Αρχική Αθλητικα Εθνικές ποδοσφαίρου(έχασε) και μπάσκετ(κέρδισε)χωρίς πάγκο πάνε στον τοίχο!

Εθνικές ποδοσφαίρου(έχασε) και μπάσκετ(κέρδισε)χωρίς πάγκο πάνε στον τοίχο!

1854

 

Η Εθνική ποδοσφαίρου έχασε ξανά με κάτω τα χέρια και χωρίς πάγκο-οδηγό απο την Φινλανδία και δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης.

Η Εθνική μπάσκετ έχει παιχταράδες παγκόσμιας κλάσης ,αλλά ο πάγκος με τον φιλότιμο Θανάση Σκουρτόπουλο μπορεί να κατευθύνει την Κύμη και τον Κολοσσό,αλλά όχι την Εθνική σε επίπεδο κορυφής παγκοσμίου κυπέλλου.

Μπορούσαμε να έχουμε προπονητή αυτού του επιπέδου,αλλά …Γιατί δεν έχουμε;

Ακούστε τους παρουσιαστές-σχολιαστές των αγώνων,το άθλιο ταβερνοειδές επίπεδό τους και θα καταλάβετε τι είδους διαβουλεύσεις γίνονται στο κορυφαίο επίπεδο…

Ετσι στο μεν μπάσκετ δεν μπορούσαν να κάνουν τα δικά τους παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της ζέσης με την οποία αντιμετωπίζει την εθνική και έτσι οι καλύτεροι μπασκετμπολίστες  δήλωσαν παρών.

Ο πάγκος καταφέρνει να φτάνει τα παιχνίδια στο νήμα ,αν και η Εθνική παίρνει διαφορές 15 και 20 ποντους.

Ενας κανονικός προπονητής θα έχτιζε γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο  τους άλλους με τέτοιο τρόπο,ώστε να κερδίσουν και αυτή την δεύτερη ομάδα τωνΗΠΑ με 20 πόντους διαφορά.

Ο μαστροΘανάσης ο Σκουρτόπουλος κατάφερε να χάσουμε με τέτοιο τρόπο απο τη Βραζιλία και να μας βάλουν 100 πόντους και οι Νεοζηλανδοί που μας καρδιοχτύπησαν πριν νικήσουμε οριακά με 103-97…

Ενδεικτικό είναι ότι με καλή φόρα και τρία συνεχόμενα τρίποντα,  από τον Παπαπέτρου και ένα από τον Πρίντεζη, στην 4η περίοδο η εθνική έκανε  το 80-68. Οι Νεοζηλανδοί έβλεπαν ότι αυτά ήταν ικανότητες παικτών και όχι σχέδιο του μαστροΘανάση και χωρίς καμία αντίσταση μείωσαν , 82-77, από τρίποντο του Ρομπ Λο, 5:33΄΄ πριν τη λήξη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νικ Καλάθης ανέλαβαν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση την εθνική για το 87-79. Ο Ισαάκ Φοτού με 2/2 βολές μείωσε σε 87-81, για να πετύχουν 4 ακόμη πόντους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Παπανικολάου, 91-83, 2:30΄΄ πριν το τέλος.

Ένα τρίποντο του Καλάθη και πόντοι από Σλούκα και Γιάννη Αντετοκούνμπο διαμόρφωσαν το 97-86 στα 46΄΄ και πλέον η εθνική ήταν αγκαλιά με την πρόκριση.

Ομως ο αυτοσχεδιασμός λόγω ανυπαρξίας πάγκου έκανε το ματς ροντέο.Ο  Ιλί, ο Σλούκας και ο προπονητής της Νέας Ζηλανδίας Πολ Χενάρι πήραν τεχνικές ποινές. Με 3 βολές ο Λαρεντζάκης «έγραψε» το 100-89, ο Κόρεϊ Ουέμπστερ ευστόχησε ξανά σε 3 για το 100-92, ακολούθησε μία βολή του Λαρεντζάκη για το 101-92 και ο Τομ Αμπερκρόμπι ευστόχησε σε νέο τρίποντο, 101-95. Ο Λαρεντζάκης ξαναπήγε στη γραμμή του φάουλ, 103-95, με τον Τάι Ούμπστερ να προλαβαίνει να σκοράρει στα 5΄΄ που είχαν οι Νεοζηλανδοί, για το τελικό 103-97.Ολα αυτά στα 46 δευτερόλεπτα.Αν έμεναν 146 με πόση διαφορά θα χάναμε;

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66,103-97.

Ελλάδα (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Καλάθης 14 (2), Παπανικολάου 7, Παπαπέτρου 16 (4), Γ. Aντετοκούνμπο 24 (1), Μπουρούσης 3 (1), Σλούκας 7 (1), Θ. Αντετοκούνμπο 10 (1), Πρίντεζης 13 (1), Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης 9 (1).

Νέα Ζηλανδία (Πολ Χενάρε): Αμπερκρόμπι 18 (3), Ντιλένι 2, Φοτού 15, Ιλί 9, Λο 5 (1), Πλέτζερ, Ράσμπατς, Σμιθ-Μίλνερ, Γουέμπστερ Τ. 17 (1), Γουέμπστερ Κ. 31 (7)

Στη φωτογραφία οι Ελληνες παίκτες παρακολουθούν κινήσεις-χορό Μαορί των Νεοζηλανδών.

Συμβουλή μας: Να βλέπετε τα παιχνίδια (και) της Εθνικής χωρίς ήχο για να μην ακούτε σχολιαστές.Δεν έχουν έλεος,δεν καταλαβαίνουν,δεν γνωρίζουν,δεν νοιάζονται γιατί δεν έχουν ανταγωνισμό και τις θέσεις δεν τις πήραν με διαγωνισμό,ούτε γιατί έπαιζαν μπάσκετ…

Στο ποδόσφαιρο πολύ χειρότερα τα πράγματα…Το πρωτάθλημά μας παίζετε με Λόπεζ-Μόπεζ και όχι Ελληνες παίκτες-κλειδιά στις ομάδες,όπως ο Ολυμπιακός,ο ΠΑΟΚ,η ΑΕΚ,ο ΠΑΟ.

Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος έχουν φύγει χρόνια απο την Ελλάδα και είναι εκτός συναγωνισμού.Ετσι σε θέσεις κλειδιά είχαμε δυο ελληνόπουλα από την ομάδα Βιλεμ,αγνώστων (και στο υποψιασμένο κοινό)λοιπών στοιχείων,τον παροπλισμένο Τοροσίδη και στον πάγκο να κάνουν κουμάντο τα…παρασκήνια.

Χάσαμε φυσιολογικά και πάλι απο τη Φινλανδία στο Τάμπερε.

“Πρέπει να κάνουμε σκληρότερη αυτοκριτική.Και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος απο την απόδοσή μου στο γήπεδο και δεν δικαιολογώ τη συμμετοχή μου στην Εθνική”,είπε στο τέλος ο παίκτης μας Γιώργος Μασούρας, ο οποίος ως πέρυσι έπαιζε στον Πανιώνιο και φέτος βασικός στον Ολυμπιακό.

Αυτή η Εθνική έχει καλά παιδιά,αλλά αναπληρωματικούς των Λόπεζ-Μόπεζ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εχει άθλιο παρασκήνιο,παράγοντες,παραγοντίσκους και οι διεθνείς μας δεν ήταν καλύτερη από την επτάδα των Ελλήνων του Ατρόμητου…

Βασική απαίτηση να κερδίσει μια ομάδα είναι η υπεραριθμία στην επίθεση.Και μετά “εισβολή” στην αντίπαλη περιοχή,αν δεν υπάρχουν σουτ απο τη γραμμή.

Η Εθνική δεν είχε τίποτα από αυτά.Δεν είχαν δυνάμεις οι παίκτες;Μπά…Μάλλον σχέδιο και οδηγίες απο τον πάγκο δεν είχαν…

Εναν παίχτη που τρέχει πολύ έχουμε(Ζέκα) και αυτός δεν έπαιξε…Ο νέος προπονητής(Ολλανδός Βάν Σίπ…) δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα.Αρα απο που πήρε συμβουλές;

Πάντως δήλωσε ότι με αυτά τα νέα καλά παιδιά μπορεί να χτίσει μελλοντικά καλή εθνική ομάδα.

Η πρόκριση στα τελικά του πανευρωπαϊκού είναι λίγο πιθανή μαθηματικά.Πρακτικά χάθηκε…