Αρχική Διεθνη Νέο σοκ στην Ιταλία:Συλλαμβάνονται εκατοντάδες αξιωματούχοι για μαφιόζικη δράση!

Νέο σοκ στην Ιταλία:Συλλαμβάνονται εκατοντάδες αξιωματούχοι για μαφιόζικη δράση!

1571

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στην Ελλάδα οι πολλών ειδών Μαφίες ή καλύτερα τα πολλά πλοκάμια μιας Μαφία που συντονίζεται απο την κορυφή διαχρονικά για να υπηρετεί και να εξυπηρετεί και πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα για λογαριασμό ξένων καλά κρατούν…

Σπάνια τιμωρείται κάποιος μεμονωμένα,συνήθως οι δίκες(γράφουμε σε άλλο θέμα σχετικά…)κρατούν χρόνια μέχρι να μπουν στο αρχείο.Τέτοιο ρεπορτάζ κάναμε και με τον Στέργιο Καλόγηρο,τον Γιώργο Βλάχο και καλεσμένους στο ΒΕΡΓΙΝΑ χθες και θα το δημοσιεύσουμε τις επόμενες ώρες.

Αφορμή για το κείμενο αυτό είναι μια τρομερή επιχείρηση στην Ιταλία,την μεγαλύτερη απο την εποχή των ηρώων εισαγγλέων Φαλκόνε και άλλων που δολοφονήθηκαν απο μαφιόζους.

Τότε με πρωθυπουργούς-υπουργούς  του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος εμπλεκόμενους στη Μαφία(Αντρεότι κ.α.) οι εισαγγελείς εξάρθρωσαν μεν την Μαφία της Σικελία-Νάπολι,αλλά δολοφονήθηκαν άγρια .

Στη μεγάλη δίκη που έγινε στην καρδιά της δράσης για να καταδείξουν ότι το κράτος είναι ισχυρό δικάστηκαν περίπου 500 άτομα ,μεταξύ τους αστυνομικοί,δικηγόροι,γιατροί,επιχειρηματίες και πολιτικοί.Και καταδικάστηκαν.

Η Μαφία όμως ξανάβγαλε πλοκάμια και απλώθηκε μέχρι την κορυφή της πολιτικής.

Ομως και πάλι οι αρχές είναι εκεί.Μετά απο χρόνια ερευνών απο χθές εξελίσσεται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση συλλήψεων μαφιόζων και ,μέχρι τη στιγμή αυτή το μεγαλύτερο όνομα είναι πρώην βουλευτής και επιφανής δικηγόρος της Ιταλίας.Αυτός ανήκε στο Κομμα του Μπερλουσκόνι,αλλά έχουν συλληφθεί και στελέχη της Κεντροαριστεράς,αφού στην Ιταλία δεν υπάρχουν πολιτικά σύνορα μεταξύ των μελών της ΜΑΦΊΑ

Μεταξύ των συλληφθέντων,λοιπόν, είναι και ο γνωστός δικηγόρος,  Τζιανκάρλο Πιτέλι, πρώην βουλευτής και πρώην συντονιστής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, Φόρτσα Ιτάλια για την Καλαβρία.

Συνελήφθη επίσης ο περιφερειακός πρόεδρος της Anci (της ένωσης των δημάρχων) και δήμαρχος του Πίτσο (στην περιοχή Βίμπο Βαλέντια), ο κεντροαριστερός Τζιανλούκα Καλίπο.

Στοιχεία των Καραμπινιέρι από τις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις
Στοιχεία των Καραμπινιέρι από τις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις

Χειροπέδες πέρασαν επίσης στον Φιλίπο Νέσκι, διοικητή της δημοτικής αστυνομίας της περιοχής Βίμπο Βαλέντια και στον Μάριο Αρτούσα, γνωστό επιχειρηματία στον τομέα της ένδυσης.

Στην επιχείρηση η οποία ονομάστηκε «Rinascita-Scott», συμμετείχαν περίπου 2.500 καραμπινιέροι, μεταξύ των οποίων μέλη της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Ros. Ακόμα στην ίδια επιχείρησε έλαβαν μέρος και αλεξιπτωτιστές του στρατού.

Οι έρευνες των Ιταλικών Αρχών για να καταλήξουν στο σημερινό αποτέλεσμα, διήρκησαν χρόνια και δεν αφορούσαν μόνο σε περιοχές όπου η Ντραγκέτα έχει ισχυρή παρουσία. Έρευνες έγιναν στη Λομβαρδία, το Πιεμόντε, στη Βενετία, στη Λιγουρία, στην Εμίλια Ρομάνα, στην Τοσκάνη, στο Λάτιο, στη Σικελία, στην Απουλία, και στην Μπαζιλικάτα.

Στην Ιταλία οι φυλακές είναι γεμάτες και με πρώην αξιωματούχους-μαφιόζους.

Στην Ελλάδα ούτε μια δίκη δεν έχει φτάσει σε μαζικές καταδίκες.Μόνο για τα μάτια μεμονωμένα περιστατικά ,όπως του Ακη,του Γιάννου και ελάχιστα ακόμα,αν και η Μαφία δρα στη χώρα μας ακόμα πιο ωμά απο την Ιταλία…