Αρχική Αθλητικα Κύπελλο:Ο Βαλμπουενά και ο Βιερίνια είναι …δυο ομάδες μόνοι τους και προέκρινανΟλυμπιακό...

Κύπελλο:Ο Βαλμπουενά και ο Βιερίνια είναι …δυο ομάδες μόνοι τους και προέκρινανΟλυμπιακό και ΠΑΟΚ!

1471

To ντέρμπι του Κυπέλλου ήταν στο ΟΑΚΑ.Ο ΠΑΟ εκεί είχε κερδίσει 2-0 στο πρωτάθλημα,έχασε στην Τούμπα 2-0 για το Κύπελλο,οπότε ήταν στα πιθανά ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να κριθεί στο ένα γκολ.

Ομως το ντέρμπι έγινε στο “Καραϊσκάκης” μεταξύ Ολυμπιακού και Λαμίας και ο Ολυμπιακός πέρασε στο ένα γκολ και έκανε καθυστερήσεις στο κόρνερ στο τέλος αν και η Λαμία έπαιζε με 10 παίκτες για μισή ώρα και απο το 3-1 στο σκορ.

Εβαλε και δεύτερο γκολ στο 90 με τον Βιγιάλμπα και τα έδινε όλα….Φορτούνης και Ελ Αραμπί προσπαθούσαν στο κόρνερ να καθυστερήσουν για να συμπληρωθεί το 4λεπτο και να μην ισοφαριστούν,δηλαδή να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός.

Η Λαμία είχε την δυνατότητα.Κέρδιζε 0-1 στο ημίχρονο.

Αν δεν υπήρχε Βαλμπουενά και πάλι θα είχε κουνήσει μαντήλι ο Θρύλος στο κύπελλο.

Ο ατίθασος (χαρακτήρας) Γάλλος με τρεις ασίστ έδωσε στον Ολυμπιακό μέσω των Κόκκα και Σισέ(2) το προβάδισμα με 3-1 στο 60,στο 72 και στο 77.

Στο 1-1 με το οποίο προκρινόταν η Λαμία ο νεαρός Ρόμανιτς με ανόητη(;) δεύτερη κίτρινη άφησε την ομάδα του με 10 και σε 15 λεπτά ο Ολυμπιακός έβαλε 2 γκολ.

Η Λαμία είπε την τελευταία της λέξη στο 90 με 3-2 και ο Ολυμπιακός κέρδισε ντέρμπι.

Στο ΟΑΚΑ αντίθετα ντέρμπι δεν υπήρξε σε καμία στιγμή.

Στο πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΟΚ με το 2-0 της Τούμπας πατούσε καλά.

Ο ΠΑΟ στο 14 έδειξε την έλλειψη εμπειρίας των νεαρών με την οποία ο Δώνης κόντευε να πάθει έμφραγμα πριν 1-2 χρόνια.

Σε μία ανύποπτη φάση στο κέντρο ο ΠΑΟ έχασε τη μπάλλα στην πλευρά των …Χατζήδων.Ούτε ο Χατζηγιοβάνης,ούτε ο Χατζηθεοδωρίδης,ούτε ο ανύπαρκτος Ζαχίντ,ούτε ο τελείως ντεφορμέ Κουρμπέλης κατάλαβαν το …μέλλον της φάσης για να κάνουν ένα απλό φάουλ-φράγμα μακριά ή έστω έξω απο την περιοχή.

Ο Πέλκας δείχνοντας την μεγάλη του κλάση τους χόρεψε όλους έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής .ανενόχλητος και εκεί έδωσε τη μπάλλα στον Σβιντέρκσι,τον μοναδικό παίκτη του ΠΑΟΚ που ήταν ως 2ος ανάμεσα σε επτά(7) του ΠΑΟ.Γύρισε ανενόχλητος και σκόραρε σε βάρος του μοναδικού ανεύθυνου για την εξέλιξη Διούδη…

Ο κύριος υπεύθυνος του γκολ(σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αριστερός μπάκ σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό)Χατζηθεοδωρίδης είχε μείνει στις …δάφνες της αμέσως προηγούμενης φάσης.Είχε πάρει τη μπάλλα μόνος απέναντι στον (ντεφορμέ)Πασχαλάκη και σούταρε άουτ.

Εκεί κρίθηκαν όλα.Το ντέρμπι αμέσως μετά έγινε 0-3 σε αριθμό γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ και το μόνο κέρδος για τον ΠΑΟ είναι ότι έβαλε σε πίεση στο β ημίχρονο τον Αγιούμπ,που πήρε απο την Ολλανδία.Εδειξε ότι δεν μοιάζει φυσιογνωμικά στον Ουάρντα καθόλου,αλλά του μοιάζει σε ποδοσφαιρικές αρετές.Αριστεροπόδαρος ,δυνατός,αλλά κοντός σχετικά.Εχει αυτοπεποίθηση για ντρίπλες σε 3 αντιπάλους σε μισό μέτρο και τα καταφέρνει!

Μένει να δούμε αν έχει και τα τρεξίματα του Ουάρντα.

Ατυχής έμπνευση του Γιώργου Δώνη να βάλει τον Ούγγρο Νάγκι.Είναι πιο γρήγορος από τον Μπουζούκη,αλλά δεν φτάνει(σε μυαλό και ποιότητα) ούτε στο μικρό νύχι του νεαρού Ελληνα, ο οποίος μπήκε στο β ημίχρονο και ο ΠΑΟ με αυτόν,τον Αγιούμπ και τον Περέα ,ως δίδυμο μπροστά, είχε άλλη,πιο δυνατή εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ είναι…Βιερίνια.Το αντίστοιχο του Βαλμπουενά.Χωρίς τον αρχηγό αυτόν ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα ,προς το πολύ χειρότερο.

Ο Πορτογάλλος έχει μυαλό,έχει δυνάμεις,έχει προσωπικότητα και ήθος,είναι  ήρεμη δύναμη και όλα αυτά τα μετατρέπει σε δύναμη του ΠΑΟΚ.

Αριστη στιγμή όταν ο τραυματίας Πέλκας πήρε εντολή  από τον πάγκο να…πέσει κάτω για να γίνει αλλαγή και εκείνος είπε στον πάγκο ότι “σας ζήτησα πολύ ώρα την αλλαγή,έπρεπε να είναι έτοιμος ο Λάμπρου και καραγκιόζης δεν γίνομαι”.Ετσι βγήκε έξω κουτσαίνοντας πριν ετοιμαστεί ο Λάμπρου και…έπεσε κάτω!Μπράβο του! Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε πρόβλημα πρόκρισης εκείνη τη στιγμή, μέχρι να ετοιμαστεί ο Λάμπρου έπαιζε (1 λεπτό) με 10 ,αλλά είχε τη μπάλλα…

Παρολίγον πολύ άσχημη εξέλιξη όταν ο Χρήστος Δώνης έπεσε με τάπες,γόνατο πάνω στον Πασχαλάκη.Του έσκισε τη φανέλλα,τον σημάδεψε γερά στο στήθος και παραλίγο να του κάνει ζημιά σε λαιμό- κεφάλι.Δεν το ήθελε,αλλά είχε κάνει υπερπροσπάθεια τρέχοντας γιαυτό ο Ιταλός διαιτητής(άριστος) του έδειξε μόνο κίτρινη…

Τελικό 1-0 και το ντέρμπι είχε κρατήσει μόνο 14 λετπά στην αρχή…