Αρχική Αθλητικα Ο Σουμάχερ “αναστήθηκε” για να (ξανα)παίξει μπάλλα με τον …Μητσοτάκη!

Ο Σουμάχερ “αναστήθηκε” για να (ξανα)παίξει μπάλλα με τον …Μητσοτάκη!

1800

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολλοί έγιναν σταρ στον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος επηρεάζει ταχύτατα θετικά η αρνητικά μέγα τμήμα του παγκόσμιου(κυρίως ανδρικού) στην  σημερινή εποχή της αμεσότητας των ειδήσεων.

Θετική απήχηση έχουν δραστηριότητες σταρ του αθλητισμού που έχουν μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα,διαθέτουν χρήματα γιαυτές,αλλά κυρίως μετέχουν και οι ίδιοι παρασύροντας άλλους επώνυμους και δυναμώνουν το μήνυμα συμπαράστασης σε ανθρώπους με προβλήματα και ανάγκη βοήθειας.

Και σε αυτές τις γιορτές ο Κριστιάνο Ρονάλντο,ο κορυφαίος όλων των εποχών(κατά την γνώμη μας)αθλητής -ποδοσφαιριστής προσπάθησε να δώσει ένα διαφορετικό μήνυμα απο το σύνηθες των σταρ του αθλητισμού με μουσική σύνθεση απο καθημερινές ανρώπινες δραστηριότητες!

Ο  Πορτογάλος σταρ Ρονάλντο είναι συχνά θέμα των παγκόσμιων ΜΜΕ όχι για τα απίστευτα γκολ ,αλλά και για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Την σκυτάλη σε αυτήν μηνυματικού χαρακτήρα επίμονη προσπάθεια πήρε απο τον θεωρούμενο επίσης καλύτερο όλων των εποχών αθλητή οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων,την περίφημη ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1.Τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Τόσο στον κολοφώνα της αγωνιστικής του δόξας ,όσο και μετά την απόσυρση ,σχυνά ο Σουμάχερ έπαιρνε μέρος σε φιλανθρωπικες δραστηριότητες.Στην Ελλάδα ήρθε και έπαιξε με την ομάδα του  “Μικτή Πιλότων”ποδόσφαιρο στο “Καραϊσκάκης” τον Αυγουστο του 2006 και μάλιστα πριν απο αγώνα για την φόρμουλα 1.

Και “συγκρούστηκε” με ομάδα στην οποία έπαιξε και ο… σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Στην τότε  «Εθνική Πιλότων»,στην οποία ήταν ο αρχηγός -σταρ, εκτός από τον Michael Schumacher, συμμετείχαν και οι Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Matteo Munari, Vitantonio Liuzzi, Maro Engel κ.α. και προπονητής ήταν ο Mario di Natale, πρόεδρος της Nazionale Piloti. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 10-7 με νίκη υπέρ της ομάδας των Nazionale Piloti. Τα έσοδα από την εκδήλωση είχαν διατεθεί στο Ίδρυμα Nazionale Piloti και στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 Στην  All Star Greece  έπαιξαν διάφοροι από  όλους τους χώρους.Απο τους πολιτικούς εκείνος που επιβιώνει και μάλθστα στην κορυφή είναι ο Κυριάκος ενώ άλλοι τους έφαγε η μαρμάγκα(και) της διαφθοράς (, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Ορφανός, Πέτρος Μαντούβαλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.), τραγουδιστές και άνθρωποι των media (Νίκος Βέρτης, Νίκος Μακρόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Ορθούλα ), ηθοποιοί (Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου κ.α.), ποδοσφαιριστές (Δημήτρης Σαραβάκος, Νίκος Βαμβακούλας, Μητρόπουλος, Νίκος Σαργκάνης, Giovanni, Μητρόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας κ.α.), αθλητές (Λάμπρος Παπακώστας, Πύρρος Δήμας) δημοσιογράφοι Αντρέα Παλομπαρίνι, Τάκης Πουρναράκης, Πάνος Σειτανίδης  (κ.α.) και πολλοί άλλοι. Χρέη προπονητή εκτέλεσε ο Νίκος Βαμβακούλας.

Την επόμενη χρονιά η καταστροφή της δυτικής Πελοπονήσσου απο τις φωτιές προκάλεσε πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον και ο Μίκαελ Σουμάχερ με την ομάδα των πιλότων ήρθε και κάθω απο κακοαιρία έπαιξε στο γήπεδο Περιστερίου με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και να έχει την πρωτοβουλία και να παίζει και ο ίδιος τερματοφύλακας στην Μικτή των Ελλήνων All Star!

Τα χρήματα πήγαν στο γνωστό Ταμείο “μην τον είδατε τον Παναή” Σεισμοπλήκτων…

Στις 29 Δεκεμβρίου 2019  ο Σουμάχερ συμπληρώνει 6 χρόνια εξαφάνισης!Τραυματίστηκε στην χιονοδρομική πίστα Μεριμπέλ στις γαλλικέ Αλπειας κάνοντας σκι με τον υιό του και έκτοτε κανείς δεν τον έχει δει ,ενώ έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες κλεμμένες από το κρεββάτι της εντατικής σε νοσοκομείο ειδικών στο Παρίσι,όπου μεταφέρθηκε από το σπίτι του στην Ελβετία.

Η μεταφορά έγινε γιατί σημειώνει πρόοδο και εκεί θα βοηθηθεί για ακόμα σπουδαιότερα βήματα.

Κάθε χρόνο διακινούνται σενάρια ή πληροφορίες,ή εικασίες για πρόοδο η επιδείνωση της υγείας του(είχε μπει σε τεχνητό κώμα και βγήκε στη συνέχεια)και διαψεύδονται απο την συζυγό του Κορίνα.

Φέτος είναι διαφορετικά:

1.Ιδρύθηκε ένας γερμανικός σύλλογος-ιστοσελίδα στο Κέρπεν της Γερμανίας με τίτλο “KEEPFITHINGMICHAEL” για τον Σουμάχερ και μάλιστα έχει και …πρόεδρο.Το γεγονός ότι ο πρόεδρος αυτός( Ράινερ Φέρλινγκ,)έκανε μια δήλωση που τροφοδοτεί  βάσιμα σενάρια(;)πληροφορίες(;)  ή απλώς ελπίδες και επιθυμίες  ότι ο θρύλος της Φόρμουλα θα είναι σύντομα σε θέση να εμφανιστεί δημόσια!!!

2.Η συζυγός του όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τη δήλωση,αλλά αντίθετα την τροφοδότησε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά πετραδάκια σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Και αμέσως μετά ο πρόεδρος του “κλάμπ” συμπλήρωσε:

«Ξέρουμε ότι ο Μίκαελ είναι σε καλά χέρια, ότι δέχεται αγάπη και περιβάλλεται από ασφάλεια και σιγουριά. Είναι σίγουρα τυχερός που έχει μια τόσο δεμένη οικογένεια για να τον στηρίζει».

Λέτε ο σταρ να έμαθε ότι ο αντίπαλός του Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός και θέλει να συγκρουστεί εκ νέου μαζί του;