Αρχική Δικαιοσυνη “Πόθεν έσχες”:Οι “Κροίσοι” κλείνουν φυλακή… φτωχούς!Ψάξτε πόσο και που δούλεψαν ...

“Πόθεν έσχες”:Οι “Κροίσοι” κλείνουν φυλακή… φτωχούς!Ψάξτε πόσο και που δούλεψαν οι “Κροίσοι”…

2378

(ΠΡΟΣΟΧΗ:Σύντμα θα μπαίνετε σε αυτή την ηλεκτρονική εφημερ΄δα γράφοντας ntaskaspress.gr.Θα σας ενημερώσουμε απο εδώ για το πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή)

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ενας δικαστικός λειτουργός, ο οποίος εγκατέλειψε το δικαστικό σώμα πριν πάει στο Εφετείο δηλώνει εισοδήματα κροίσου και μάλιστα και γενναίες καταθέσεις στο εξωτερικό.

Και ως πολιτικός ήταν αρμόδιος να φέρει φως στη λίστα Λαγκάρντ .

Γιαυτήν τη λίστα στην οποία φιγουράρουν ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ και ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ Εφοριακών,κρατικά στελέχη με ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,δημοσιογράφοι,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μεταξύ των οποίων και το ονοματεπώνυμο “Κροίσου” πολιτικού με τον οποίο ο κροίσος δικαστικός λειτουργός είναι στα μαχαίρια τώρα…Νάναι συνωνυμία;

Το ήλεγξε ο κροίσος δικαστικός λειτουργός απο τη θέση του πολιτικού;

Α ναι…Δεν πρόκαναν…Γιατί ο Εισαγγελέας Διώτης κράτησε απο μονος του στικάκι και δεν είχαν άλλο οι καημένοι…Και έριξαν 10 χρόνια κάθειρξη στον Διώτη και τον πάνε για φυλακή στις 24 Οκτώβρη κι ας μην βρέθηκε ούτε ένα ευρώ να έχει ωφεληθεί…

Την ίδια ταρίφα έριξαν σε εφοριακό θύμα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗΣ σκευωρίας απο διακινητές(τουριστών ντεεεε…) χωρίς να έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε ακίνητη και κινητή περιουσία,σε τράπεζες κλπ

Το αμάρτημα του εφοριακού;

Ηταν ο μόνος που είχε κάνει έλεγχο σε αυτή την επιχείρηση και ήταν εκείνος που τσάκωσε αρχιμασόνο ρασοφόρο και τον έστειλε στον Εισαγγελέα…

Ενας πολιτικός που κόπτεται “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” την εποχή που γράφαμε(άνοιξη του 2015) ότι δημοσιογράφος και πολιτικός δεν πρέπει να έχει ούτε ευρώ στο εξωτερικό εκείνη την τραγική για τη χώρα περίοδο, έχει παραφουσκωμένους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες.

Την εποχή μάλιστα που μα ςέλεγαν ότι θα φροντίσουν να ελεγχθούν οι καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και ο συγκεκριμένος κροίσος ήταν αρμόδιο υπουργός,συνάδελφος του δικαστικού…

Αλλςο πολιτικός που θα έχτιζε την Ελλάδα με …δραχμές για να φύγει το καταραμένο ευρώ ,το μίσησε τόσο πολύ,ώστε έμεινε πάμφτωχος και δηλώνει εισόδημα…0,19 ευρώ!!!

Κάποτε αντιδράσαμε σε αυτή την υποκρισία 5-6 δημοσιογράφοι και είπαμε ότι “διαμαρτυρόμενοι για την κοροϊδία και υποκρισία του δήθεν ελέγχου των πόθεν έσχες δεν θα συμπληρώνουμε τα πολλά κουτάκια των δηλώσεων και ό,τι έχουμε θα το δηλώνουμε στις φορολογικές δηλώσεις”.

Μετά χρόνια μας πήγαν κατηγορούμενους γιατί λέει πάτησαν το κομπιούτερ και βρήκε ότι ΤΥΠΙΚΑ δεν τα είχαμε δηλώσει στα κουτάκια,αλλά στη φορολογική δήλωση.

Αθωωθήκαμε αφού ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΜΕ με μια δικαστική διαδικασία ύμνο στην υποκρισία αρχικά και στη συνέχεια με ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ κατά της υποκρισίας…

Αυτά έγιναν το 1998-2000.

Πέρασαν 20 χρόνια και πάλι είμαστε στο ίδιο σημείο.Βασιλεύει η υποκρισία του όλα καλά με το πόθεν έσχες.

Εμείς τα γράφουμε;

Οοοοχι!Ιδού τι έγραψε η συντηρητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

“Ανέλεγκτες από το αρμόδιο σώμα των ορκωτών λογιστών είναι οι από χθες αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης τριών ετών, μελών του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που είναι υπόχρεοι εκ του νόμου. Η έλλειψη ελέγχου, ως νέο στοιχείο, έρχεται φέτος να προστεθεί στα διαχρονικά αρνητικά στοιχεία της σχετικής διαδικασίας, μεταξύ των οποίων η απουσία επίσημης και σε βάθος ενημέρωσης αναφορικά με τις κατά καιρούς περιπτώσεις παραβιάσεων του νόμου, καθώς και η μη δημοσίευση των αρχικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» – των δηλώσεων τις οποίες έκαναν δηλαδή οι υπόχρεοι κατά την πρώτη εκλογή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η θετική ή αρνητική επίπτωση στα οικονομικά τους, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με την πολιτική.

Αρμοδίως αιτιολογήθηκε αυτή η τελευταία έλλειψη ελέγχου από το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος δηλώσεων (αφορούν την τριετία χρήσης 2015, 2016 και 2017) που έπρεπε άμεσα να δοθεί στη δημοσιότητα. Σημειώνεται ότι συγκεντρώθηκε τόσο μεγάλος αριθμός δηλώσεων καθώς η ετήσια διαδικασία συναντούσε εμπόδια για την ολοκλήρωσή της έπειτα από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικές με προσφυγές που γίνονταν. Η προθεσμία για την υποβολή τους, τελικώς, ήταν η 30ή Απριλίου 2019 και βάσει του νόμου έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου. Οι εκλογές, ωστόσο, συνέβαλαν στο να υπάρξει και νέα καθυστέρηση. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των δηλώσεων που δημοσιοποιήθηκαν χθες είναι 2.659. Δηλώσεις «πόθεν έσχες» τριετίας δημοσιοποιήθηκαν και εντός του 2016: αρχικώς για μία χρονιά και έπειτα από μερικούς μήνες για άλλες δύο χρονιές. Τότε, ωστόσο, η δημοσιοποίηση συνοδευόταν τυπικά και από την ανακοίνωση ορισμένων «ευρημάτων» από ελέγχους που είχαν γίνει.

Αποκλίσεις

Στην παρούσα συγκυρία και εντός του προαναφερόμενου «θολού» περιβάλλοντος, καταγράφονται επιπροσθέτως ορισμένα στοιχεία που προκαλούν περισσότερα ερωτήματα παρά δίνουν απαντήσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται πως άλλοι βουλευτές στις δηλώσεις τους καταγράφουν ως ετήσιο εισόδημα τόσο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης που φορολογείται όσο και εκείνο που δεν φορολογείται, ενώ άλλοι μόνο το φορολογητέο. Εντοπίζεται, επίσης, περίπτωση –πρώην πλέον– μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας το οποίο στην τελευταία δημοσιοποιηθείσα δήλωσή του (έτος 2018, χρήση 2017) αναφέρει τις μικροκαταθέσεις του, την κατοχή αυτοκινήτου, αλλά φαίνεται να έχει το απόλυτο κενό στη σελίδα με τα εισοδήματα.

Η προαναφερθείσα απόκλιση όσον αφορά τα δηλωθέντα εισοδήματα, είναι εμφανής στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών: βάσει της τελευταίας χρονολογικά δήλωσης, επί παραδείγματι, ο Δημ. Κουτσούμπας εμφανίζεται «πλουσιότερος» όλων των υπολοίπων: Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2017 εισόδημα 72.000 ευρώ, ενώ για την ίδια χρονιά ο νυν πρωθυπουργός δηλώνει εισόδημα 41.000 ευρώ, ενώ και ο κ. Τσίπρας 33.000 ευρώ. Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι, όπως υπενθυμίζεται από το ΚΚΕ, όπως όλοι και ο κ. Κουτσούμπας αμείβεται με μόλις 800 ευρώ μηνιαίως, με το σύνολο της βουλευτικής αποζημίωσης να κατατίθεται στο ταμείο της Κ.Ε. του Κόμματος.

Οπως σημειώθηκε, οι διαφορές φαίνεται να οφείλονται στον διαφορετικό τρόπο που οι λογιστές οι οποίοι ανέλαβαν τη συμπλήρωση των εντύπων, ερμήνευσαν τη σχετική νομοθεσία. Υπάρχουν ωστόσο και οι περιπτώσεις εκείνες (μία εξ αυτών η κυρία Ελισσάβετ Σκούφα) που με ιδιαιτέρως τυπικό τρόπο, όχι μόνο δηλώνουν και το «αφορολόγητο» μέρος του εισοδήματος, αλλά και καταγράφουν και τη σχετική αιτιολογία: «Ποσό βουλευτικής αποζημίωσης που δεν θεωρείται εισόδημα βάσει του Συντάγματος (επίδομα βιβλιοθήκης, έξοδα κίνησης, επίδομα οργάνωσης γραφείου, ταχυδρομική ατέλεια)».

Με την επιφύλαξη των ατελειών που εντοπίστηκαν, πέραν των προαναφερομένων πολιτικών αρχηγών, σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωτεινή Γεννηματά δηλώνει εισοδήματα το 2018 ύψους 69.000 ευρώ, ο Στ. Θεοδωράκης για την ίδια χρονιά 66.000 ευρώ, και ο Β. Λεβέντης 90.000 ευρώ. Πέραν τούτων, ξεχώρισε επίσης η περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, καθώς εμφανίζει αυξανόμενα εισοδήματα μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση: Στη δήλωση χρήσης 2016 δηλώνει εισόδημα 316.000 ευρώ και ένα έτος αργότερα 458.000 ευρώ. Το 2015 δήλωσε 117.000 από επιχειρηματική δραστηριότητα και 28.000 από μισθωτές υπηρεσίες. Με χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ –από δάνεια και φόρους– εμφανίζεται ο τέως υπουργός Τέρενς Κουίκ, και με δάνεια άνω των 600.000 οι Ελενα Κουντουρά, Μαρία Σπυράκη και Αδ. Γεωργιάδης. Επίσης, με 252.000 ευρώ εισόδημα, ένα εκατομμύριο καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του και επενδύσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης το 2018, ενώ η κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα εμφανίζεται να αγοράζει δύο οικόπεδα στο Βέλγιο συνολικού τιμήματος 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου: ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθ. Μπούρας φέρεται να δρομολογεί από σήμερα κιόλας τις σχετικές διαδικασίες.”

Ο Τύπος(π.χ. ΒΗΜΑ) στηλιτεύει τη διαδικασία και τις δηλώσεις ως υποκριτικές που πληρούν το νόμιμο,αλλά όχι το ηθικό…

Παρέλκει λοιπόν γράψουμε για μια φτωχή που της είχαμε προσφέρει (μαζί με άλλους)παπούτσια πριν 15 χρόνια και σήμερα κάνει αγορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό ,γιατί εν τω μεταξύ μπήκε στην πολιτική “για να προσφέρει στα κοινά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φτωχών και αδύναμων”…

Παρέλκει να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο “πόθεν έσχες” του Κυριάκου και της Μαρέβα,η οποία όταν δημοσιεύονταν οι δηλώσεις ήταν καθισμένη εκεί που δεν καθησε ποτε σύζυγος  Ελληνα πρωθυπουργού.Στα έδρανα του ΟΗΕ μπροστά-μπροστά.Νόμιμο ήταν…Ηθικό ήταν;

Τις δηλώσεις “πόθεν έσχες” τις ελέγχει αρμόδια επιτροπή απο πολιτικούς,δικαστικούς κλπ.

Σήμερα η Επιτροπή απαρτίζεται απο τους εξής:

 

Η σύνθεση της Επιτροπής, μετά την ανασυγκρότησή της με την αρ. 14936/8579/9.9.2019, Απόφαση του Προέδρου της Βουλής, έχει ως εξής : 

  1. Αθανάσιος Μπούρας, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.
  2. Γεώργιος Κοντός, Αρεοπαγίτης.
  3. Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος της Επικρατείας.
  4. Βασίλειος Αραβαντινός, Σύμβουλος της Επικρατείας.
  5. Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  6. Παναγιώτης Καραγιάννης, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
  7. Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  8. Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
  9. Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
  10. Σταύρος Κελέτσης, Βουλευτής της Ν.Δ.
  11. Σπυρίδων Λάππας, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Βασίλειος Υψηλάντης, Βουλευτής της Ν. Δ., αναπληρωτής του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Αθανάσιου Μπούρα.
  2. Αθανάσιος Καγκάνης, Αρεοπαγίτης, αναπληρωτής του Αρεοπαγίτη Γεωργίου Κοντού.
  3. Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη, Σύμβουλος της Επικρατείας, αναπληρώτρια του Συμβούλου της Επικρατείας Παναγιώτη Τσούκα.
  4. Χρήστος Λιάκουρας, Σύμβουλος Επικρατείας, αναπληρωτής του Βασιλείου Αραβαντινού.
  5. Κωνσταντίνος Παραθύρας, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναπληρωτής της Συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ασημίνας Σαντοριναίου.
  6. Όλγα Σμυρλή, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναπληρώτρια του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Καραγιάννη.
  7. Ιωάννης Αγγελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναπληρωτής της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη.
  8. Σέργιος Δρόσος, Επιθεωρητής – Ελεγκτής (ΕΑΔ), αναπληρωτής του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
  9. Γεώργιος Πάσχας, αναπληρωτής του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρου Μητράκου.
  10. Ιωάννης Μπούγας, αναπληρωτής του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Κελέτση.
  11. Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σπυρίδωνα Λάππα.