Αρχική Uncategorized ΝΟΒΑΡΤΙΣ:Σκληρότατες αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ράϊκου-Παπαγγελόπουλου!

ΝΟΒΑΡΤΙΣ:Σκληρότατες αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ράϊκου-Παπαγγελόπουλου!

2016

 

Με αλληλοκατηγορίες μεταξύ της Εισαγγελέως Ελ.Ράϊκου και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου συνεχίστηκε η έρευνα των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ.Ζαχαρή και Σοφουλάκη για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Η κ.Ράϊκου κλήθηκε και κατέθεσε στους Εισαγγελείς και κατά πληροφορίες αναφέρθηκε ονομαστικά στον Δ.Παπαγγελόπουλο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ΜΜΕ απέδιδαν το προσωνύμιο “Ρασπούτιν” ,το οποίο θα συνοδεύει -και ακούσια- στο εξής και εσαεί τον κ.Παπαγγελόπουλο σε…κύκλους της κ.Ράϊκου και όχι στην ίδια απευθείας.

Είναι της μόδας τελευταία δικαστές να εμφανίζονται ότι έχουν κύκλους…Αλλος ομιλεί σε επίσημα δικόγραφα για “κύκλους του Αρείου Πάγου”,άλλα ΜΜΕ για “κύκλους της κ.Ράϊκου”…

Και μη χειρότερα…

Κατά τις πληροφορίες πάντως η κ.Ράϊκου μίλησε για άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις του Δ.Παπαγγελόπουλου στο έργο της, ενόσω ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Επειδή στην αναφορά της αναφέρθηκε σε πολιτικό πρόσωπο διαβιβάστηκε και αυτή(μαζί με του Γ.Στουρνάρα) στη Βουλή,όπου εκκρεμεί η δικογραφία για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής και αυτή η κατάθεση που επιβεβαιώνει τον κ.Αγγελή ωθεί την δικογραφία προς σχηματισμό Επιτροπής

Είναι χαρακτηριστική περικοπή απο ρεπορτάζ στο ΖΟΥΓΚΛΑ:

“Έντεκα ακριβώς μήνες από τότε που μέσω κύκλων προσκείμενων στην κα Ράικου γινόταν για πρώτη φορά λόγος για τον διαβόητο «Ρασπούτιν», ο οποίος, «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή”», υποδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις», η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέθεσε συγκεκριμένα έγγραφα που ενισχύουν τις βαριές κατηγορίες της σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση της κας Ράικου έρχεται να στηρίξει τις καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της έρευνας για τη Novartis Ιωάννη Αγγελή για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπόθεση. Ακόμη μάλιστα κι αν οι καταγγελίες Αγγελή στερούνται αποδεικτικών στοιχείων, αφού ο ίδιος επικαλείται μαρτυρίες άλλων, όπως της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η κυρία Ράικου είναι σε θέση να γνωρίζει… ιδίοις όμμασι το άγνωστο για πολλούς «παρασκήνιο» που ακολουθούσε τις «βαριές» υποθέσεις που χειριζόταν.”

Το δημοσίευμα μάλιστα έχει τίτλο “Ρασπούτιν”: Είναι ψέμματα όσα λέει η κ.Ράϊκου” και υπογραμμίζει έτσι την νέα “πολιτογράφηση” του πρώην υπουργού.

Στη συνέχεια υπάρχει δήλωση του Δ.Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρει:

«Υπενθυμίζω  ότι στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.

Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Στη δήλσωή του πάντως αυτή ο Δ.Παπαγγελόπουλος δεν αναφέρεται σε …Μεσσαλίνα,όπως σε μία αρχική τοποθέτησή του για το σκάνδαλο αυτό…