Αρχική Δικαιοσυνη Ο …λεβέντης Υπουργός Σκέρτσος,που “εφαγε” την Εισαγγελέα και το “αναλώσιμο σφαχτό στη...

Ο …λεβέντης Υπουργός Σκέρτσος,που “εφαγε” την Εισαγγελέα και το “αναλώσιμο σφαχτό στη λαϊκή απογευματινή”-Χαστούκι από τους Νιού Γιόρκ Τάϊμς στον αιμοσταγή Τραμπ

1760

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είμαστε η μόνη δημοσιογραφική έπαλξη που είχαμε τίτλο “Κάτω τα χέρια απο την Εισαγγελέα” και ουσιαστικό ρεπορτάζ για την στάση της στη δίκη Τοπαλούδη.

Η Εισαγγελέας δείχνοντας σοβαρότητα και σθένος όχι μόνο δεν κρύφτηκε ,αλλά αφού εξήγησε ότι τιμά το δικηγορικό σώμα και αναφέρθηκε μόνο και αόριστα σε μερικούς λωποδύτες δικηγόρους(σ.σ. γεμάτες οι φυλακές από δαύτους,γεμάτες οι δικογραφίες από επώνυμους τέτοιους…) χαστούκισε άγρια και ονομαστικά τον Υπουργό Χριστογιωργάκη(σ.σ. ενώνουμε τα τρία ονόματα που έχει) Σκέρτσο και είπε ότι σκέπτεται σοβαρά να παραιτηθεί από απογοήτευση από το δικαστικό Σώμα.

Ο Υπουργός(συντονιστής παρακαλώ” μίλησε για “λαίκή απογευματινή”.Είτε εννούσε θέατρο,είτε λαϊκες εκδηλώσεις, στις οποίες συνήθως καταναλώνονται και “σφαχτά” για να φάει και να πιεί ο κόσμος…

Στην τραγωδία Τοπαλούδη η Ελένη κατεσφάγη πραγματικά με τρόπο που προηγούμενο έχει μόνο στους σατανιστές της Παλλήνης και στην υπόθεση του “σατανά Μάνσον” στις ΗΠΑ.Οι λέξεις  “λαϊκή απογευματινή” για μια τέτοια υπόθεση ,πολύ περισσότερο για τη δίκη είναι ακραία προσβολή -κατά τη νομική μας άποψη-της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

Δυστύχημα είναι κατά τη γνώμη μας ότι την Εισαγγελέα άδειασε και ο συνήγορος υπεράπισης της Τοπαλούδη(αλλά και της σατανίστριας Μαργέτη) Αλέξης Κούγιας…

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες της οικογένειας Τοπαλούδη(τις ανήγγειλε και ο κ.Κούγιας και οι γονείς της Ελένης) κατά και άλλων παραγόντων της υπόθεσης…

Η Εισαγγελέας κ.Αριστοτελεία Δόγκα έδωσε συνέντευξη στον έγκριτο δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακη Σκέρτσο, και αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ “λαϊκή απογευματινή”. Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί να ακούει και ύστερα να εκφέρει άποψη. Εμένα με νοιάζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους που αν πίστευα ότι ο ένας τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους στη δίκη Τοπαλούδη έπρεπε να πάρει ένα ελαφρυντικό για μειωμένο καταλογισμό, σε κόντρα όλων, θα το πρότεινα. Δεν δικάζω με τον κόσμο.

Ετυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα. Η αγόρευση του εισαγγελέα αλίμονο αν δεν προκαλέσει. Πώς θα πείσω εγώ τους ενόρκους; Πού ξέρω ότι ένας από αυτούς (σ.σ.: τους ενόρκους), θλιμμένος, και επειδή τα παιδιά αυτά – οι κατηγορούμενοι – είναι νεότατα, δεν θα τους αναγνωρίσει και κάποιο ελαφρυντικό; Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Ο εισαγγελέας πρέπει να στηρίξει την κατηγορία να πείσει τους ενόρκους. Τι να πω; Τι καλά παιδιά που ήταν και τι ωραία που φέρθηκαν; Οταν άκουσα τα απίστευτα ψέματα, είπα στους ίδιους – και όχι στους δικηγόρους όπως μνημονεύτηκε – ότι συσκοτίσατε την υπόθεση. Ακόμη και αυτό που αναφέρατε για το δάκρυ μου, αυτό δεν είχε σχέση με την υπόθεση Τοπαλούδη, αλλά με σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα εκείνες τις ημέρες και υπέφερα πραγματικά».

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε δικηγόρο της υπεράσπισης που ήταν αφοσιωμένος στην αλήθεια και παραιτήθηκε,επιβεβαιώνοντας την επιστημονική και σωστή νομικά άποψη ότι οι δικηγόροι και της υπεράσπισης έχουν ιερή υποχρέωση να μην αλλοιώνουν τα πραγματικά περιστατικά και να μην κάνουν οππιαδήποτε ενέργεια ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ στην απόδοση Δικαιοσύνης.

Στην πράξη,όπως γνωρίζουμε απο δικογραφίες επωνύμων ,δικηγόροι με θηριώδεις αμοιβές κάνουν ακριβώς τέτοιες ενέργειες.

Η κ.Δόγκα αναφερόμενη στη σπουδαιότητα της δίκης Τοπαλούδη άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η …λεβέντικη παρέμβαση του υπουργού εναντίον της θα την “φάει” από το Δικαστικό Σώμα και είπε ακόμα:

“…έπραξα μόνο το καθήκον μου ως εισαγγελέας…αν δεν υπήρχε η παρέμβασή μου, η δίκη Τοπαλούδη θα τιναζόταν στον αέρα…’εχω λόγω του συζύγου μου τη δυνα΄τοτητα να ζήσω…έχω ακούσει τόσα ώστε έχω μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο τα επόμενα 24ωρα να δηλώσω την παραίτησή μου από το Δικαστικό Σώμα, όμως προσπαθούν να με αποτρέψουν άνθρωποι από το περιβάλλον μου».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι “Νιου Γιόρκ Τάϊμς” συγκλόνισαν τον κόσμο και τις ΗΠΑ αφιερώνοντας το πρωτοσέλιδο στους νεκρούς του κοροναϊού.

Στις ΗΠΑ ο αριθμός πλησιάζει τις 100 χιλιάδες εξαιτία ςτης άρνησης του Τραμπ να λάβει άμεσα μέτρα.Υποστήριζε ότι δεν θα κλείσει την οικονομία και δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Οταν είδε τα χέρια του να γεμίζουν απο το αίμα δεκάδων χιλιάδων νεκρών που δεν θα υπήρχαν,αν έπαιρνε έγκαιρα μέτρα και μέτρα πήρε και το κακό έγινε.Για να το κρύψει έθαβαν νυχθημερόν σε ομαδικούς τάφους ανώνυμους των φτωχών συνοικιών.

Οι Τάϊμς” επέλεξαν δεκάδες ονόματα απο νεκρολογίες εφημερίδων.Ηταν άνθρωποι που πέθαναν απο κοροναϊό και οι συγγενείς τους είχαν γράψει λίγα λόγια σε κάποια εφημερίδα.

Οι “Τάϊμς” πολυβραβευμένες με “Πούλιτζερ” κόνυτρα στις λογής εξουσίες των ΗΠΑ μάζεψαν αρκετά τέτοια ονόματα και σπάζοντας παράδοση δεκαετιών αφιέρωσαν την πρωτη σελίδα χωρίς καμία εικόνα,αλλά με ονόματα…