Αρχική Ελλαδα Τα σκάνδαλα και οι ” αρπαχτές” είναι εδώ!Με τη “γίδα στην πλάτη”...

Τα σκάνδαλα και οι ” αρπαχτές” είναι εδώ!Με τη “γίδα στην πλάτη” στα ΚΕΚ και στο Γηροκομείο!Απόφαση-βόμβα της Δικαιοσύνης!

1867

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Δικαιοσύνη η κοινή λογική και η …ράβδος του ΣΥΡΙΖΑ έδρασαν εν μέσω κρίσης κοροναϊού και έριξαν ηχηρές σφαλιάρες σε “σχηματισμούς” που “πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη”.

Για το σκάνδαλο των ΚΕΚ διαβάζετετ ήδη σε άλλη στήλη μας πιο κάτω και εδώ προσθέτουμε ότι από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαρρέουν εκτιμήσεις ότι θα αναγκαστεί να πάρει κεφάλια.Ετσι θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι δεν έχει σχέση ο ίδιος ή το περιβάλλον του με τις επιλογές Βρούτση και την απίστευτη και -κατά τη γνώμη μας με αγοραία χυδαιότητα-κάλυψη που πρόσφερε ο Αδωνης Γεωργιάδης στην υπόθεση περιφερόμενος τα κανάλια και φωνάζοντας “φέρτε μου την Αχτσιόγλου να της δείξω τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΚΕΚ.”

Καθώς είναι βέβαιο ότι απο πλευρας ΣΥΡΙΖΑ ,επειδή θεωρούν ότι τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, θα οδηγήσουν το σκάνδαλο και τις αρπαχτές,όπως τις χαρακτήρισε η κ.Αχτσιόγλου, στον Εισαγγελέα ο Αδωνης έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι παρά το ύφος του,μιλούσε με ουσία, αν φτάσει ΠΡΩΤΟΣ μαζί με την κυβερνητική πλευρά στον Εισαγγελέα και να δώσει τα στοιχεία που φώναζε ότι έχει για σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ στα ΚΕΚ.

Αλλιώς ,προφανώς θα ζήσουμε μέρες του 2015, όταν τα διαπλεκόμενα και με τα ΜΜΕ και με τα ΚΕΚ συμφέροντα έβγαζαν με “δημοσκοπήσεις”ΝΔ και ΝΑΙ σε ποσοστά …Σοβιετικής Ενωσης και οι κάλπες έβγαλαν ΣΥΡΙΖΑ,Πολλάκη.

Και τότε προσπαθούσαν να βγάλουν εικονική πραγματικότητα τις 12 περικοπές συντάξεων επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των μνημονίων υπέρ των οποίων ψήφισε μια μέρα ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνης ,αφού την προηγούμενη μας έλεγε ότι Καραμανλής-Σαμαράς-Μητσοτάκης είναι τόσο ψεύτες και υποκριτές,ώστε ο ίδιος είναι πρόθυμος να ξεγυμνώσει τον Κυριάκο(ονομαστικά…) δίδοντάς του το αυτοκίνητό του για να μην παριστάνει το φτωχό αφού δεν είναι…

Μετά 10 μέρες από όλα αυτά ανακοίνωσε ότι μπαίνει στη ΝΔ των προαναφερομένων…

Μια άλλη δικαστική σφαλιάρα ζούμε στο πιο πλούσιο Ιδρυμα της Ευρώπης,το Γηροκομείο Αθηνών.Εκεί η Δικαιοσύνη με αποφάσεις της,μία λίαν πρόσφατη,εξακολουθεί να βρίσκει “γίδες στις πλάτες” …

Πριν δυο ημέρες η Ελληνική Δικαιοσύνη μετά πολύμηνη μελέτη όλων των πτυχών του σκανδάλου εξέδωσε απόφαση-κόλαφο στο Δήμο Αθηναίων και στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις προσπάθειες ελέγχου του πλουσιώτατου αυτού Ιδρύματος.

Κοντολογής: στο ιδρυμα αυτό το φαγοπότι είναι τεράστιο,διαχρονικό και τέτοιας κατηγορίας όσο δείχνει η …ερωτική φωλιά που είχε στήσει εντός του γηροκομείου (πρώην υπουργάρα για να ξεφεύγει από τα συζυγικά μάτια,αλλά και να έχει και υπερπολυτελή σουίτα!

Εμείς προσφύγαμε στη δικαιοσύνη το 2002-2003 και οι αναφορές μας(ακόμα και για παράνομα,μυστικά,εκτός πρωτοκόλλων ιατρικά πειράματα πασίγνωστου και σήμερα καθηγητή)χάθηκαν,εκτός μιας.

Σε αυτή καταθέσαμε και η (και πάλι σήμερα κατηγορούμενη για κακουργήματα) αιρετή Διοίκηση αθωώθηκε!

Η αιρετή αυτή διοίκηση πήρε την Διοίκηση αφού κατήγγειλε (και μέσω ημών) την προηγούμενη για σκάνδαλα.

Οταν ανέλαβε τη Διοίκηση είπε ότι θα φέρει τη νομιμότητα και ο ένας εξυμνούσε τον άλλο δημοσίως.

Μέσα στους υμνητές και διοικούντες ένα πρόσωπο που τότε είχε σοβαρότατα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ προβλήματα με τη Δικαιοσύνη ,ως συνεργαζόμενο με εταιρεία πασίγνωστου Ελληνα επιχειρηματία.

Παρά το προφανές “ενδιαφέρον” και την υποστήριξη που είχε από την πλευρά του πανίσχυρου επιχειρηματία ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν βαρύς.

Η πλευρά της (τότε αιρετής και νυν δεινώς κατηγορουμένης για κακουργήματα) διοίκησης ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόσωπο στράφηκε ξαφνικά εναντίον της, γιατί αρνήθηκαν να δώσουν χρήματα απο το ταμείο του πλουσιότερου Ιδρύματος στην Ευρώπη για να λυθούν τα προσωπικά προβλήματα που ήταν λίαν πιεστικά για το πρόσωπο αυτό.

Οι ισχυρισμοί ως τώρα είναι προφορικοί,αλλά γραπτό ντοκουμέντο είναι η δικαστική απόφαση ,με την οποία το πρόσωπο που πήγε ως εξυγιαντής στο Γηροκομείο πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και καταδικάζεται με βαρύτατη φραεσολογία.

Ακριβώς αυτό το πρόσωπο στηρίζουν τα συμφέροντα που αναπτύχθηκαν γύρω απο το Δήμο Αθηναίων,την περίοδο Καμίνη.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ πρόσωπα της περιόδου αυτής λύνουν και δένουν και σήμερα στο Δήμο και κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και γραπτώς.Από τη μία βγάζουν ανακοινώσεις ότι έχουν κάνει τον άθλο της πλήρους απογραφής της περιουσίας του Γηροκομείου,μέρος της οποίας βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών,πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων.

Από την άλλη γραπτώς μας λένε ότι το Γηροκομείο έχει στην ιδιοκτησία του απο δωρεές ευγενών και πλουσίων ανθρώπων 700-1000 ακίνητα.

Η ρευστότητα…300 ακινήτων δείχνει ότι είναι παραμύθια τα περι πλήρους απογραφής,αλλά και ο συνολικός αριθμός δείχνει ότι το Ιδρυμα είναι το πιο πλούσιο στην Ευρώπη,αφού ΔΕΝ υπάρχει άλλο με τόσα πολλά ακίνητα.

Που είναι η νέα σφαλιάρα της Δικαιοσύνης μετά απο εκείνη του 2013 στο πρόσωπο-εξυγιαντή;

Ο Δήμος Αθηναίων και επι Κώστα Μπακογιάννη πήγε στα δικαστήρια με μπροστάρηδες αυτά ακριβώς τα πρόσωπα(!!!) και ζήτησε να πάρει την Διοίκηση ,γιατί η προσωρινή διοίκηση είναι ανίκανη και πολλά άλλα ακόμα.

Η προσωρινή Διοίκηση είχε ορισθεί απο την Δικαιοσύνη και ασκούσε τα καθήκοντά της υπό καθεστώς τόσο μεγάλης και εκβιαστικής πίεσης-τρομοκρατίας από πλευράς Δήμου κλπ,ώστε να υπάρξουν παραιτήσεις και σχετικές καταγγελίες στη Δικαιοσύνη.

Ο Δήμος Αθηναίων βέβαια ισχυρίζεται ότι αυτός είναι η πλευρά του καλού και η προσωρινή διοίκηση η πλευρά της ανικανότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη τάχθηκε με την πλευρά της προσωρινής διοίκησης,αλλά πΑιά τύχη είχαν απέναντι στην πανίσχυρη εξουσία;

Κι όμως…

Η Δικαισούνη εξέδωσε αποφαση κόλαφο κατά του Δήμου Αθηναίων και προφανώς θεωρώντας ότι η γίδα είναι στην πλάτη του,τον απέκλεισε εντελώς απο την Διοίκηση και αφήνει μέχρι το 2021 την ίδια προσωρινή Διοίκηση ,με σκοπό να κάνει εκλογές κλπ.

Τη στήριξή του στην ύπαρξη του Γηροκομείου (το οποίο συμφέροντα θέλουν να κάνουν …MALL)εξέφρασε(και πραγματικά μπράβο του ξανά) ο Ρουβίκωνας,αλλά και ο… κοροναϊός!

Ο μεν Ρουβίκωνας το γέμισε ΠΡΩΤΟΣ τρόφιμα ,ώστε να μην βρούν προσχημα και το κλείσουν,ο δε κοροναϊός αρνήθηκε να περάσει την πόρτα αυτού του πλουσιότατου Ιδρύματος…

Αν την είχε περάσει είναι βέβαιο ότι θα το έκλειναν και δεν το άνοιγαν ποτέ ξανά…

Προφανώς γιαυτό προσωρινή Διοίκηση και εργαζόμενοι έλαβαν απο την πρώτη στιγμή τα σκληρά μέτρα Τσιόδρα και δεν είχαν ούτε ένα κορύσμα…

Τόσο ανίκανη-κατά τα συμφέροντα του Δήμου-είναι…

“Λεπτομέρεια” που προφανώς μετρά στη Δικαιοσύνη: πρόσωπο που εμφανίζεται ως ανδιοτελής εξυγιαντής στο γηροκομείο ,απο πλευράς ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ,άρα και ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,έχει σε εκκρεμότητα αιτήσεις να νοικιάσει ΤΡΙΑ(3) ακίνητα φιλέτα του Γηροκομείου στο Κολωνάκι…

Να σημειωθεί ότι επι ΣΥΡΙΖΑ είχε στηριχθεί εκεί προσωπο με προσωπικά συμφέροντα,αγράμματο  και με πάρε-δώσε με τη Δικαιοσύνη…

Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα απο τις καταγγελίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Γηροκομείο:

“…Ηδη ο ΕΟΔΥ έχει δώσει συγχαρητήρια στην διοίκηση και στους εργαζομένους για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί και για την άριστη κατάσταση των ηλικιωμένων. Αυτό δεν οφείλεται, ούτε στην διοίκηση του 2017, ούτε στο ένα γεύμα που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων 5 ημέρες την εβδομάδα, ούτε σε κάποια οργανωμένη δράση αλληλεγγύης την οποία, αφού υποστηρίζει ως ιδανική , θα μπορούσε να έχει οργανώσει ως έχων αρμοδιότητα και διασυνδέσεις μέσω του Δήμου αλλά δεν οργάνωσε. Ούτε εκείνος, ούτε όσοι μαζί του διοικούσαν, ούτε κανείς εκ των όσων υποστηρίζει.

  • Ήδη ο Δήμος Αθηναίων, δια των αρμοδίων οργάνων του, έχει αναγνωρίσει το τεράστιο σε κόπο και ψυχή έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Αθηνών και απέστειλε τρόφιμα και φάρμακα και απολύμανε το χώρο, μετά πολλών συγχαρητηρίων σε διοίκηση και προσωπικό. Στα αρμόδια αυτά όργανα δεν περιλαμβάνεται ο κ. Κ…, ο οποίος ήρθε να ασκήσει κριτική στις δικές μας προσπάθειες και πολιτική υπέρ κάποιων στις πλάτες μας, αλλά στην πραγματικότητα επίθεση κάνει στην προσωρινή διοίκηση, και στα συμφέροντά μας που εκείνη προασπίζεται, αφού δεν έχει αποδεχθεί ότι αρωγός της θα έπρεπε να είναι και όχι πολέμιος, όπως και σε κάθε προσωρινή του Γηροκομείου μέχρι την εκλογή αιρετής και σε κάθε αιρετή.
  • Ήδη έχουμε ασκήσει σειρά προσθέτων παρεμβάσεων στα Δικαστήρια αιτούμενοι να επιτραπεί στην προσωρινή διοίκηση να διοικήσει, όπως διοικούσε και ο κ. Κ…,ως μέλος προσωρινής διοίκησης δηλ με αρμοδιότητες να μισθώνει και να έχει έσοδα, ενώ σε όλες αυτές με αποκορύφωμα τον Οκτώβριο του 2019, ο ίδιος για άλλα κατέθεσε και όχι υπέρ μας. Γιατί εκείνος δεν πεινά. Γιατί για εκείνον προφανώς τα 100 ευρώ που μας έδινε έναντι των αποδοχών μας η δική του διοίκηση, είναι επαρκή και πιο αξιόλογα από τις χιλιάδες ευρώ που έχει καταφέρει, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από μέλη προηγούμενης διοίκησης και τον κ. Κ…, να μας καταβάλει αυτή η διοίκηση.Γιατί η αναφορά του στις ελλείψεις και τις παρατηρήσεις της περιφέρειας είναι λειψή αφού δεν αναφέρει ούτε ότι προληπτικά μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά το 2018, ούτε ότι έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες, ούτε ότι στο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές υπαίτιος είναι και ο ίδιος που στηρίζει ενέργειες μελών της προηγούμενης, προσφιλούς σ αυτόν διοίκησης. Και ταυτόχρονα αγνοεί καταγγελίες καθ όλο το χρόνο της θητείας  του από άλλα μέλη της διοίκησης αλλά και από τα στελέχη.
  • Αναφέρεται ανεπίκαιρα στην περίοδο του 2017, λησμονεί ότι δεν υπήρξε μια ήρεμη αξιοπρεπής περίοδος, με εργασιακή ηρεμία, λησμονεί τα τεράστια προβλήματα που ποτέ δεν λύθηκαν και επικαλείται  συμμετοχή των εργαζομένων , την οποία δεν είχε η διοίκηση τότε…
  • …ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ότι δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι ελλείψεις από την έλλειψη χρημάτων και παρόλα αυτά οι συνθήκες βελτιώθηκαν.
  • Αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι χρειάζονται αξιοπρέπεια και όχι λύπηση, ζητιανιά και κακώς εννοούμενη ελεημοσύνη αλλά δεν αναφέρει ότι αν αξιοποιούνταν η ακίνητη περιουσία του Γηροκομείου και αν είχε εφαρμοστεί σειρά αποφάσεων της διοίκησης, όπως η σύμβαση για την σίτιση των ηλικιωμένων, θα είχαν οι ηλικιωμένοι και αξιοπρεπή διαβίωση και ενδεδειγμένη σίτιση .ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ όχι με απόφαση δική μας, ούτε με απόφαση της διοίκησης αλλά με υπογραφή μελών της προηγούμενης διοίκησης…

 

Η παροχή και προβολή από την εφημερίδα λογαριασμού τράπεζας  για την κατάθεση χρηματικών ποσών για το Γηροκομείο, δεν ανήκει στο σωματείο μας.

Η αναγραφή αυτού του αριθμού λογαριασμού που δεν ανήκει στο σωματείο μας, αλλά σε κάποια υπηρεσία του Δήμου δεν μας βρίσκει σύμφωνους, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του κ. Κ…, ούτε και συμβαδίζει με την αυτοτέλεια του σωματείου.

     Το σωματείο μας πρόσφερε σε πολέμους και πανδημίες και στο παρελθόν και έχει συμβάλει στην διαμόρφωση της ιστορίας της χώρας με τα ελπιδοφόρα χρώματα της φιλανθρωπίας.

      Πρέπει να ελεγχθεί ποιοι είναι  οι υπαίτιοι που έφεραν το    Γηροκομείο στη θέση του να έχει ανάγκη να του προσφέρουν και να τιμωρηθούν αλλά και ποιοι είναι αυτοί που συντηρούν αυτή την αδυναμία αλλά και ποιοι είναι αυτοί που εκ του ασφαλούς προβαίνουν σε ενέργειες και κριτική χωρίς να εξετάζουν και να συνυπολογίζουν τους ανθρώπους που ματώνουν για να έχουν οι επί σκοπώ κριτές, αντικείμενο ενεργειών και κριτικής. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δεν θα είναι αυτά που υπαινίσσεται ο κ. Κ… που εθελοτυφλεί σε έγγραφα δικαστικά και παραπομπές και εκθειάζει μια απελθούσα διοίκηση που αγωνίζεται πέρα από κάθε λογική ,αλλά δυστυχώς και με κάθε τίμημα να ξαναδιοικήσει….”