Αρχική Αθλητικα Μπράβο Αντετοκούνμπο για το “μποϋκοτάζ” στο ΝΒΑ και στην Αστυνομία του Τράμπ!Παιδιά...

Μπράβο Αντετοκούνμπο για το “μποϋκοτάζ” στο ΝΒΑ και στην Αστυνομία του Τράμπ!Παιδιά “ακαδημιών” στις ελληνικές ομάδες

1186

 

Μπράβο Γιάννη!Μπράβο στην ομάδα μπάσκετ των Μιλγουόκι Μπάκς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φέτος πάει να πάρει δυο βραβεία,του καλύτερου αμυντικού και του πολυτιμότερου παίκτη.Η ομάδα του πάει να πάρει το πρωτάθλημα μετά πολλά χρόνια.

Κι όμως!Λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική δήλωση του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάϊντεν ότι “αηδιάζει με την Αστυνομία  και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη με εκείνον στην εξουσία” η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε κάτι πρωτοφανές και γίνεται πρώτο θέμα σε όλη την υφήλιο.

Αρνήθηκε να μπει στο γήπεδο και να πάρει μια ακόμα νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του ΝΒΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο πυροβολισμό αστυνομικού κατά μαύρου πολίτη.

Η νέα επίθεση έγινε εναντίον του Τ,Μπλέϊκ και μάλιστα πυροβολήθηκε μπροστά στην οικογένειά του και στα παιδιά του.

Τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά,αλλά το νέο “κατόρθωμα” του αστυνομικού προκάλεσε έκρηξη ταραχών στο Ουϊνσκόνσιν,δηλαδή την Πολιτεία στην οποία το Μιλγουόκι είναι πρωτεύουσα και η 28ης σε μέγεθος πόλη των ΗΠΑ.

Η ομάδα του Αντετονκούνμπο είναι το καμάρι της πολιτείας αυτής για χρόνια και προ Αντετοκούνμπο γνώρισε μεγάλη δόξα με τον περίφημο Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ.

Ολοι περίμεναν στις 23.00 ώρα ελλάδας να δουν το μάτς με τους Ορλάντο επι των οποίων οι Μπάκς προηγούνται με 3-1.

Αφού μάταια τους ανέμεναν οι Μπάκς μετά 20 λεπτά απο την προγραμματισμένη έναρξη εξέδωσαν ανακοίνωση ότι μποϊκοτάρουν τον αγώνα απο λύπη ,διαμαρτυρία και συμπαράσταση στον βαριά τραυματία Μπλέϊκ.

Αναμένεται να κάνουν το ίδιο και οι ομάδες των Ράπτορς και Σέλτικς και η εξέλιξη είναι ένα ακόμα ράπισμα στην προσπάθεια Τραμπ να επιβάλει “τσαμπουκά” της Αστυνομίας.Ταυτόχρονα ο σάλος θα επηρεάσει -μάλλον αρνητικά,ως πολύ αρνητικά- την προσπάθεια Τραμπ να επανεκλεγεί.

Θυμίζουμε ότι αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο,ως εξαιρετικό “πρεσβευτή” της Ελλάδας στο εξωτερικό και στις ΗΠΑ είχε κάνει κατά την διάρκεια της προεδρίας του ο Μπαράκ Ομπάμα.δεν αποκλείεται να δούμε κάποια αποδοκιμασία Τράμπ καθώς είναι στριμωγμένος εξαιρετικά στα εκλογικά ποσοστά και προσπαθεί να κινητοποιήσει υπερ του το μέγα ποσοστό-δεξαμενή λευκών των ΗΠΑ…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εξέλιξη  αυτή πάντως φέρνει σε δεύτερη,τρίτη και πολύ πίσω μοίρα τα αθλητικά γεγονότα της ημέρας.

Στα εγχώρια  ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Ξάνθη με 1-0 και πήρε προβάδισμα για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.Η Ξάνθη έπαιζε με νεαρούς απο την Ακαδημία ,όχι τυχαία…

Ο Απόλλων έπαιξε με 4 ξένους.Το γκολ με πέναλτυ ,μάλλον φάντασμα ο Τόμας.Η ξάνθη τέλειωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής.

Την ίδια σχεδον ώρα ο ΠΑΟ με 20 νεαρούς της Ακαδημίας να μοιράζονται χρόνο συμμετοχής νίκησε “φιλικά”τον ΟΦΗ με 1-0 στο ΟΑΚΑ.Το γκολ ο Μακέντα.

Εκτός Ελλάδας ο Μπάρκας δεν μπόρεσε να σώσει την Σέλτικ η οποία έχασε στην έδρα της απο την ουγγρική Φερεντσβάρος με 2-1.

Αντίθετα η Ομόνοια Λευκωσίας νίκησε εκτός έδρας την Λέγκια Βαρσοβίας με 2 γκολ στην παράταση,καθώς τα μάτς ήταν νο άουτ.

Με ευρεία νίκη 3-0 πέρασε η Μακάμπι  του Γιώργου Δώνη επι της Σούντοβα στη Λιθουανία.