Αρχική Αθλητικα Γιγας ο Ολυμπιακός προκρίθηκε,ηρωϊκός ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με 3 πέναλτι!

Γιγας ο Ολυμπιακός προκρίθηκε,ηρωϊκός ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με 3 πέναλτι!

1933

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει πρόταση στον Μάρκους Μπέργκ το καλοκαίρι και τον χρειαζόταν για πορεία στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Μπέργκ δεν ήρθε και μετά περιπέτειες κατέληξε στην ρωσική Κρασνοντάρ ,η οποία χαρακτηρίστηκε κατώτερη του πρεστίζ του.

Ιδιαίτερα καθώς η ρωσική ομάδα στο προκριματικά αυτής τηςς φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε στο γήπεδό της απο την φημισμένη πορτογαλική Πόρτο με 1-0 και όλοι την θεώρησαν τελειωμένη.

Στην Πορτογαλία η Κράσνονταρ διέλυσε την Πόρτο με 3-0 στο ημίχρονο.Η Πόρτο αντεπιτέθηκε στο δεύτερο,μείωσε στο 59 σε 1-3…εκανε το 3-2 στο 76.Ως εκεί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα βρει μπροστά του τον Μάρκους Μπέργκ στα play off,αφού μετά απο ένα αγωνιώδες πρώτο ημίχρονο στο “Καραϊσκάκης” νίκησε και πάλι την πολύ καλή Μπασακσεχίρ με 2-0 με γκόλ του Σεμέδο και του Βαλμπουενά με πέναλτυ ,το οπίο κέρδισε ο νεαρός Ρατζέλοβιτς που μπήκε ως αλλαγή στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ημίχρονο η τουρκική ομάδα είχε ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός είχε με το μέρος του την τύχη ,αλλά και τον Πορτογάλλο τερμοφύλακά του Ζοσέ Σα,ο οποίος έπιασε τα… άπιαστα σε τετ α τετ με τον Βίσκα ,τον Ρομπίνιο και τακουνάκι του Κριβελί απο το μισό μέτρο.

Στον αντίποδα και πριν από αυτό το στρίμωγμα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του Γκιγιέρμε στο 4ο λεπτό.

Η ομάδας της Πόλης είχε υπεροχή,είχε τιμωρημένο προπονητή,έβγαλε τον Ρομπίνιο στο ημίχρονο,λόγω κόπωσης και ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις την τσάκισε.

ΦΩΤΙΑ Ο ΠΑΟΚ αλλά…

Ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει την υπέρβαση στο “Γιόχαν Κρόϊφ Αρίνα”,αλλά με τρία πέναλτυ σε έναν αγώνα σε βάρος του,ποιά υπέρβαση.Προηγήθηκε με το Ολλανδο Μπίσεσβαρ ,έπιασε το πρώτο πέναλτυ του Τάντιτς ο Πασχαλάκης.Στο 44 ο Τάντις με δεύτερο πέναλτυ ισοφάρισε και έτσι έληξε το ημίχρονο.

Στο 79 ο Αργεντινός μπάκ του “Αίαντα Ταλιαφίκο έκανε το 2-1 και εκεί ο ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη,που πήγε στο γήπεδο  φάνηκε ότι κατέρρευσε…

Ιδιαίτερα όταν έκανε και πάλι με πέναλτι ο Τάντιτς στο 85 το 3-1.

Ομως ο Μπίσεσβαρ έκανε τους Ολλανδούς καρδιακούς στα τελευταία λετπά του αγώνα,καθώς πέτυχε το 3-2 στο 89 και μέχρι τη λήξη του αγώνα οι καρδιές έσπαγαν…

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορούσε…Δυο γκολ έβαλε,αλλά τα πέναλτυ ήταν καταδικαστικά σε μία έδρα πολύ δυνατή.

Ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι και φέτος θα είναι πολύ δυνατός.Μετά την ήττα με 2-1 στην Κύπρο τον ξέγραψαν οι πάντες,αλλά πήγε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και κέρδισε καθαρά με 2-0 και την πρόκριση!

Τα γκολ ο  Αργεντινός ντε Βινσέντι με πέναλτι και ο Ουρος Μάτιτς.

Αυτή τη φορά ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με 2 Κύπριους στην αρχική ενδεκάδα και όχι με 11 ξένους,όπως στο περασμένο ματς.

Η Μπρίζ πήρε 3-3 στο Κίεβο και απέκλεισε την Ντιναμό.Τα τρία γκολ μπήκαν στα τελευταια 5 λεπτά.Ως τότε η Δυναμ.ο Κιέβου ήταν μπροστά με 2-1.

Δυναμίτης όμως ήταν η Δυναμό Ζάγκρεμπ που νίκησε με 4-0 εκτός έδρας την ουγγρική Φερεντσβάρος ,η οποία είχε πάρει 1-1 στο Ζάγκρεμπ.Η πολωνική λάσκ απέκλεισε την άλλιτε κραταιά Βασιλεία της Ελβετίς,η Ρόζεμποργκ την Μάριμπορ.

Η ρουμανική Κλούζ  έβαλε τέσσερα στη γλασκώβη και με 3-4 μέσα στην έδρα της  φημισμένης Σελτικ  την απέκλεισε αφού το πρώτο ματς ήταν 1-1 στη Ρουμανία