Αρχική Δικαιοσυνη Επεμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα-πνιγμούς παιδιών στις πισίνες!

Επεμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα-πνιγμούς παιδιών στις πισίνες!

1926

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα μάθατε τα νέα; Κανείς δεν φταίει για τον πνιγμό των δυο κοριτσιών ηλικίας 16 και 19 ετών σε πισίνα μεγαλοξενοδοχείου της Ρόδου,μέρα μεσημέρι,δηλαδή 18.20…

Τα θύματα δεν φώναξαν τίποτα,άρα κακός της κεφαλής τους…Και να φώναξαν μήπως ζουν για να το καταγγείλουν;

Μάρτυρες;Θα δούμε όταν πάει η δικογραφία στον Εισαγγελέα απο πόσους και ποιούς συγκεκριμένα θα έχουν ληφθεί καταθέσεις.

Μέρα μεσημέρι ο πνιγμός;

Οχι δα…Ηταν 18.20 και η πισίνα ,λέει,έχει ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 18.00.Αρα όποιος πάει μετά κακό της κεφαλής του.

Κάνει μπάνιο κανείς σε πισίνε ςμεγαλοξενοδοχείων μετά τις 18.00;Αποκλείεται!Και να έχετε δει πολλούς ,απλώς είναι οφθαλμαπάτη.Και καλοσύνη των ξενοδόχων που δεν φωνάζουν Αστυνομία να συλληφθούν οι πελάτες που μπορεί αθρόα να βρίσκονται στις πισίνες.

Εκείνοι για να είναι οκ με το νόμο γράφουν το βάθος της πισίνας,το ωράριο λειτουργίας και επίσης “βουτιές δεν επιτρέπονται”.

Ο Υπουργός Τουρισμού είδε τον γάλλο πρεσβευτή και του εξέφρασε τη λύπη του,αλλά ο ξενοδόχος δεν εμφανίστηκε δημόσια να εκφράσει τη δική του.

Ούτε ο Αστυνομικός Διευθυντής μαζί με τον νομάρχη και τον περιφερειάρχη να βεβαιώσουν για την ασφαλή λειτουργία των…πισινών.Γιατί να εμφανιστούν αυτοί;Τότε ποιός να εμφανιστεί;Ο ..πισινός τους!Εννούμε αυτόν που είναι πιο πίσω απο δαύτους σε θέσεις.Εκείνοι είναι μόνο για τις παρελάσεις και τις πανηγύρεις και τις πρώτες θέσεις στα καλά γλέντια.

Ποιός είπε τα καλά νέα ότι δεν φταίει κανείς;

Αντί του ξενοδόχου εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό δικηγόρος που δήλωσε ότι τον εκπροσωπεί και είπε,πάνω-κάτω και μεταξύ άλλων τα εξής, απο τα οποία το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι δεν φταίει κανείς:

-βάσει του νόμου οι κανόνες ασφαλείας είναι «η αναγραφή του βάθους της πισίνας, η ύπαρξη σωσιβίων, η ένδειξη ότι απαγορεύονται οι βουτιές και το ωράριο λειτουργίας που αναγράφεται και έχει άμεση συνάρτηση με το ωράριο του ναυαγοσώστη».
– τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και, κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το ο,τιδήποτε.

-Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα

-το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο αφού ,όπως είπε
«Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα»

-το ξενοδοχείο είχε πρόσφατα ελεγχθεί από tour operators.

Να σημειωθεί ότι δύο συλλήψεις έγιναν και για τον πνιγμό 8χρονου  παιδιού στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Οπου νάναι θα βγει και εκείνων ο δικηγόρος και θα δηλώσει ότι κανείς δεν φταίει και γαι τον πνιγμό του 8χρονου.

Περίπου τα ίδια μας είπε και το Εφετείο Λαμίας,τηρουμένων των διαφορών και αναλογιών στην υπόθεση Κορκονέα.

Ο 15χρονος έχασε τη ζωή του με άμεσο δόλο απο τον Κορκονέα,αλλά μια και ο Κορκονέας δεν είχε ξανασκοτώσει άλλον,κακό της κεφαλής του Αλέξανδρου που βρέθηκε μπροστά στον άπαξ εκδηλωθέντα άμεσο δόλο του ένοπλου που δεν υπάκουσε ούτε στην εντολή του κέντρου Επιχειρήσεων να μην πάει καθόλου στην περιοχή και να αποχωρήσει αμέσως ,αφού προχώρησε προς τα εκεί.

Ενιωσε λέει εγκλωβισμένος,αν και κανείς απολύτως δεν τον απείλησε,δεν τον περικύκλωσε,δεν,δεν κλπ

Ο Αρειος Πάγος ζήτησε την δικογραφία για να δει αν θα κάνει αναίρεση.

Προϊστάμενος Εισαγγελέας  αυτή τη στιγμή στον Αρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος και εξαιρετικού ονόματος Δημήτρης Δασούλας,ο οποίος έχει καλή γνώση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν αρκετοί δικαστικοί λειτουργοί.

Εχουμε βεβαιότητα ότι και αναίρεση θα κάνει και έρευνα για το τι συνέβη στη Ρόδο θα διατάξει και δεν θα αφήσει τα πράγματα χωρίς εποπτεία απο το Ανώτατο δικαστήριο…