Αρχική Θέμα Απίστευτο: ο κορωναϊός νίκησε τον Τζέϊμς Μπόντ στην ταινία “Δεν είναι ώρα...

Απίστευτο: ο κορωναϊός νίκησε τον Τζέϊμς Μπόντ στην ταινία “Δεν είναι ώρα να πεθάνεις”!Εκτακτα μέτρα στην υφήλιο και στην Ελλάδα!

1403

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η χώρα της υπερβολής,της υποτίμησης της φαιδράς πορτοκαλέας που θα πάει θα αναδειχθεί και στην υπόθεση του κορωνοϊού!
Ανακοινώθηκε ,λέει,και το 10ο κρούσμα.Ολα τα κρούσματα προέρχονται απο ταξιδευτές στην ύποπτη Ιταλία και στην …ανύποπτη Μέση Ανατολή,στην οποία πήγε μια ενορία απο την Ηλεία και μέχρι τώρα νόσησε σοβαρά ένας 67χρονος που νοσηλεύεται στην Εντατιή στο νοσοκομείο του Ρίου και η συζυγός του.
Τα άλλα κρούσματα είναι απο την Ιταλία ενώ αναζητείται και δεν επιβεβαιώνεται και ένα κρούσμα στην Κηφισιά…

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατήγγειλε σε έκτακτο “διάγγελμα” σήμερα τις ανεύθυνες συμπεριφορές,όπως τα ελέυθερα καρναβάλια,το πήγαινε -ελα σε νοσοκομεία κλπ
Τα συμπτώματα υπερβολής και υποτίμησης:
Το πρώτο σχολείο,που έκλεισε είναι το Κολλέγιο.Υστερα έκλεισαν και μερικά ακόμα στο Περιστέρι για προληπτικούς λόγους.Δεν ανακοινώνεται το κλείσιμο του Κολλεγίου,επειδή είναι σχολέιο “διάσημο”,ισχυρών οικονομικά και προφανώς θεωρούν πλήγμα στη φήμη του την ανακοίνωση.Ισως να είναι ακόμα πιο σοβαρό: να χρειαστούν μέτρα πειθαρχίας και απομόνωσης σε διάφορους που είναι γύρω απο το σχολείο και οι ισχυροί δύσκολα θα πειθαρχήσουν ή θα παραδεχθούν ότι χρειάζονται πειθαρχία και πολύ περισσότερο βοήθεια.
Στην υπόθεση του Κολλεγίου ήδη έχουν γραφεί πολλά για ανεύθυνη συμπεριφορά εκ μέρους της 40χρονης γυναίκας που έφερε τον ιό απο την Ιταλία.Δηλαδή ότι πήγε στο νοσοκομείο χωρίς προειδοποίηση και τα συναφή.
Εκείνη απάντησε ότι η ανευθυνότητα ήταν στο νοσοκομείο που έπρεπε να είναι “υποψιασμένο” και να αντιδρά αυτόματα με απομόνωση ατόμων που δηλώνουν ύποπτο ιστορικό και ύποπτα συμπτώματα,όπως,ισχυρίζεται ότι έκανε η 40χρονη.
Η εικόνα που δόθηκε ήταν ότι η “πλούσια επώνυμη του Κολλεγίου δεν υπολογίζει τους γύρω της γιατί αυτό κάνουν οι πλούσιοι”.
Στην Ηλεία ,εξαιτίας των δυο κρουσμάτων στους ταξιδιώτες μπαίνουν σε έλεγχο και διπλανοί νομοί.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα:

“Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Ο κ. Τσιόδρας σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας
Ο κ. Τσιόδρας σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πάτρας, οι παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων και η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή».

Εν προκειμένω ποιά διαφορά υπάρχει με την υπόθεση του Κολλεγίου;
Ο φορέας ανύποπτος πήγε και ήλθε σε διάφορα νοσοκομεία,αφού πίστευε ότι δεν έρχεται από ύποπτη περιοχή.
Μετά την διαπίστωση του κρούσματος είδαμε τον ιερέα που ήταν μαζί με όλους σε ΕΝΑ πούλμαν να δίνει συνεντεύξεις χωρίς καμία προφύλαξη και τα μικρόφωνα να είναι κοντά στο στόμα του χωρίς καμία προφύλαξη απο την πλευρά των δημοσιογράφων.
Ολα αυτά ενώ υπάρχει παγκόσμιος συναγερμός,συνεχείς ανακοινώσεις θανάτων,όπως 107 στην Ιταλία που διαπιστώθηκαν 3000 κρούσματα,11 στην Καλλιφόρνια που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,αναβολή επίσκεψης του κινέζου προέδρου στην Ιαπωνία,ανακοινώσεις και συστάσεις να αποφεύγονται οι χειραψίες και αγκαλιές ακόμα και μεταξύ αξιωματούχων,υπουργών κλπ
Οι επιστήμονες λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές,αλλά πρέπει και να υπάρχει πειθαρχία σε μέτρα.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η συμπεριφορά όλων είναι υπεύθυνη,αλλά και οι υπερβολές και η υποτίμηση των μέτρων ακόμα και απο επιστήμονες που αποφεύγουν να πάρουν μέτρα προφύλαξης.
Ο 67χρονος της Ηλείας που νοσηλέυεται σε σοβαρή κατάσταση είχε προβλήματα υγείας σοβαρά πριν τον ιό.
Εάν είχε κάνει εμβόλιο γρίππης δεν θα είχε ,πιθανώς,προβλημα με γρίππη.Με τον κορωναϊό έχει πρόβλημα γιατί ακόμα δεν υπάρχει εμβόλιο.
Μέχρι να ανακαλυφθεί,όπως στον SARS το πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομιά θα είναι μεγάλο.Μόνο στην Ιταλία,το πλήγμα αποτιμάται ως τώρα σε 7 δις ευρώ.Μεγαλύτερο θα είναι στις ΗΠΑ λόγω και της υπερκινητικότητας προς την τεράστια αυτή χώρα,που είναι παγκόμσιο κέντρο οικονομίας,υγείας,τουρισμού,εμπορίου κλπ
Προφανώς για να σταλεί μήνυμα ο αντιπρόεδρος Μάϊκ Πένς,επικεφαλ΄ής της αντιμετώπισης του κορωναϊού έκανε δημόσια προσευχή στο Λευκό Οίκο με το επιτελείο.
Δυο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε υπηρεσίες της ευρωπαίκής ένωσης στις Βρυξέλλες.Οι εργαζόμενοι είχαν μεταβεί στην Ιταλία και με αιτία αυτό αναβάλλονται πάνω απο 100 εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Κορυφαίο: το Ευρωκοινοβούλιο έκλεισε για επισκέπτες μέχρι νεωτέρας.Οι επισκέψεις ήταν χιλιάδες κάθε εβδομάδα…

Ο τουρισμός κρουαζιέρας θα έχει άμεσο πρόβλημα και μαζί με αυτόν και τα συμπαρομαρτούντα.
Στην Καλλιφόρνια κρουαζερόπλοιο της ίδιας εταιρείας με το “Ντάϊμοντ Πρινσές” ,στο οποίο υπήρξε διασπορά κορωναίού και θάνατος 6 ηλικιωμένων με προβλήματα υγείας,ακινητοποιήθηκε λόγω κρούσματος.
Στην Κέρκυρα, η οποία αναμένει 800 χιλιάδες τουρίστες κρουαζιέρας ένα κρουαζερόπλοιο ελέγχεται αν και στους επιβαίνοντας δεν υπάρχει πρόβλημα.Υπήρξε με κάποιον Αυστριακό που κατέβηκε μέρες νωρίτερα στην Ιταλία.
Η θεαματικότερη νίκη του κορωναϊού ήταν εναντίον του …Τζέϊμς Μπόντ.Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του “Δεν είναι ώρα να πεθάνεις”(…) που επρόκειτο να γίνει τον Μάϊο αναβλήθηκε για το φθινόπωρο.
Τα πλήγματα σε τουρισμό και υγεία θα περιοριστούν αν ο αγώνας δρόμου των επιστημόνων για ανακάλυψη εμβολίου(μέσα στον Μάρτιο αρχίζουν κλινικές εφαρμογές του) στεφθεί με επιτυχία.

Σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας δημιουργούνται υποδομές για υποδοχή όσων έχουν ύποπτα συμπτώματα,όπως αυτή που βλέπεται και την δημιούργησε πρώτο από όλα το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.