Αρχική Αθλητικα Ο ΠΑΟνικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.Αποτελέσματα και συμμετοχή Ελλήνων στο εξωτερικό.

Ο ΠΑΟνικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.Αποτελέσματα και συμμετοχή Ελλήνων στο εξωτερικό.

1327

Παναθηναϊκός κέρδισε καθαρά τον ΠΑΟΚ 2-0 και τον κράτησε χωρίς γκολ σε ένα παιχνίδι μετά σχεδον…τρία χρόνια!
Επίσης ο ΠΑΟ έχει να δεχθεί γκολ 558 λεπτά!
Ο ΠΑΟ είχε τρεξίματα πολλά και πολλές φάσεις με 3-4 παίκτες πάνω σε έναν του ΠΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή συντριπιτκή μέχρι το 65 και στη συνέχεια έκλεισε το παιχνίδι με κατοχή 55%.
Καθόλου άσχημα για μία ομάδα της οποίας το ρόστερ επίσημα αξίζει όσο 4-5 παίκτες του ΠΑΟΚ.
Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός εάν δεν είχε χάσει ματς με ομάδες μικρότερες θα ήταν απειλητικός ακόμα και για τον τίτλο του πρωταθλητή γιατί ο Δώνης έχει κάνει,όπως πάντα,ομάδα πρωτίστως αθλητική,με τακτική και πλάνα για κάθε περίσταση.
Η απειρία σε ορισμένες φάσεις φαίνεται,αλλά γενικά στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έδειξε ομάδα ευθέως ανταγωνιστική.
Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα,με μονάδες,αλλά δεν έχει καμία μεγάλη διαφορά ούτε από τον ΠΑΟ,ούτε από τις άλλες δυο της τετράδας,δηλαδή Ολυμπιακό και ΑΕΚ.Στις 4 αυτές ομάδες οι νίκες παίζονται στα ατομικά λάθη και στις ατομικές εξάρσεις.
Ο στόπερ Ιγκασον καταδίκασε τον ΠΑΟΚ με δυο λάθη υπό πίεση.Ο υποτιμημένος και απο την Εθνική ομάδα Χρήστος Δώνης τον άδειασε εντός περιοχής και τον ανάγκασε σε πέναλτυ.
Ο υποτιμημένος και απο την Εθνική ομάδα Χατζηγιοβάνης ,τον αιφνιδίασε απόλυτα,επειδή είναι πολύ καλός αθλητής πρώτα και μετά ποδοσφαιριστής.Ούτε που κατάλαβε για πότε έφτασε πίσω του,του πήρε τη μπάλλα και έβαλε γκολ που στην Ευρώπη θα έλεγαν “ο νέος Σάλαχ”
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απέδωσε την ήττα στα μπλοκ του ΠΑΟ στα βασικά όπλα του ΠΑΟΚ.Δηλαδή έκοψε κάθε πάσα προς Γιαννούλη και Λημνιό ,εξουτέρωσε το δίδυμο Μάτος -Λημνιού και το ανάγκασε σε 2-3 καλές ενέργειες,αλλά ακίνδυνες καθώς ήταν απομονωμένοι.
Τα ατού του ΠΑΟΚ στο κέντρο Μαουρίτσιο και Μίσιτς μπλοκαρίστηκαν και μόνο δυο φορές βρέθηκαν σε θέση σουτ και καλές ενέργειες.Επεσαν πάνω στον άριστο Διούδη.
Ο ΠΑΟ κινδύνευσε περισσότερο από λάθη παικτών του στο κέντρο του γηπέδου και στην απειρία άλλων να τα καλύψουν με “υποχρεωτικό” φάουλ μακριά απο την περιοχή.
Η επιτυχία του ΠΑΟ ήταν ότι με τις καλές εμφανίσεις και τις 5 σερί νίκες μάζεψε για πρώτη φορά 25.000 θεατές.
Ο Χρήστος Δώνης είπε ότι στο τέλος ότι ο ΠΑΟ έχει χαμηλά το κεφάλι γιατί μπροστά έχει πολλά ντέρμπι,όπως το αμέσως επόμενο με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο στην Τούμπα.
Οταν του ζήτησαν σχόλιο για το γεγονός ότι κέρδισαν τον νταμπλούχο απάντησε:
“Δεν το βλέπω έτσι.Επαιζε Παναθηναϊός -ΠΑΟΚ καί ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ιστορικά”.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερεϊρα είπε ότι στο κέντρο απέναντι σε Κουρμπέλη,Δώνη,Ζαχίντ,έβαλε Μαουρίτσιο,Μίσιτς,Εσίτι,ο ΠΑΟΚ έκανε τις πρώτες καλές ευκαιρίες,δεν έβαλε γκολ και γενικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ντέρμπι,που όπως όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Στα άλλα ματς η ΑΕΚ κέρδισε δύσκολα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με γκολ του Κρίστιτς.Ο Αραούχο έπαιξε για μία ώρα και ο Ατρόμητος έπαιξε χωρίς του δυο βασικούς φορ Βέλλιο και Μανούσο.Ο Βέλλιος μπήκε αλλαγή στο 65.
Ο Αρης κέρδισε άνετα τον Πανιώνιο με 2-0 και ο Αστέτρας στο τελευταίο λεπτό τον Παναιτωλικό με 2-1.
Στα Γιάννενα τα Χανιά ισοφάρισαν τον ΠΑΣ που είχε καταβεάσει υπεροπτικά ταχύτητα στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων και ο Καραϊσκάκης πήρε επίσης 1-1 στον υπεροπτικό Λεβαδειακό.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει συνεχώς απαντήσεις στο γήπεδο.Εβαλε ξανά δυο γκολ,έστω με πέναλτυ και κυνηγάει απο τη β θέση τον Ιμόμπιλε στον πίνακα των σκόρερς.
Στην Αγγλία ο Μουρίνιο νίκησε 2-0 τον Γκουαρντιόλα και τη Σίτι.Τα γκολ της Τότεναμ μπήκαν στο 63 και στο 71 αφού η σίτι είχε μείνει με 10 παίκτες από το 60′
Η Μπάρνλεϊ μετά την Γιουνάϊτεντ υποχρέωσε και την Αρσεναλ σε 0-0.
Στην Ολλανδια ο Βαγγγέλης Παυλίδης έπιαξε 88 λεπτά στη νίκη της Βίλεμ με 1-0 επι της Χέρακλες και ο κώστας Μήτρογλου από το 60 στο ντέμρπι που έχασε η Αϊντχόβεν από τον Αγιαξ.
Ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης έπαιξε σε όλο το μάτς στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του Πάντερμπορν με 4-2 από την Βόλφσμπουργκ.Η ήττα ήρθε όταν στο 1-1 η Πάντερμπορν έμεινε με 10 παίκτες από το 33…