Αρχική Ελλαδα Εκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε Κυβέρνηση-Προσβλήθηκαν και ευρωπαίοι υπουργοί!

Εκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε Κυβέρνηση-Προσβλήθηκαν και ευρωπαίοι υπουργοί!

1394

 

 

Εκτακτα μέτρα ανακοίνωσε  η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Πέτσα και θα ακολουθήσει το απόγευμα  διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα μέτρα είναι κλείσιμο σχολείων,αναστολές πληρωμών διαφόρων υποχρεώσεων προς Δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης εκδίδεται νομοθετικό διάταγμα που ρυθμίζει έκτακτως  τα εργασικά και τις άδειες για κατασταλτικόύς η προληπτικούς λόγους σε εργαζομένους,γονείς κλπ και καθένας θα πληροφορηθεί τις ρυθμίσεις που τον αφορούν στις υπηρεσίεςή στην εργασία του.

Στα μέτρα δεν περιλαμβάνεται κλείσιμο δικαστηρίων παρά το αίτημα της Ενωσης Εισαγγελέων.Προφανώς η κατάσταση θα εκτιμμάται κάθε ημέρα και δεν αποκλείεται λήψη και αυτού του μέτρου τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα έρχονται υπό το βάρος αποκαλύψεων και πιέσεων όπως:

1.στην Ιταλία η εξάπλωση ξέφυγε από κάθε έλεγχο στο Βορρά και ένας γιατρός βγήκε επώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιγράφει τον “πόλεμο” που γίνεται εναντίον ενός εχθρού “που βγήκε από τις σκιές,αλλά είμαι αόρατος και χτυπάει παντού”.

2. Η “Ενωση Εισαγγελέων” ζητά να μην γίνονται πάρα μονο δίκες εκτάκτων αναγκών,όπως παραγραφές,κρατήσεις στο όριο κλπ

3.τα σχολεία έκλεισαν,αλλά και στα νοσοκομεία αρχίζουν πιέσεις καθώς κρούσματα κορωνοϊού που μπήκαν σε νοσοκομεία ανάγκασαν τις διοικήσεις να αποσύρουν μέρος του προσωπικού τους,αυτό που ήρθε σε επαφή ΠΡΙΝ γίνει γνωστό ως θετικό το κρούσμα.

Πολλές φωνές λένε ότι τα παιδιά είναι “βόμβες” κορωνοίού καθώς τα ίδια δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα,αλλά μεταφέρουν άθελα τον ιό στους ηλικιωμένους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Ο γιατρός από την Ιταλία συνιστά στον κόσμο να είναι υπεύθυνος και όχι “μάγκας”,να αποφεύγει κατά το δυνατόν τους κλειστούς χώρους γιατί μπορεί να μεταφέρει τον κορωνοϊό σε ανύποπτους ηλικιωμένους  που μπορεί να είναι μοιραίο γιαυτούς.

 Στην Ιταλία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  και μιλώντας  για την αρχή «όταν ο εχθρός κρυβόταν ακόμα στις σκιές», ο Δρ. Macchini κάνει λόγο για ραγδαία και δραματική επιδείνωση της κατάστασης.

Γράφει συγκεκριμένα  ,μεταξύ άλλων, ο κ.Μαντσίνι:

«Η ταχεία μεταμόρφωση χώρων του νοσοκομείου έφερε μια ατμόσφαιρα σιωπής και σουρεαλιστικού κενού στους διαδρόμους του νοσοκομείου, που ακόμα δεν κατανοούσαμε. Περιμέναμε έναν πόλεμο που δεν είχε ακόμα ξεκινήσει και που πολλοί (συμπεριλαμβανομένου και εμού) δεν ήταν σίγουροι ότι θα ξεσπούσε με τόση αγριότητα

Η κατάσταση τώρα είναι δραματική το λιγότερο. Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και οι μάχες συνεχίζονται αδιάκοπες μέρα και νύχτα. Τώρα στην δραματική κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη κλινών. Το ένα μετά το άλλο τα τμήματα του νοσοκομείου που είχαν εκκενωθεί γεμίζουν με καταιγιστικό ρυθμό’

Ιδιαίτερη αξία έχουν τα όσα στη συνέχεια λέει,γιατί είναι ειδικός και γιατρός:

«Εξηγήστε μου ποιος ιός γρίπης προκαλεί τόσο δραματικές καταστάσεις τόσο γρήγορα. Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που καυχιούνται ότι δεν φοβούνται, αγνοώντας τις οδηγίες και γκρινιάζοντας επειδή η καθημερινότητά τους βιώνει μια “προσωρινή” κρίση, μια επιδημιολογική καταστροφή λαμβάνει χώρα.Κάντε λοιπόν υπομονή, και μην πάτε στο θέατρο, στο μουσείο ή το γυμναστήριο. Προσπαθήστε να λυπηθείτε τους χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους, που μπορεί να χαθούν εξαιτίας σας»

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός είναι στην πόλη Μπέργκαμο.Είναι η πόλη της ομάδας “Αταλάντα”, η οποία και χθες αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς λίγκ στην Ισπανία κεκλεισμένων των θυρών…

Στην πολη-έδρα της ομάδας ο κ.Μαντσίνι γράφει:
«Δεν υπάρχουν πια χειρουργοί, ουρολόγοι, ορθοπαιδικοί. Είμαστε απλά γιατροί που έχουμε γίνει μέρος μιας και μόνο ομάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το τσουνάμι που μας έχει παρασύρει… Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, έχουμε 15-20 εισαγωγές κάθε μέρα, όλες για τον ίδιο λόγο. Τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων έρχονται το ένα μετά το άλλο: θετικό, θετικό, θετικό, θετικό. Ξαφνικά η Εντατική έχει καταρρεύσει».

Ο Ιταλός γιατρός περιγράφει συγκινητικά την αλληλεγγύη που δείχνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές,γιατροί και νοσηλευτικό ,βοηθητικό προσωπικό, παρά τα εξοντωτικά τους ωράρια και το γεγονός δεν υπάρχει πια γι’ αυτούς κοινωνική ζωή. Πολλοί επαγγελματίες της Υγείας δεν βλέπουν πια τους δικούς τους, από φόβο μην τους μολύνουν. Άλλοι κόλλησαν τον ιό και είναι σοβαρά προσπαθώντας να σώσουν συνανθρώπους τους. Νοσηλεύτριες ξεσπούν σε κλάματα επειδή δεν μπορούν να τους σώσουν όλους.

Στην Ιταλία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 10.000 και οι νεκροί πλησιάζουν τις επτά(7) εκατοντάδες,όλοι τους άτομα ηλικιωμένα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις επικοινωνίες με την βόρεια Ιταλία

Η Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι μπορεί να νοσήσει ως και το 70% του πληθυσμού,ενώ έκτακτα μέτρα ανακοίνωσαν και οι ΗΠΑ.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και η Υπουργός Υγείας της Βρετανίας και το τεστ θα κάνει και ο πρωθυπουργός Τζόνσον , ο οποίος είχε επαφές και συσκέψεις μαζί της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον κορωνοϊό κινδυνεύουν περισσότερο επώνυμοι που είναι σε συνεχή ταξίδα και συνεχώς σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο…

Ο κίνδυνος βέβαια αφορά τους έχοντες προβλήματα υγείας.

Στη χώρα μας τα κρούσματα έφτασαν τα 91 και οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου Πάτρας και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης,καθώς παρουσιάζουν λόγω και άλλων προβλημάτων υγείας λοίμωξη στο αναπνευστικό.

Το ζήτημα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού(ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί απο κορωναϊό…) παραμένει καθώς η αγγλική Γούλβς ζητεί να μην γίνει ο αγώνας για το “Γιουρόπα Λίγκ” αύριο στο Καραϊσκάκης έστω και χωρίς θεατές.

Παραμένει το ζήτημα με τους πολλούς και λιαν επώνυμους με τους οποίους ήρθε σε επαφή πριν μάθει ότι είναι θετικός στον κορωναϊό ο κ.Μαρινάκης

Το αίτημα απορρίφθηκε.Απορρίφθηκε και το αίτημα του μπασκετικού Ολυμπιακού να μην ταξιδέψει στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Αρμάνι,κεκλεισμένων των θυρών για τον αγώνα μπάσκετ στα πλαίσια της Ευρωλίγκας.