Αρχική Αθλητικα Ο Θρύλος(1-0 τον Ε.Αστέρα) για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζει και την...

Ο Θρύλος(1-0 τον Ε.Αστέρα) για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζει και την άνοιξη στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

1352

“Ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος να παίζει συνέχεια τελικούς και αυτά τα παιχνίδια μας αρέσουν γιατί βγάζουμε το καλό μας πρόσωπο”.

Αυτά είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς και δικαιώθηκε στέλνοντας τον Ολυμπιακό για 8η συνεχή φορά σε ευρωπαϊκούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λίγκ.

Μέχρι να πάρει όμως την αγχωτική πρόκριση η καρδιά φιλάθλων και οπαδών πήγε πολλές φορές απέναντι στην…Κούλουρη,δηλ την Σαλαμίνα.

Η πρόκριση ήρθε πολύ δύσκολα με πέναλτυ στο 88 ,το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί.Μέχρι τότε ο Ερυθρός Αστέρας όχι μόνο έπαιζε στα ίσα τον Ολυμπιακό,αλλά έχασε τεράστια ευκαιρία στο 41 του πρώτου ημιχρόνου να κάνει τον Ολυμπιακό να χρειάζεται 2 γκολ και να έχει βουνό μπροστά του.Σε εκείνο το λεπτό ο Αστέρας έχασε πέναλτυ καθώς ο Τουμάνε το έστειλε (ευτυχώς για τον Ολυμπιακό) στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός,βελτιώθηκε στο β ημίχρονο και καθώς περνούσε ο χρόνος πίεζε τον Αστέρα.Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα η πίεση έφερε το πέναλτι και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους(β 8άδα) των 32 του Γιουρόπα Λιγκ με αρκετούς βαθμούς για την Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την πάγια τριάδα Ελλήνων και στην πορεία αντικαταστάθηκε ο Μασούρας.Στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε αυτή τη φορά ο Μαντί Καμαρά,ο οποίος αντικατασταθηκε στο 60 για να γίνει πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός από τον Γκερέρο,στο 70 μπήκε ο Λοβέρα αντί του Μασούρα και μετά το γκολ ο σκόρερ Ελ Αραμπί μπήκε ο Μπενζιά σε εμφανή προσπάθεια να κρατήσει ο Ολυμπιακός την νίκη πρόκριση.

Πριν το παιχνίδι υπήρξε η πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά χρονικά κοινή πορεία οπαδών των δυο ομάδων(φωτογραφία πάνω) και στο γήπεδο ανάλογη ατμόσφαιρα και κοινο χειροκρότημα όλων για όλους στο τέλος.

Στον Ομιλο του Ολυμπιακού η Μπάγερν νίκησε και την Τότεναμ του Μουρίνιο με 3-1 και οι δυό τους προκρίθηκαν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε γκολ στο 88 και έδειξε ότι παραμένει το βαρύ πυροβολικό μιας ομάδας που ξέπεσε σε προπονητή με τον Μαουρίτσιο Σάρι να είναι πολύ λίγος για τον πάγκο αυτό. Ο Ιγκουαίν έβαλε και δευτερο γκολ στο 92 και η Γιούβε νίκησε 2-0 εκτός την Λεβερκούζεν.Την πρόκριση στο Τσάμπιοςν Λίγκ πήραν Γιούβε και Ατλέτικο Μαδρίτης,η οποία νίκησε 2-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας ,η οποία τερμάτισε 4η Η Σιτυ  με χατι τρικ του Ζεζούς και η Αταλάντα πήραν το εισιτήριο για το τσάμπιονς Λίγκ στον όμιλό τους,ενώ 3η τερμάτισε η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στο Παρίσι υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Παρί και της Γαλατά,ως συνέχεια της γαλλοτουρκικής έντασης.Στο γήπεδο η Παρί “πάτησε” με 5-0 την Γαλατά με τον Νεϊμάρ να βάζει ένα γκολ και να έχει 3 ασίστ.

Στον ίδιο όμιλο προκρίθηκε η Ρεάλ ,η οποία με νέους παίκτες,χωρίς Μπενζεμά,Ράμος,Κρός νίκησε 3-1 εκτός την βελγική Μπρύζ.