Αρχική Αθλητικα ΝΒΑ: Αρχισε με “Μπράβο Γιαννάρα” και σουπερ νικητή τον Αντετοκούνμπο !

ΝΒΑ: Αρχισε με “Μπράβο Γιαννάρα” και σουπερ νικητή τον Αντετοκούνμπο !

1420

Μπράβο βρε Γιαννάρα!Φέτος να πάρεις το πρωτάθλημα!

Αυτό φώναζαν στο τέλος του αγώνα αρκετοί Ελληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ του Χιούστον μετά απο μια ηφαιστειακή είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο φετινό ΝΒΑ.

Η αρχή για την ομάδα του ,τους  Μιλγουόκι Μπάκς ,ήταν στην έδρα των περίφημων Ρόκετς ,ομάδα που πάντα έχει υψηλότατο στόχο.Την θυμόμαστε απο το γεγονός ότι απο εκεί πέρασε ο Βασίλης Σπανούλης στα καλύτερά του και γύρισε άπρακτος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ρόκτς ήταν σαρωτικοί.Ηταν μπροστά 16 πόντους.Οι μάχες του Γιάννη επικές.Εβαλε τόσο πλάτη,μέσα-έξω απο τη ρακέτα,έφαγε και έδωσε τόσο ξύλο, ώστε στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε και το 6ο φάουλ και αποβλήθηκε.

Μέχρι τότε όμως είχε βάλει το νερό στο αυλάκι,τη μπάλλα στο καλάθι και η ομάδα του έκανε την ανατροπή ,αφού οι Ρόκετς είχαν απορρυθμιστεί και κατέρρεαν.

Τελικό σκόρ 117-111 υπέρ της ομάδας του Γιάννη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε απο τους Ελληνες,αλλά και απο τους θεατές αφού άρχισε το φετινο ΝΒΑ,όπως τελείωσε πέρυσι.Με τίτλο “πολυτιμότερου παικτη”.

Έκανε “τριπλ” με 30 πόντους,13 ριμπάουντ και 11 ασίστ.ο επόμενος πολύ μακριά.Ο “πολύς”  Τζέϊμς Χάρντεν και ο ανταγωνιστής του στην ίδια ομάδα Γουέστμπρουκ (των Ρόκετς) είχαν απο 19 και 24 πόντους.

Από την ομάδα του Γιάννη ο Γουέσλι Μάθιους με 14 πόντους,  Έρσαν Ιλιασόβα 13 πόντους και 11 ριμπάουντ και  Κρις Μίντλετον, Έρικ Μπλέντσο και Μπρουκ Λόπεζ από 11 πόντους.

Ο αδελφός  Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός αποστολής.

Οι ειδικοί δίνουν ως ανταγωνίστρια των Μιλγουόκι στην Ανατολή τους Φιλαδέλφεια.

Στη Δύση οι Κλίπερς του Λος Αντζελες πήραν τον Καουάϊ Λέοναρντ,κανόνι των περσινών πρωταθλητών Ράπτορς(νίκησαν στην παράταση αγχωτικά τους αδύναμους πέρυσι Πέλικανς) και πάνε για πρωτάθλημα.Νίκησαν στον πρώτο αγώνα του Λέϊκερς και έδειξαν αφεντικό στην πόλη,ενώ στη δεύτερη συνέτριψαν τους πρωην πρωταθλητές Ουόριορς με 19 πόντους διαφορά!