Αρχική Ελλαδα Μη φοβάστε τις…πορθητιές του Ερντογάν και κάντε τις διακοπές σας…

Μη φοβάστε τις…πορθητιές του Ερντογάν και κάντε τις διακοπές σας…

1463

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με δυο θέματα ,όπως ίσως έχετε παρατηρήσει δεν ασολούμαστε ιδιαίτερα.

1.Με τον νέο περίλαμπρο ηγέτη της  ομάδας της πιο φημισμένης ευρωπαϊκής πόλης.Η πιο φημισμένη ευρωπαίκή πόλη είναι η Αθήνα,μετά η Ρώμη και πάει λέγοντας.

Ομάδα της είναι ο Παν-Αθηναϊκός.Νέος ηγέτης της είναι ο Ντάνι Μπογιάτος.

Δεν ξέρουμε που και πόσο περνάει η ..μπογιά του στα γήπεδα ,ούτε ξέρει κανείς κάποια επιτυχία του.Γενικώς ειπείν πάντως ήταν λέει κάπου στους μικορύς της Ρεάλ Μαδρίτης ,είναι λίγο πιο όμορφος στο παρουσιαστικό από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Γιάννη Αλαφούζο.

Αφήνουμε να δούμε τις επιτυχίες του νέου Παναθηναίκού και να αποφασίσουμε αν θα κλάψουμε το Δώνη ή θα συστήσουμε στη Μάντσαστερ Γιουναίτεντ να πάρει το Δώνη αν δεν καταφέρει την Κυριακή ο Σόλσκιερ να πάρει βαθμό και τετράδα στην έδρα της Λέστερ…

2.Τις “πορθητιές” με τις οποίες βάφει τα πέριξ της Αγιάς Σοφιάς ο Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος δηλώνει νέος περίλαμπρος ηγέτης του αραβικού-μουσουλμανικού κόσμου.

Δεν έχουμε δει καμία επιτυχία-πορθητιά του ως τώρα και έστι μπορούμε να πούμε ότι είναι λίγο πιο όμορφος απο τον προηγούμενο ηγέτη Καντάφι.

Και εκείνος μας έλεγε ότι πρωί-πρωί οι παγκόσμιοι ηγέτες των ΗΠΑ-Ρωσίας-Ευρώπης τον προσκυνούσαν και μετά ξεκινούσαν τη μέρα τους.

Τα ίδια μας λέει τώρα τούτος δω απέναντι.

Επίλογος:

Οσο η Ελλάδα παραμένει πιστός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ-Γαλλίας-Ισραήλ-Αιγύπτου και ευρωπαϊκής ενωσης δεν έχει να φοβάται απολύτως καμία…πορθητιά του Ερντογάν.

Οι σύμμαχοι αυτοί θα αναθέσουν,όπως ήδη έκαναν,στο πιο πιστό σύμμαχο του ερντογάν από το 1915 και εντεύθεν,δηλαδή τη Γερμανία να κρατάει ένα καρότο και να συναφθούν οι απαραίτητες συμφωνίες καλής γειτονίας,εφαρμογής των συνθηκών και κανόνων κλπ.

Η Ρωσία ήθελε και θέλει την υποβάθμιση της Αγιάς Σοφιάς (ήταν τζαμί από το 1453 μέχρι το 1931…)και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κάπου εκεί αρχίζει η συμφωνία της με τους δυτικούς και τελειώνει η συμφωνία της με την Τουρκία….

Και να θυμάστε: γύρω -γύρω απο την Τουρκία δεν κατοικούν φίλοι της…