Αρχική Ελλαδα Ερντογάν-Τουρκία: Μην ακούτε κραυγές,μη φοβάστε,μην ανησυχείτε ,δεν θα κάνουν καμία επίθεση!

Ερντογάν-Τουρκία: Μην ακούτε κραυγές,μη φοβάστε,μην ανησυχείτε ,δεν θα κάνουν καμία επίθεση!

1746

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν βλέπετε και δεν διαβάζετε καθημερινά ρεπορτάζ και “αναλύσεις” για το ελληνοτουρκικά και οι λόγοι είναι απλοί.

1.Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαίο τόσο,ώστε να μας ταράξει.

2.δεν θέλουμε να γίνουμε ένα απο τα πάμπολλα ΜΜΕ που παράγουν φόβο για τον φόβο ,ώστε να σας κρατούν σε εγρήγορση τύπου “λύκος στα πρόβατα” μήπως και εκδηλωθεί επίθεση των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας.

Και δεν θέλουμε γιατί τέτοια επίθεση ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κενό μέχρι τις αμερικανικές εκλογές.

Εχει ένοχες και προσωπικές οικονομικές σχέσεις με τον Τράμπ και αναζητεί την προστασία του.Εκείνος είναι προσεκτικός γιατί έχει ελπίδες για τις εκλογές και δεν θέλει να τις θυσιάσει για τον Ερντογάν ,καθώς έχει και άλλα μέτωπα στα οποία εμπλέκεται ήδη και με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Μπαϊντεν ,ο οποίος συστήνεται ως “Μπαϊντενόπουλος” ,επέλεξε την Καμάλα Χάρις(Τζαμαϊκανο-νιδικής καταγωγής) για την θέση της Αντιπροέδρου μάλλον θα κερδίσει τις εκλογές και δεν θα έχει σε καμία περίπτωση την ίδια στάση με τον Τράμπ έναντι του Ερντογάν.

Το κυριότερο εμπόδιο του Ερντογάν σήμερα είναι εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς στην Ελλάδα.

Ερχεται απο τη Γερμανία.Αυτό το εξάμηνο(κρίσιμο για το κενό στις ΗΠΑ λόγω των εκλογών)η Γερμανία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής ενωσης.

Τι σημαίνει αυτό;

Η Γερμανική εφημερίδα(πανγερμανικής κυκλοφορίας)’Φρανκφούρτερ Ρούντσαου” έγραψε στις 13 Αυγούστου 2020 ότι έφατσε η ώρα ο Ερντογάν να δει το σκληρό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ήδη προκαλεί τους πάντες και παραβιάζει κάθε κανόνα και υπογραμμίζει πως ο,τιδήποτε συμβεί στα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας (θαλάσσια και χερσαία)θα συμβεί στα σύνορα Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι ακαριαία,ενιαία και σκληρή.

Αυτό έχει ήδη διαμηνυθεί στον Ερντογάν και η συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης στις 14 Αυγούστου υπογραμμίζει το μήνυμα.

Η Ελλάδα δια τους σώφρονος και νουνεχούς(αν σκεφτεί βέβαια κανείς ότι είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον …Χαρδαλιά…)Νίκου Δένδια ήδη έχει ενημερώσει απο τις 13 Αυγούστου το Ισραήλ και έχει διαβουλευτεί στο Τελ Αβίβ.

Ετσι όσα θα πει αύριο θα είναι και απότοκα των όσων εισέπραξε στο πανίσχυρο και υπερπολύτιμο για την Ευρώπη και τη Δύση Ισραήλ,το οποίο ανησυχεί σφόδρα για τα καμώματα του Ερντογάν.Οχι πως τον φοβάται σε βάθος χρόνου,αλλά επείγεται να περιοριστεί ο Τούρκος σατράπης για να μην ξυπνήσει άλλου είδους κινήματα σε μουσουλμανικές χώρες τριγύρω.

Αυτό που είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ότι το Ισραήλ στα πλαίσια της επίσημης στρατηγικής συμμαχίας με την Ελλάδα έχει δικά του στρατιωτικά “μάτια” στην πρώτη γραμμή στο Αιγαίο και στον Εβρο και παρακολουθεί με τον δικό του πολύ αποτελεσματικό τρόπο τι συμβαίνει.

Το Ισραήλ έχει κάθε συμφέρον να  περιοριστεί ο Ερντογάν στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και αυτό αποτελεί μια πρόσθετη πολύ ισχυρή πίεση στη Γερμανική ρποεδρία,λόγω του ιστορικού παρελθόντος με το Ισραήλ…

Όπως επίσης ισχυρή πίεση στη γερμανική προεδρία είναι η Γαλλία,η οποία δεν θα επιτρέψει “παιχνιδάκια” μέσω τρίτων της Γερμανίας,γιατί πλήττουν τα δικά της συμφέροντα…

Δεν ανησυχούμε λοιπόν ότι θα συμβεί κάτι παραπάνω απο μια ειρηνική διευθέτηση των πραγμάτων στην περιοχή μας και αυτή σε βάθος χρόνου και κάτω απο την ομπρέλλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ.

Οι ευρωπαίοι ειρωνεύονται με τέτοιους χάρτες τον Ερντογάν.Ο χάρτης δείχνει τουρική ΑΟΖ(ρόζ λωρίδα) μέχρι την Ισλανδία…

Ο Ερντογάν θυμάται ότι ο Σαντάμ τα έβαλε με όλους κατέλαβε και το Κουβέϊτ,έγινε “υπερήρωας κατακτητής” και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέθανε σε μια κρεμάλα ,αφού συνελήφθη σε μια τρύπα σας ρακοσυλλέκτης…

Και μάλλον ξέρει ότι σε τέτοιες εποχές η Ευρωπαϊκή ενωση που στερείται υδρογονανθράλκων γενικώς έχει μια καλή ευκαιρία να εξοικονομήσει αρκετούς (και μέχρι να αντικατασταθούν απο άλλες πηγές) απο τα σύνορα της στην Ελλάδα και στην Κύπρο και με τη συνεργασία του Ισραήλ,της Αιγύπτου…