Αρχική Ελλαδα Διασωληνώθηκαν δυο λίαν επώνυμοι Ελληνες με κορονοϊό-Καλύτερα νέα για Ελλάδα,χειρότερα για Ευρώπη-ΗΠΑ!

Διασωληνώθηκαν δυο λίαν επώνυμοι Ελληνες με κορονοϊό-Καλύτερα νέα για Ελλάδα,χειρότερα για Ευρώπη-ΗΠΑ!

1497

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα στη μάχη με τον κορονοϊό έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στην Ελλάδα,στη Γερμανία και αρκετές ακόμα ευρωπαΪκές και άλλες χώρες,που δεν έχουν πληγεί ακόμα από καταιγίδα κορονοϊού. Όμως στην Ιταλία,την Ισπανία και τις ΗΠΑ η καταιγίδα μαίνεται.

Ας σημειώσουμε συνοπτικά τα καλά  νέα:

-για πρώτη φορά Ελληνες επιστήμονες ,του  κ.Τσιόδρα συμπεριλαμβανομένου,μιλούσαν για χαραμάδα ελπίδας ότι μπορεί να μην σαρώσει την Ελλάδα καταιγίδα κορονοϊού.Τουλάχιστον αυτήν που περιμέναμε πριν 10 ημέρες.

Τα κρούσματα υπολογιζονται μεν σε 10.000,χωρίς συμπτώματα,αλλά οι διασωλημένοι(μεταξύ αυτών και δυο λιαν επώνυμοι…)παραμένουν σε μικρό(σχετικά) αριθμό και κάτω των 20…Μάλιστα βγήκαν από την διασωλήνωση και 4-5 και πάνε καλύτερα με κοκτέϊλ αντιϊκών φαρμάκων.

Τα κρούσματα που καταγράφηκαν  είναι μεν 600,αλλά οι θάνατοι είναι 17 εκ των οποίων οι 16 είχαν και πριν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας,τόσο σοβαρά,ωστε και η γρίππη που φέτος “σκότωσε” ήδη πάνω απο 100,θα μπορούσε να τους “σκοτώσει.

-η πειθαρχία των πολιτών στις συστάσεις είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλή.

Οι κάποιες εξαιρέσεις είναι σαν τις…αρχές.Μας δήλωναν ότι έχουν πάρει όλα τα μέτρα για τον επαναπατρισμό,αλλά τα είχαν πάρει τόσο καλά ώστε να “τσουβαλιάσουν” σε αεροπλάνα υγιείς και φορείς και μόλις τους έφεραν στην Αθήνα τους “μπουντρούμιασαν” σε ξενοδοχείο(Στάνλεϊ,Μεταξουργείο)  ενώ κατά την επιβίβαση τους είπαν “πάτε σπίτια σας για απομόνωση”.

Οταν κατέβηκαν τους  “μάντρωσαν”,άρα ήξεραν ότι έβαλαν υγιείς και φορείς μαζί.Υπάρχει άλλη εξήγηση;

-στα καλά νέα σημείωναν επιστήμονες και την βραδύτητα εξάπλωσης στα θερμά μέρη του πλανήτη.

Στα κακά νέα της ημέρας και στα λίαν περίεργα ο συνεχιζόμενος φονικος καταιγισμός στην Ιταλία,την Ισπανία και τη Γαλλία.

Στην Βόρεια Ιταλία οι νεκροί είναι σε ένα μήνα διπλάσιοι των Κινέζων σε δυο μήνες…Ξεπέρασαν τις 6.000!

Δεν είναι δικαιολογία το κλίμα της Βόρειας Ιταλίας,σε σχέση με την σχεδόν άνετη απο κορονοϊό Νότια Ιταλία.Στη Γερμανία το κλίμα είναι πιο ψυχρό και όμως τα κρούσματα …επιβραδύνονται και χωρίς …μέτρα!

Τρόμο προκαλεί και το γεγονός των πολλών θανατηφόρων κρουσμάτων σε ιταλούς γιατρούς…

Πέθαναν ήδη 21 χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας και είχαν πάρει τον κορονοϊό απο ασθενείς ανύποπτοι…

Στην πιο θερμή Ισπανία καλπάζουν(πάνω απο 2.000 νεκροί) ακόμα και με τον καλπασμό της πιο ψυχρής Γαλλίας,όπου ξεπέρασαν τα 600…

Στην ακόμα πιο ψυχρή Βρετανία με την άρνηση μέτρων οι νεκροί δεν έφτασαν τους 300 και  ανάμεσά τους και ένας 18χρονος ,που είχε όμως πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας…

Στην ψυχρή αυτό τον καιρό Νέα Υόρκη ετοιμάζονται για καταιγίδα στα νοσοκομεία παρότι ο Τράμπ,δηλώνει ότι θα κάνει …άρση μέτρων!

Περίεργο..Πολύ περίεργο…Αλλά μοιαζει με επιδημίες στις αρχές του αιώνα.Χτυπούσαν(π.χ. πανώλη) περιοχές και μάλιστα όχι όμορες…