Αρχική Αθλητικα Μεταμορφωμένος ο ΠΑΟ ακούμπησε τη νίκη και έχασε στο τελευταίο 4λεπτο απο...

Μεταμορφωμένος ο ΠΑΟ ακούμπησε τη νίκη και έχασε στο τελευταίο 4λεπτο απο την Μπάρτσα

1393

Ο Παναθηναϊκός είναι μια άλλη ομάδα με τον Ρικ Πιτίνο και πείθει ότι παίζει μπάσκετ με στόχευση,σχέδιο και αυτοπεποίθηση.

Ηττήθηκε με 12 πόντους διαφορά στο τλελος απο την Μπαρτσελόνα,αλλά 4 λεπτά πριν το τέλος ο ΠΑΟ ήταν 4-5 πόντους πίσω και όχι μόνο οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες της Μπάρτσα είχαν αγχωθεί στο έπακρο.

Οι πανηγυρισμοί στο τέλος αυτό ακριβώς έδειξαν και όχι άδικα.

Αν η Μπάρτσα δεν είχε σε σουπερ ημέρα τον Ντιλέϊνι που στο β ημίχρονο έκανε το καλύτερό του παιχνιδι στην Μπαρτσελόνα με 5/7 τρίποντα στο τέλος και όταν ο ΠΑΟ είχε φτάσει σοτυς 2-3 πόντους θα έχανε με βεβαιότητα το παιχνίδι.

Ο Ντιλέϊνι είχε και την τύχη καθώς έβαλε 2-3 σούτ εκτός ισορροπίας και λογικής…

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟ δεν είχε παίκτη σε σουπερ ημέρα,ίσως γιατί όλοι κουράζονταν υπερβολικά σε στοχευμένη άμυνα.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε δηλώσει ότι ο ΠΑΟ είναι “κοντή” ομάδα σε σχέση με την Μπάρτσα και είχε δίκιο.Αν ο ΠΑΟ δεν αποκτήσει άμεσα έναν ποιοτικό ψηλό παίκτη στις δύσκολες αναμετρήσεις δεν μπορεί να ελπίζει ότι ένα Ράϊς θα βάζει 40 πόντους…

Ο Πιτίνο όμως επειδή είναι πρποπονητής είχε καταφέρει μέχρι την τέταρτη περίοδο η ομάδα του να είναι δίπλα-δίπλα με την Μπάρτσα στα ριμπάουντ και η καταλανική ομάδα κατάφερε να πάρει 13 ριμπάουντ περισσότερο στο τέλος ,όταν η κούραση ήταν εμφανής.

Τελικό σκορ 98-86 ενώ 4 λεπτά πριν το τέλος ήταν 81-77…

Η μεταμόρφωση του ΠΑΟ με τον Πιτίνο δείχνει ότι και αυτοί οι παίκτες που μέχρι πρόν ένα μήνα έμοιαζαν “μικροί” και τώρα απείλησαν στα ίσα την πολύ ισχυρή και φαβορί για το Πρωτάθλημα Μπαρτσελόνα με 1-2 προσθήκες μπορούν να πάνε πολύ ψηλά.

Μια σύγκριση με το πως παραπαίει το πολύ ακριβό ρόστερ της Φενέρ του Ομπράντοβιτς δείχνει ότι το όνομα μόνο ενός παίκτη δεν φτάνει…

Ο ΠΑΟ και με την (εντός προγράμματος )ήττα είναι στην 6η θέση καθώς η Βιλλερμπάν δόνει κι αυτή μάχη πρόκρισης και νίκησε την φιλόδοξη Αρμάνι 89-82.

Η πολύ δυνατή πέρυσι Ζαγκίρις του Σάρας Γιασικεβίτσιους  έχασε στο γήπεδό της και παο την Βαλένθια 86-82 ενώ η Μπάγερν νίκησε την Ζενίτ 77-69.