Αρχική Κοινωνικα Ερχεται φάρμακο θεραπείας του κορονοϊού και …νέοι πρόσφυγες λόγω Τουρκίας!

Ερχεται φάρμακο θεραπείας του κορονοϊού και …νέοι πρόσφυγες λόγω Τουρκίας!

2326

 

 

Ψυχραιμίααααα!

Απο τα Ανατολικά επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας πως η Τουρκία σύντομα θα βρεθεί αναμεσα στα πυρά και στις δαγκάνες της Ρωσίας,του Ιράν και των ΗΠΑ που όλο θα σπεύδουν να τη βοηθήσουν και όλο κάπου καθυστερούν στο δρόμο.

Η Τουρκία προσπαθεί να καταλάβει μέρος της Συρίας,ώστε να αποτρέψει τη δημιουργία ζωνών κούρδων και διέλευσης και προς το παρόν βρίσκεται παγιδευμένη και προσπαθεί να κρύψει νκερούς στην περιοχή Ιντλίμπ.

Απειλεί τους πάντες με δραματικές συνέπειες…ΤΗΝ Ελλάδα και την Ευρώπη με πρόσφυγες,τους άλλους με νίκες στρατιωτικές…

Αυτό που θα συμβεί ,θα είναι η ταχύτατη ανατροπή εκ των έσω του Ερντογάν και η πλήρης αλλαγή πολιτικής.

Από τα δυτικά εισέβαλε ο κορονοϊός.Ηδη επιβεβαιώθηκε και 4ο κρούσμα και πάλι σε γυναίκα που πήγε και ήλθε από την ύποπτη περιοχή της Ιταλίας.

Η φορέας του κορονοϊού είναι 36χρονη και νοσηλεύεται σε απομόνωση μαζί με την άλλη φορέα,την 40χρονη υπάλληλο της τράπεζας Πειραιώς.Ερευνάται αν είχαν ταξιδέψει μαζί και ακόμα με την κόρη της 40χρονης,η οποία βρίσκεται σε…εκδρομή στο Λονδίνο και εξετάζεται ,ενώ το Κολλέγιο Ψυχικού στο οποίο φοιτά και με το οποίο πήγε εκδρομή έκλεισε προς το παρόν.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση στα  επιδημιολογικά δεδομένα της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου είχαν επιβεβαιωθεί 83.386 κρούσματα και 2.858 θάνατοι σε 44 χώρες παγκοσμίως. Μετά την Κίνα, η Νότια Κορέα ακολουθεί με 2.022 κρούσματα και 13 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 655 κρούσματα και 17 θανάτους, το Ιράν με 270 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 26 θανάτους και η Ιαπωνία με 214 κρούσματα και 4 θανάτους.

Ανησυχία για την έκβαση της επιδημίας

Όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος, με πρόσφατο άρθρο-παρέμβαση στο περιοδικό New England Journal of Medicine, διακεκριμένοι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκβαση της επιδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρομοιάζουν με το «κουτί της Πανδώρας» της ελληνικής μυθολογίας.

Πώς μπορεί, όμως, η ανθρωπότητα να θωρακιστεί;

Η ελπίδα βρίσκεται στην επένδυση στην έρευνα, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. Οι απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ιού, όπως ο ακριβής χρόνος επώασης, το δυναμικό μεταδοτικότητας και το ποσοστό των ασυμπτωματικών φορέων που μεταδίδουν τον ιό «θα μας επιτρέψουν να βελτιστοποιήσουμε τα προληπτικά μέτρα και τη στρατηγική αποτροπής γενικευμένης μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, θεραπευτικές εξελίξεις θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα και να αποτρέψουμε την εμφάνιση επιπλοκών». Εξηγεί πως αντιρετροϊκοί παράγοντες, όπως η λοπιναβίρη και η ριτοναβίρη, ο αντιικός παράγοντας ρεμντεσιβίρη, που είχε σχεδιαστεί αρχικά εναντίον του ιού Ebola, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα, και το ανθελονοσιακό φάρμακο χλωροκίνη έχουν δείξει ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, χθεσινή δημοσίευση στο περιοδικό The Lancet-Infectious Diseases σημειώνει την ανάγκη θεραπειών που διαθέτουν ταυτόχρονα αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ώστε να αποτραπεί η σοβαρή πνευμονική βλάβη. Οι τρεις παράγοντες με αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι ισχυρά υποψήφιοι για αξιολόγηση σε κλινικές μελέτες είναι η βαρισιτινίμπη, η φεντρατινίμπη και η ρουξολιτινίμπη. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ρευματολογικών παθήσεων και της μυελοΐνωσης και έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς αναστέλλουν το ενδοκυττάριο σηματοδοτικό μονοπάτι των πρωτεϊνών JAK-STAT.

Επιπλέον, έχει δειχθεί ότι έχουν αντιική δράση καθώς αναστέλλουν την ενδοκύττωση, δηλαδή την είσοδο του ιού στα κύτταρα του προσβεβλημένου ξενιστή. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι τα φάρμακα αυτά, κυρίως η βαρισιτινίμπη, δεν εμφανίζουν μείζονες αλληλεπιδράσεις με αντιικούς παράγοντες όπως η λοπιναβίρη, η ριτοναβίρη και η ρεμντεσιβίρη. Επομένως, μπορεί να εκτιμηθεί η συνδυαστική αποτελεσματικότητά τους έναντι του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ