Αρχική Αθλητικα Ηττες για Ολυμπιακό-Σπανούλη…Απίστευτος Μάϊκ Τζέϊμς!

Ηττες για Ολυμπιακό-Σπανούλη…Απίστευτος Μάϊκ Τζέϊμς!

1408
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Ολων  των παραγόντων της Ευρωλίγκα και των φιλάθλων του Ολυμπιακού τα μάτια ήταν σήμερα στο Βελιγράδι.Για να δουν αν ο Σπανούλης θα βάλει 16 πόντους για να γίνει πρώτος των πρώτων σκόρερς της Ευρωλίγκα ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα.
Οχι μόνο δεν τους έβαλε,όχι μόνο δεν τον άφησε να παίξει μεγάλο διάστημα ο προπονητής Κεμζούρα,προφανώς σε συνεννόηση και μαζί του,αλλά ο Σπανούλης στο τέλος του αγώνα,προφανώς εκνευρισμένος έχασε τρίποντο κρίσιμο,δέχθηκε και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.
 Το ρεκόρ αναβάλλεται  για 11 πόντους για τον επόμενο αγώνα.Ποιά αξία έχει;
Προφανώς για τον Σπανούλη τεράστια γιαυτό συνεχίζει να παίζει και να καθορίζει ακόμα και ήττες του Ολυμπιακού με την επιμονή του,ενώ για την Εθνική δήλωσε…γέρος και όχι θετικά καθοριστικός…
Οπως είχε για τον Ναβάρο και γιαυτό έπαιζε σχεδόν μέχρι τα 40 του και έκανε την Μπαρτσελόνα μικρή ομάδα σε αποτελέσματα για να φαίνεται εκείνος μεγάλος στα μάτια όλων…
Επι Ναβάρο η Μπαρτσελόνα είχε πενιχρά αποτελέσματα ,ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη άλλαξε επίπεδο,αλλά όταν πέρασε τα 33 ο Ολυμπιακός κατέβηκε επίπεδο και ανέβαινε ο Σπανούλης, ο οποίος προφανώς είχε κάνει τους υπολογισμούς του.
Σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστούμε στην Ελλάδα γιατί το ρεκόρ θα μείνει για αρκετά χρόνια σε ελληνικά χέρια και μάλιστα ενός που πρόσφερε στην Ελλάδα πολλά παιδιά,ως συνέπεια και της οικονομικής του άνεσης.
Στο Βελιγράδι καλύτερος ήταν ο “παίκτης του ενός εκατομμυρίου” ο Λορέντσο Μπράουν, για τον οποίο ο Αστέρας ζητά τόσα χρήματα απο την Αρμάνι για να τον παραχωρήσει.Στην ήττα του Ολυμπιακού (88-81 )που είχε καλύτερο τον Πόλ με 21 ποντους και τον Μιλουτίνοφ μα 15 πόντους και 11 ριμπάουντ,συνέβαλε και ο Τζέϊμς Γκίστ ,κακός του γνώριμος από την πολυετή  θητεία στον ΠΑΟ.
Ο παίκτης της αγωνιστικής πάντως ήταν ένας άλλος πρώην (όπως και ο Σπανούλης…)παίκτης του ΠΑΟ,ο Μάϊκ Τζέϊμς.
Αυτός καθόρισε τη νίκη της ΤΣΣΚΑ μέσα στην Πόλη επι της Εφές μετά 8 σερί νίκες της τουρκικής ομάδας…
Στο τέλος ο Τζέϊμς αφού έβαλε το καθοριστικό νικητήριο(81-80) πήρε το αμυντικό ριμπάουντ απο το άστοχο σουτ του Λάρκιν και γυρισμένος στο πλάϊ πέταξε τη μπάλλα στην άλλη άκρη του γηπέδου στο αντίπαλο καλάθι.Και μπήκε χωρίς να ακουμπήσει πουθενά!!!