Αρχική Αθλητικα ΝΒΑ:Ντροπή η μεταχείριση του Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδας!

ΝΒΑ:Ντροπή η μεταχείριση του Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδας!

2013

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εμείς δεν έχουμε ικανότητες και γνώσεις αναλυτή του μπάσκετ και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

Απλή λογική ενός ανθρώπου που ασχολείται συστηματικά με τον αθλητισμό σε προσωπικό επίπεδο και παρακολουθεί απο κοντά για πέντε δεκαετίες τη νοοτροπία,την παιδεία,τους στόχους,τις ιδιοπροσωπίες,τις ιδιοτέλειες ανθρώπων που φτάνουν στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο.

Οι ιδιοτέλειες αυτές παίζουν κατά καιρούς καθοριστικό ρόλο στη στελέχωση και στη λειτουργία των εθνικών ομάδων και υπερνικούν την όποια παιδεία(θα έπρεπε να)υπάρχει ατομικά και συλλογικά.

Στην προηγούμενη διοργάνωση “κλώτσησαν” τεχνηέντως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έξω απο την εθνική ελπίζοντας ότι δεν θα επέμενε “ελληνικά” και θα τον κρατούσαν πέραν του Ατλαντικού κάνοντας παιχνιδάκια προσωπικού πλουτισμού παράγοντες,προπονητές,αθλητές.

Εκείνος όμως ξοδεύει για την Ελλάδα ήδη όχι μέγα ψυχικό απόθεμα,αλλά και διαθέτει χρήματα,κάνει εκδηλώσεις ,κυκλοφορεί ο ίδιος και η οικογένειά του ντυμένοι με την γαλανόλευκη.Τα παιδιά εδώ γεννήθηκαν ,αυτή την πατρίδα αναγνωρίζουν και δεν ήθελαν ποτέ να ακούσουν για κάτι άλλο.

Θα μπορούσε ήδη να είναι αμερικανός σταρ,επιβλήθηκε όμως στις ΗΠΑ ως Ελληνας σταρ και επέβαλε σε μια ιστορική ομάδα του αμερικανικού ΝΒΑ να χτίσει γύρω του τη νέα ομάδα και να παίζει σε αυτή ΜΟΝΟ όποιος δημιουργεί χώρο και κάνει πλάτες για να δράσει ο Γιάννης και το σπάνιο ταλέντο του.

Ο μαστροΘανάσης Σκουρτόπουλος είναι καλός άνθρωπος.Και να θέλει όμως δεν μπορεί να επιβάλλει στον Παπανικολάου,τον Πρίντεζη,τον Μπουρούση,τον Καλάθη,τον Παπαπέτρου,τον Παπαγιάννη να γίνουν απλά “εμπόδια” αντιπάλων, ώστε να περνάει πιο εύκολα ο Γιάννης προς το αντίπαλο καλάθι.

Δεν μπορεί να επιβληθεί όσο καλός άνθρωπος και αν είναι.Μπορούν όμ ως οι παράγοντες να επιβληθούν στον μαστροΘανάση.Γιαυτό τον επέλεξαν.

Και με ένα σμπαροΘανάση πολλά τρυγόνια:

1.βρίσκουν αμέσως τον υπεύθυνο της μη καλής πορείας

2.θολώνουν την αθλητική εικόνα του Αντετοκούνμπο πολύ,πάρα πολύ στην Ελλάδα και αρκετά στο εξωτερικό,

3.προβοκάρουν τον Αντετοκούνμπο(η φωτογραφία από τον αγώνα με τις ΗΠΑ χθες στην Κίνα) σε αντίδραση απέναντι στο θόλωμα της εικόνας

4.φορτώνουν την αποτυχία σε όλα τα ελληνικά αστέρια του μπάσκετ και έτσι τα μειώνουν,ώστε να μην διεκδικούν ρόλο και γνώμη στα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ και μένουν να κάνουν κουμάντο παράγοντες(παρέα με δημοσιογράφους βεβαίως-βεβαίως) που έχουν τόση σχέση με τον αθλητισμό και το μπάσκετ όσο ο Χοντρός (το ταίρι του Λιγνού) με τον υπερμαραθώνιο…

5.η διαχείριση των αθλητικών ταμείων μένει και πάλι στους ίδιους και τους ίδιους.

Θα πείτε : προσωπικές σας απόψεις αυτές.

Ναί αυτές γράφουμε εδώ και καιρό και τις τελευταίες ημέρες,όπως διαβάζετε.

Ιδού ένα δημοσίευμα καταχωνιασμένο κάπου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

“Ο Τζόναθαν Γκίβονι, ο οποίος είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους αναλυτές του ΝΒΑ άσκησε δριμύτατη κριτική στο πλάνο της Εθνικής Ελλάδας σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο διάσημος αναλυτής του ΝΒΑ που εργάζεται στο ESPN σχολίασε δηκτικά τον τρόπο χρησιμοποίησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Συγκεκριμένα ανέφερε σε tweet μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Τι ντροπή για την Ελλάδα (και τους μπασκετικούς φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη) να έχεις ένα τρομερό ταλέντο σαν τον Γιάννη και να μην ξέρεις πώς να τον χρησιμοποιήσεις. Οι ΗΠΑ έκαναν εξαιρετική δουλειά για να τον βγάλουν εκτός αγώνα με καλές άμυνες. Αυτό σε κάνει να σεβαστείς ακόμα περισσότερο την ομάδα που έχτισε το Μιλγουόκι γύρω του».

 Τι λέτε;Προσωπικές απόψεις και του διάσημου αναλυτή;Τι να μας πει για το μπάσκετ αυτός ο άσχετος;
Αυτά για την εθνική μπάσκετ.Το βράδυ παίζει η εθνική ποδοσφαίρου με το Λιχτενστάϊν το οποίο είχαμε νικήσει 2-0 εκτός έδρας με τους Αναστασιάδη-Μπασινά-Γιαννακόπουλο στον πάγκο.
Εφυγαν μετά τις ήττες από Ιταλία-Αρμενία και τον σχεδόν βέβαιο αποκλεισμό και στον πάγκο κάθισε ο πρώην πολύ καλός  ποδοσφαιριστής  και μέλος της Εθνικής Ολλανδίας Βάντ Σίπ.
Προσπαθεί να χτίσει απο την αρχή και στις θέσεις κλειδιά χρησιμοποιεί δυο άγνωστους στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ολλανδική Βίλεμ,τον Βρουσάϊ και τον Παυλίδη.
Κάποιος “φωστήρας” του είπε να κάνει ανανέωση και την έκανε με τον κορυφαίο Ελληνα τερματοφύλακα Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον κορυφαίο Ελληνα αμυντικο-επιθετικό μέσο και απο τους καλύτερους στην Ευρώπη Κάρλος Ζέκα.
Ετσι σφραγίσαμε σχεδόν τον αποκλεισμό στη Φινλανδία με μια εθνική που έπαιζε ,όπως η πρωταθλήτρια στο…πρωτάθλημα Τύπου!
Η γείτων Τουρκία έχει εν πολλοίς ανάλογη νοοτροπία.
Η Ανδόρα για πολλούς είναι κάτι άγνωστο,ακόμα και ως χώρα.Εχει όμως εθνική.
Μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα Τουρκία-Ανδόρα όλοι όσοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη έψαχναν στα Πυρηναία να δουν που ακριβώς είναι η τοποθεσία Ανδόρα,διότι το σκορ ήταν 0-0.
Πολύ χειρότερα δηλαδή απο μας που χάναμε από τα πασίγνωστα και αχανή σε έκταση και πληθυσμό(…)νησιά Φερόε.
Τελικά στο τελευταίο λεπτό η Τουρκία έβαλε γκολ και νίκησε 1-0.Κανονικά εμείς πρέπει να κερδίσουμε το Λιχτενστάϊν,τουλάχιστον όσο η Guatemala την Anguilla, δηλαδή 10-0.Kαι άνω…Στο κάτω -κάτω το Λιχτενστάϊν είναι μόνο κατά 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερο του νησιού αυτού,αλλά όλα είναι αλπικό βουνό που δεν “στρώνει” μπάλα…
Για να δούμε κάνοντας υπομονή χτίζοντας πάνω σε νεαρά άγνωστα παιδιά,όπως είπε ο Ολλανδός προπονητής…