Αρχική Αθλητικα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:Σούπερ μπάλλα έξω,βρόμικο “πρωτάθλημα μπράβων” μέσα!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:Σούπερ μπάλλα έξω,βρόμικο “πρωτάθλημα μπράβων” μέσα!

1520

Η Ελλάδα παρακολουθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες της ντέρμπι ξένων πρωταθλημάτων με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αναμένει μέτρα από την ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ με ιδιαίτερη οργή για όσα γίνονται στην ελληνική αθλιότητα που λέγεται πρώτάθλημα ποδοσφαίρου αν και θα έπρεπε να ονομάζεται “πρωτάθλημα μπράβων”.
Ενδεικτικά:
Το Σαββατοκύριακο είχε το μέγα ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ των δυο ζάμπλουτων ομάδων.Η Γιουνάϊτεντ κέρδισε με 2-0 με δυο εκπληκτικά γκολ των Μαρσιάλ και Μακτόμινεϊ και έπαιζε με τα “πιτσιρίκια” της για να υπογραμμίσει ότι είναι η γνωστή ομάδα της Βρετανίας με τη μεγάλη ιστορία.
Ελάχιστοι ξένοι και όχι πρωταγωνιστές,έστω και αν τα πιτσιρίκια το παρατραβήξουν σε …επιπολαιότητα ή θράσος,όπως του Τζεϊμς που παραλίγο να γόινει μοιραίος,επειδή δεν έδινε τη μπάλλα σε φάσεις “πάρε-βάλε” σε κενό τέρμα…
Στο ντέρμπι Γιουβέντους-Ιντερ(2-0) ,όπως και στο Μάντσεστερ το παραμικρό επεισόδιο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου,ενώ στην Ιταλία τα ματς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών,λόγω κορωνοϊού.
Στην Ιταλία βέβαια οι ξένοι παίκτες,όπως στην Ελλάδα και σε άλλες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης είναι περισσότεροι των ντόπιων.Αλλά προσαρμόζονται στη χώρα που παίζουν.
Στην Ισπανία η Ρεάλ έχασε από την χαμηλά στη βαθμολογία Μπέτις ,έχασε την πρώτη θέση,αλλά το παραμικρό επεισόδιο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Σέρχιο Ράμος στις δηλώσεις του ήταν σκέτος κύριος.Ούτε μια τόπση δα λεξούλα “εκτονωτική”.
Στη γειτονική Τουρκία πόλεμος!
Οι παίκτες της Ρίζεσπορτ(περιοχή του Πόντου)υποχρεώθηκαν να φορέσουν μπουφάν παραλλαγής για να πικάρουν τους τρεις Ελληνες παίκτες της Αλάνια σπόρ(Μπακασέτας,Τζαβέλλας,Σιώπης) και να ικανοποιήσουν τον Ερντογάν,από τον οποίο προφανώς περιμένει ο επιχειρηματίας που έχει την ομάδα “δουλειές”.
Στην Ελλάδα δεν είχαμε πρωτάθλημα διότι συνεχίζεται να παίζεται η αθλιότητα στα γραφεία.Τώρα το θέμα ήταν η αθλιότητα εναντίον του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.Και είναι αθλιότητα γιατί αυτά που καταλογίζουν στιες δυο ομάδες συμβαίνουν κατα κόρον εδώ και χρόνια σε εκείνες που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποιές είναι ομάδες-νονοί και ποιές ομάδες-παραρτήματα.
Παράλληλα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις αθλιότητες που έγιναν εναντίον παραγόντων και διαιτητών στο “παιχνίδι” ΑΕΚ-Αρης.
Ο παρατηρητής του αγώνα που είναι Ελληνας έγραψε ότι ένας μπράβος έπιασε τον πορτογάλλο διαιτητή από τα γενννητικά όργανα και του φώναζε “εγώ είμαι το αφεντικό εδώ”.Τα επιβεβαίωσαν και οι πορτογάλλοι διαιτητές.Και αντί να τον πιάσουν και να δημοσιευθεί η φωτογραφία του και απο τα επίσημα “φόρα” των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών περιμένουμε ,λέει, να ανακοινωθούν μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ιδού χαρακτηριστικά τι ανακοίνωσαν οι Ελληνες διαιτητές για τα συμβάντα σε βάρος των ξένων διατητών:


Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ καταδικάζουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απαράδεκτη επίθεση κατά της ομάδας των Πορτογάλων Διαιτητών, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα ΑΕΚ-Άρης, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέτοια γεγονότα δεν βλάπτουν μόνο την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, αλλά και επιδεινώνουν τις προσπάθειες της ΚΕΔ να προσκαλέσει και να ορίσει ξένους διαιτητές στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΚΕΔ για τους ορισμούς των ξένων διαιτητών, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η ΚΕΔ ζητά τη διερεύνηση εις βάθος του συμβάντος από την ΕΠΟ και τους αθλητικούς εισαγγελείς, καθώς και την επιβολή των ενδεδειγμένων κυρώσεων.

Η ΚΕΔ καλεί επίσης την ΕΠΟ, την Super League-1 και όλους τους συλλόγους να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα, οποιουδήποτε είδους, τα οποία θα προστατεύσουν τους διαιτητές σε όλους τους επόμενους αγώνες του Ελληνικού Κυπέλλου και του Super League-1.”
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά που συνέβησαν ήταν μεθοδευμένα,ώστε να τρομοκρατούνται οι ξένοι διατητές γιαυτό και η Αστυνομία δεν επενέβη να αποτρέψει τις βιαιοπραγίες κατά παραγόντων και διαιτητών,αλλά απλώς τις κατέγραψε.’Ωστε να καταλάβουν όλοι ότι το “φάρμακο” είναι να μην πηγαίνουν στους αγώνες γιατί δεν θα βγουν σωματικά ακέραιοι και η Αστυνομία απλώς θα μετράει στις επίσημες εκθέσεις “πτώματα” και “αγνωστους” δράστες.
Κρίμα…