Αρχική Ελλαδα Ερχεται απίστευτο χρήμα απο την Ευρώπη-Δεν θα μείνει Έλληνας άνεργος,εκτός και...

Ερχεται απίστευτο χρήμα απο την Ευρώπη-Δεν θα μείνει Έλληνας άνεργος,εκτός και το σπρώξουν κιαυτό σε οφσορ…

1560

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο τζίρος των σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στα 2 δις σε 14 εβδομάδες “κοροναϊκής” εποχής.

Παρά την εκτόξευση του τζίρου τα σουπερ μάρκετ δεν αύξησαν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις εργασίας.Απλώς συγκέντρωσαν χρήμα.

Η ευρωπαική Ενωση ,όπως ανακοινώθηκε σήμερα θα διαθέσει περί τα 600 δις ακόμα,συνολικά 1,5 τρις στην αγορά για να αντιμετωοπίσει την ύφεση.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων η Ελλάδα περίμενε με αισιόδοξες προβλέψεις να πάρει περι τα 8-10 δις στην πρώτη δόση ενίσχυσης και με επιχορήγηση,οχι δηλαδή δανεικά.

Η Ελλάδα πήρε 22,5 δις με επιχορήγηση,δηλαδή πάνω απο το διπλάσιο του ποσού με το οποίο θα ήταν ευχαριστημένη.

Με τα 600 δις επιπλέον η Ελλάδα αναμένεται να πάρει άλλα 25 δις τουλάχιστον με επιχορήγηση.

Αρα η Ελλάδα θα βάλει στα ταμεία της ένα δώρο της τάξης των 50 δις.

Αν υπολογίσουμε ότι ο ενεργός πληθυσμός ενηλίκων(χωρίς συνταξιούχους και υπαλλήλους δημοσίων οργανισμών κλπ) είναι περι τα 2,5 εκατομμύρια θα μπροοπύσαν απο το δώρο να λάβουν από 20 χιλιάδες ευρώ έκαστος.Δηλαδή να εξασφαλίσουν την πορεία τους για τα επόμενα δυο χρόνια με σωστή εφαρμογή,ώστε να μην δοθούν σε παραπάνω απο δυοπ ενήλικες σε κάθε οικογένεια.

Σε δυο χρόνια η οικονομία θα μπορούσε να κάνει επανεκκίνηση μέσω των επιχειρήσεων στις οποίες θα ανακυκλωθεί και το χρήμα αυτό μαζί με εδικά κονδύλια τα οποία το κράτος απαλλαγμένο απο το βάρος ενίσχυσης των πολιτών άνετα εξασφαλίζει.

Τα γράφουμε τώρα για να υπάρχουν στο μέλλον ,ώστε να δουμε τα αποτελέσματα των ειδικών,αυτών που εμφανίζονται ως τόσο ικανή,ώστε στάχτη και μπούρμπερη πιάνουν σε χρήμα και εργασίες τη μετατρέπουν.

Ετσι παρουσίασε η προπαγανδιστική ομάδα του κ.Θεοδωρικάκου το οικονομική τημ που θα χειριστεί τα τεράστια κονδύλια που έρχονται από την Ευρώπη…

Από την Ευρώπη ήρθαν και δυο ειδήσεις άσχημες.

Η μία αφορά σε ύφεση 0,9% στην Ελλάδα ΠΡΙΝ τον κοροναίό,που σημαίνει ότι πριν μας έρθει η πανδημία είχαμε πάρει την κάτω βόλτα οικονομικά.

Η άλλη είδηση αφορά στην ανεργία.Ηταν το 16% πριν τον κοροναϊό όταν στην Ευρώπη η ανεργία σε μέσο όρο είναι στο 6%…

Ο κοροναϊός βοήθησε να μάθουμε πόσες χιλιάδες ΔΗΜΟΣΙΑ και ιδιωτικά γηροκομεία έχουν μαζί με βροφονηπιακούς σταθμούς,ειδικά σχολεία ,ειδικές κοινωνικές δομές οι ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτά όλα μεταφράζονται στην πράξη σε θέσεις εργασίας,άρα μείωση της ανεργίας.

Στην Ελλάδα όλα αυτά κλείνουν και οι θέσεις εργασίας μειώνονται.

Στο πρώτο μας θέμα αναφερόμαστε στο επικείμενο κλείσιμο του Γηροκομείου,της αρχαιότερης δομής και πλουσιότερης στην Ευρώπη.Στόχος να γίνουν λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εκεί,στους φορολογικούς παραδείσους η Ελλάδα σκίζει και είναι στις πρώτες θέσεις…

Από την Ευρώπη,δηλ τη Γερμανία ήρθε και ένα πολύ άσχημο ρεπορτάζ για το μέλλον της ανεργίας στην Ελλάδα.

Αυτό το ρεπορτάζ δεν είχε υπόψη του το απίστευτο χρήμα που δωρεάν θα έρθει και στην Ελλάδα,άρα ανεργία ,συμφωνα με αυτά που γράφουμε στον πρόλογο πρέπει να είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ατ επόμενα δυο χρόνια,εάν δοθούν τα χρήματα με απλά ,πολύ απλά μαθηματικά του γυμνασίου και όχι με μαθηματικά των …φορολογικών παραδείσων.

 

 

Ενα πρωτοσέλιδο για να μην…ξεχνιόμαστε…

Ιδού το ρεπορτάζ της γερμανικής Χάντεσμπλατ,όπως μεταδόθηκε από τη “Ντόϊστε βέλε,” το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ κ.α.:

“…Ο κορονοϊός θα μπορούσε να ρίξει την Ελλάδα στην ύφεση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας για τους Έλληνες το 2020 κατά 9,7% και μια αύξηση της ανεργίας στο 19,9% σε σχέση με το 9% του μέσου όρου στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναμένει για τους Έλληνες ανεργία της τάξεως του 22,3%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πλησιάζει τους αριθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης»…Τον Φεβρουάριο υπήρχαν ακόμη ελπιδοφόρα μηνύματα από την ελληνική αγορά εργασίας: το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 16,1%. Ένα φρικτό ποσοστό, με βάση τον μέσο όρο της ΕΕ 6,5 τοις εκατό, αλλά για την Ελλάδα ήταν το χαμηλότερο ποσοστό σε σχεδόν εννέα χρόνια. Αλλά όταν η κρατική στατιστική υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία στις 7 Μαΐου, η κατάσταση είχε ήδη αλλάξει δραματικά. Τον Απρίλιο, 211.500 εργαζόμενοι είχαν καταχωρηθεί ως άνεργοι, αύξηση 22% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

»Σύμφωνα με μια μελέτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), περίπου 580.000 άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους προσωρινά ή μόνιμα έως τον Ιούλιο του 2020. Το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο προβλέπει ότι 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα φέτος από την ύφεση κορονοϊού, μέσω απολύσεων ή βραχυπρόθεσμης εργασίας. Αυτό θα ήταν σχεδόν το ήμισυ όλων των απασχολούμενων. Το Επιμελητήριο αναμένει να χαθούν 390.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

»Ο Κορονοϊός θα μπορούσε να βυθίσει την Ελλάδα σε ύφεση πιο βαθιά από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ: ​​Η Κομισιόν προβλέπει ότι οι Έλληνες θα δουν την οικονομική τους παραγωγή να μειώνεται κατά 9,7% και το ποσοστό ανεργίας να ανεβαίνει το 2020 στο 19,9%, από εννέα τοις εκατό κατά μέσο όρο στην ΕΕ . Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, δηλαδή 22,3%..

»Η Ελλάδα πλησιάζει ξανά τα ποσοστά ανεργίας της εποχής της οικονομικής κρίσης. Η κρίση έφερε στη χώρα τη βαθύτερη και μακρύτερη ύφεση στην μεταπολεμική ιστορία. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε σωρευτικά κατά 30% μεταξύ 2008 και 2013. Το καλοκαίρι του 2013 η ανεργία έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, 27,7%. Μόνο τον Απρίλιο του 2018 το ποσοστό έπεσε ξανά …

«Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μητσοτάκης βασίζεται για την ανάκαμψης της οικονομίας στις εισηγήσεις των ειδικών. Για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για βοήθεια, συμβουλεύεται μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων, το λεγόμενο “συμβούλιο των σοφών της οικονομίας”. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Κύπριος οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ Σερ Κρίστοφερ Πισαρίδης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Βαγιάνος από το London School of Economics και ο καθηγητής Οικονομίας Κωνσταντίνος Μεγκίρ από το πανεπιστήμιο του Γέιλ. … Ο κορονοϊός ως ευκαιρία: ο πρωθυπουργός βλέπει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης “ένα εργαλείο για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας”».

Κρατήστε τους αριθμούς και επαληθεύστε ποιοί είναι ικανοί και ποιοί όχι,ποιοί κοροϊδεύουν και ποιοί όχι κλπ.

Σημειώστε τις διαβεβαιώσεις της Ευρώπης ότι θα ελέγχει που θα πάνε τα χρήματα,αν με αυτά οι εξουσίες θα κάνουν κόλπα κλπ

Και σημειώστε τις αοριστολογίες που διατυπώνονται ήδη στην Ελλάδα για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα.

Σημειώστε και μια πληροφορία: πολλές απο τις λεγόμενες εφοπλιστικές εταιρείες με τις οποίες η Ελλάδα είναι στις 2-3 πρώτες θέσεις στον κόσμο ανήκουν σε …πολιτικούς.Μπροστινοί φαίνονται,πολιτικοί είναι πίσω…