Αρχική Θέμα Οι μίζες των πολιτικών στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ βγάζουν τα …μάτια δικαστών!Απο σεβασμό στη...

Οι μίζες των πολιτικών στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ βγάζουν τα …μάτια δικαστών!Απο σεβασμό στη Δικαιοσύνη δεν δημοσιεύουμε απίστευτες ύβρεις και “καταγγελίες” μεταξύ Ράϊκου-Παπαγγελόπουλου….

1526

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Εισαγγελέας Ράϊκου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής:Ερευνούσαμε σκάνδαλο εκατομμυρίων και αφήσαμε στοιχεία για φαρμακευτικές εταιρείες που αντάλλασσαν χρήματα μεταξύ τους. Είδατε εσείς αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν; Οι έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία.

Με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Νοβάρτις. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών»

 

Ω! Τι κόσμος…Τι βούρκος…

Μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι απο το στόμα δικαστικών λειτουργών βγαίνουν τέτοιες λέξεις,τέτοιοι χαρακτηρισμοί ,τέτοιοι ισχυρισμοί περι συμβολαίων θανάτου μεταξύ τους…

Αυτές τις καταγγελίες που εκτοξεύουν χθες και σήμερα μεταξύ τους δυο Εισαγγελείς σε κορυφαίες θέσεις και εκ των θέσεών τους σε επαφή με πολιτική εξουσία,πως θα τις αποδείξουν;

Πως θα αποδειχθεί η ύπαρξη συμβολαίων θανάτου;Συμπερασματικά;

Μα αυτά τα αποκρούει η Δικαιοσύνη σε πάρα πολλές τέτοιες υποθέσεις και ως παράδειγμα δείτε μεγάλα σκάνδαλα,απο τα φορτία ναρκωτικών,όπου απαλλάσσονται πολίτες,αν και προφανή τα “συμβόλαια μεταφοράς και θανάτων”,διότι δεν υπάρχει ΑΠΤΗ,απόδειξη υποπίπτουσα στις αισθήσεις.

Γιατί τόσο μίσος και σπαραγμός μεταξύ δυο κορυφαίων Εισαγγελέων δημόσια και με τρόπο που κάνει τους ανενημέρωτους πολίτες να θεωρούν ότι “ετσι είναι οι δικαστές” και να μπαίνουν σε γραφεία δικαστών και δικαστικές αίθουσες και όχι μόνο να μην σέβονται και να μην αποδέχονται τις δικαστικές κρίσεις και αποφάσεις,αλλά να καθυβρίζουν δικαστές και όταν εκεινοι εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους;

Εχουν βγει δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν πολίτες,δημοσιογράφους,πολιτικούς για χρήση τέτοιων λέξεων που κατά κόρον χρησιμοποιούν οι δυο Εισαγγελείς,εναντίον αλλήλων και γράφουν ότι “αν και τα πραγματικά περιστατικά είναι αληθή υπερέβαλλε στη χρήση λέξεων απαξιωτικών” κλπ

Γιατί αποδέχονται έτσι την μέγιστη πιθανότητα να καταδικαστούν ή να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση άλλους συναδέλφους τους που θα δικάσουν;

Γιατί δεν συναισθάνονται ότι το διακύβευμα είναι ολόκληρος ο θεσμός της Εισαγγελίας διαφθοράς;

Και οι δυο γνωρίζουν ότι όταν μπει κάποιος στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς πρέπει να είναι καλός…εμποδιστής!Δηλαδή οι φάκελοι,σφραγισμένοι και μη,που έχουν συσσωρευτεί είναι τόσοι πολλοί,ώστε σχεδόν κλείνουν την πόρτα.

Αν τα παρατήσουν οι Εισαγγελείς διαφθοράς ποιός βγαίνει κερδισμένος;

Μα φυσικά οι μιζαδόροι;Υπάρχουν σοβαρές μίζες στην Ελλάδα,απο το …1821 και εντεύθεν χωρίς συμμετοχή πολιτικών;

Αρα όλα αυτά δεν γίνονται για τα μάτια και τις μίζες πολιτικών;

Το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι σοβαρότατο και οι μίζες εκτός αμφισβήτησης.Η εμπλοκή των Αμερικανών δεδομένη.

Ποιός τα λέει;

Και η πλευρά Ππαπαγγελόπουλου και η πλευρά Ράϊκου.

Ιδού τι είπε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή η κ.ράϊκου μεταξύ πολλών άλλων:

“Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από την Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη . Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε σχέσεις με ΝOVARTIS. Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κύριο Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση . Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν…
Η κ.Ράϊκου είπε ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελία Διαφθοράς τον σχετικό φάκελο. Εκείνος ο φάκελος περιελάμβανε καταγγελίες προς τις αμερικανικές αρχές δύο υπαλλήλων της Novartis για αθέμιτες πρακτικές και χρηματισμούς προκειμένου να διευκολυνθεί η εταιρεία. Με δεδομένο ότι η Novartis ήταν υπότροπη και σε άλλες χώρες και της είχαν επιβληθεί κυρώσεις η κυρία Ράικου ανέφερε ότι η στρατηγική της ήταν να αποσπάσει αποζημιώσεις και η χώρα μας.

Η υπηρεσία της κ.Ράϊκου απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και παράλληλα προχώρησε σε κατασχέσεις εγγράφων. Οι αμερικανικές αρχές απέστειλαν δύο έγγραφα που αφορούσαν συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και συμμετείχαν 11-12 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και εταιρείες προσώπων όπως οι Εμ. Βουλκίδης και Γ. Μαυρίκος. Για το συγκεκριμένο συνέδριο δόθηκε εντολή ελέγχου στην επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μ. Παπασπύρου ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν σχέση με αυτό υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι με την τιμολόγηση φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της εντολής συγκροτήθηκε κλιμάκιο ελέγχου που πραγματοποίησε κατ οίκων έρευνες σε 33 νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Επίσης η κ.Ράϊκου πρόσθεσε:

“Κατασχέσαμε πλήθος εγγράφων και υπολογιστών. Όλα πήγαν στις υπηρεσίες μας. Έγινε κι εργαστηριακή εξέταση σε βάθος. Τον Φεβρουάριο 2017 μας επισκέφτηκαν δυο Αμερικανοί εισαγγελεις και τρεις βοηθοί τους. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο εισαγγελέας εγκλημάτων κατά διαφθοράς. Προτείναμε να γίνει κοινή ομάδα εργασίας αλλά οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν”.

Εμείς ,λοιπόν,δεν θα φιλοξενήσουμε το λεξιλόγιο της Εισαγγελέως κ.Ράίκου για τον πρώην Εισαγγελέα κ.Παπαγγελόπουλο και το λεξιλόγιο του κ.Παπαγγελόπουλου για την κυρία Ράϊκου.Πολύ περισσότερο τις ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ως τώρα “καταγγελίες” τους.

Γιατί αυτό το λεξιλόγιο πλήττει και χιλιάδες πανέντιμους δικαστικούς λειτουργούς.

Αν έχετε περιέργεια  για δείτε ταινίες με αγορεύσεις εισαγγελέων για μαφιόζους εδώ και στο εξωτερικό και ικανοποιείστε την περιέργειά σας.

Αλλίμονο αν τα ελληνικά ΜΜΕ γίνουν μέσα μεταφοράς αυτού του λεξιλογίου και συμβάλλουν έτσι στην πλήρη απαξίωση του πιο κρίσιμου για την προστασία των πολιτών θεσμού,δηλαδή της Δικαιοσύνης…

Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι τεράστια.Και αποστομωτική για όσους υποστήριξαν ,εκεί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί,ούτε είδαν ούτε εμαθαν,ούτε άκουσαν τίποτα για μίζες και διαφθορά στην υγεία.

Μόνος… συκοφάντης ο Κώστας Καραμανλής , οποίος είχε δηλώσει ότι ο τομέας της υγείας είναι ο πιο διεφθαρμένος και ότι η διαφθορά είναι τόσο μεγάλη,ώστε το 1/3 των χρημάτων να εξοικονομήσει φτάνουν να επανιδρυθεί το κράτος.

Για να δεχθεί ο κ.Καραμανλής να μπει και η συζυγός του στον τομέα της Υγείας προφανώς είτε άλλαξε γνώμη,είτε δεν ΄ξηταν ακριβή,όσα είπε,είτε καθάρισε την διαφθορά.

Η μήπως τελικά το κράτος επανιδρύεται με τις αιματηρές περικοπές συντάξεων,κοινωνικών παροχών και άλλων συναφών ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ των πολιτικών σε βάρος των αδύναμων να αντιδράσουν πολιτικών,

Τώρα στο κάδρο της Μαφία προσπαθούν οι πολιτικοί να βάλουν δικαστές και μάλιστα μόνους τους,αποκομμένους απο επιρροές και εντολές.

Δεν θα συμπράξουμε.