Αρχική Αθλητικα Ολυμπιακός: Η σημαία “Σάββας Θεοδωρίδης” έφυγε απο τη ζωή στους…Αμπελοκήπους απο όπου...

Ολυμπιακός: Η σημαία “Σάββας Θεοδωρίδης” έφυγε απο τη ζωή στους…Αμπελοκήπους απο όπου ξεκίνησε!

1257

Ενα απο τα πιο “θερμά” πρόσωπα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο,ο Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε πο τη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου “Σωτηρία”,όπου είχε μεταφερθεί καθώς υπήρχαν ενδείξεις προσβολής του απο κοροναϊό.ΟΙ ενδείξεις πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ επίσημα,αλλά ο σε άλλους εξαιρετικά συμπαθής,σε άλλους εξαιρετικά ανταγωνιστικός Σάββας υπέκυψε απο άλλα πολυοργανικά προβλήματα.

Τοις μοίρας τα καμώματα είναι πολύ χαρακτηριστικά απο το ξεκίνημα ως το τέλος της ζωής του Σάββα.

Εφυγε απο τη ζωή σε πολύ κοντινή απόσταση,σχεδόν μέσα στους Αμπελόκηπους  της Αθήνας.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων.

Εκεί ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, πολύ κοντά  στον Παναθηναϊκό,στον οποίο όλοι περίμεναν ότι θα καταλήξει το 1953 ο Σάββας.

Ομως πήγε στον Ολυμπιακό γιατί θεώρησε ότι είχε καλύτερες προοπτικές να γίνει πρώτος τερματοφύλακας σε ηλικία 18-19 χρόνων καθώς στον ΠΑΟ υπήρχε ήδη καταξιωμένος και πρώτος τερματοφύλακας.

Πράγματι έπαιξε και κέρδισε 5 σερί πρωταθλήματα και κύπελλα μέχρι το 1959 και έπαιξε μέχρι το 1952.

Ο Σάββας προερχόταν απο οικογένεια της Αθήνας με υψηλή κοινωνική και οικονομική στάθμη,ηταν και “ζεν πρεμιέ” και άφησε εποχή με τον γάμο του με την Ελένη,σήμερα παντρεμένη με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο  μεγαλύτερος γυιός τους Θεόδωρος κατέχει σήμερα υψηλή θέση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο,ενώ ο Σάββας έγινε πολύ δημοφιλής στις τάξεις του σημερινού Ολυμπιακού,αφού και απο την εποχή Κόκκαλη βγήκε μπροστά ως μαχητικό διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού,όπου μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του επίτιμου προέδρου.

Ο γυιός του Δημήτρης παντρεύτηκε πρόσφατα την Δούκισα Νομικού.

Η θερμή προσωπικότητά του βέβαια τον οδήγησε σε έντάσεις και συγκρουσιακές καταστάσεις με σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες ,αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Παρά το θερμό ταμπεραμέντο του όμως δεν έπαψε να μιλάει σε πολύ καλό επίπεδο και με παράγοντες με τους οποίους δημόσια είχε συγκρούσεις.