτρινη σε σκληρό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου σχεδόν.

Στο 83 ο Ολυμπιακός φρεσκάρισε την ομάδ αμε τον νεοαποκτηθέντα απο τον Ατρόμητο Μπρούνο.μέσα σε οκ΄τω λεπτά ο Βραζιλιάνος αυτός που δεν είναι σε τίποτα καλύτερος απο τον Σιώπη ή τον Ανδρούτσο κατάφερε να κάνει δυο φορές χέρι και το δεύτερο στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ευτυχώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πορτογάλος Σα απέκρουσε το πέναλτυ του Βόσνιου Βίσκα και κράτησε το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με το συνηθισμένο σχήμα με τρεις Ελληνες στην σύνθεση.Τσιμίκας,Μπουκαχαλάκης και Μασούρας,ο και σκόρερ.

Βγήκαν στο β ημίχρονο Βαλμπουενά,Μασούρας και ο Γκερέρο στο τέλος για καθυστερήσεις και μπήκαν οι Καμαρά,Μπρούνο και Αλ Αραμπί.επαιξαν ακόμα οι Σα,Μεριά,Σεμέδο,Γκιγιέρμε ,Ομάρ,Ποντένσε.

Στα άλλα ματς η Πόρτο νίκησε στη Ρωσία την Κρασνονταρ 1-0 με γκολ του Ολιβέϊρα στο 89 και πάει φουλ να συναντήσει τον Ολυμπιακό.

Η κατρακύλα της άλλοτε ισχυρής ελβετικής Βασιλείας συνεχίστηκε και έχασε στο γήπεδό της απο την πολωνική Λάσκ με 2-1.Η Σέκτικ πήρε 1-1- απο την Ρουμανική Κλούζ στη Ρουμανία και η Ρόζεμποργκ νίκησε 3-1 την σλοβένικη Μάριμπορ στη Σλοβενία