Αρχική Διεθνη Σοκ! Στην Εντατική ο τσαρλατάνος αρχηγός της “αγέλης”!Βρυχάται ο “ποιμενικός” της γερμανικής...

Σοκ! Στην Εντατική ο τσαρλατάνος αρχηγός της “αγέλης”!Βρυχάται ο “ποιμενικός” της γερμανικής “αγέλης”!

2373

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O όρος “αγέλη” σε σχέση με τον κορονοϊό μπήκε στη ζωή μας από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον,ένα σκέτο “αθυρμα”,όπως πολλοί απο όσους ανέρχονται στα ύπατα αξιώματα στην εποχή μας.

Θεωρώντας τον κόσμο “αγέλη” ο τύπος αυτός με την εκ των κεντρικών περιοχών της Τουρκίας ,αριστοκρατική διαδρομή στα κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας και στις κορυφαίες εφημερίδες της Βρετανίας διέταξε να μην ληφθεί κανένα μέτρο,να μην αναφέρονται καθόλου περιστατικά κορονοϊού,αλλά να αφεθεί η πανδημία να εξελιχθεί ,να σκοτώσει,όσους σκοτώσει και οι υγιείς να συνεχίζουν να χτίζουν μια οικονομικά ισχυρή Βρετανία,υπό την ηγεσία του.

Ο Αρχηγός της “αγέλης” δεν φανταζόταν ούτε κατ ελάχιστο ότι αυτή τη στιγμή θα δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική γιατί ο κορονοϊός αυτός είχε το θράσος να μεταπηδήσει και στον οργανισμό του Τζόνσον και βασικών συνεργατών του,όπως ο Γκόουβ,η υπουργός Υγείας κ.α

Μέχρι να μπει στην Εντατική παρίστανε τον…πατέρα της Νίκης Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ελεγε ότι ,όπως και εκείνος όταν είχε πνευμονία το 1940 και δεν πήγαινε στο νοσοκομείο,έτσι κι αυτός θα περάσει τον κορονοϊό στο σπίτι.

Οταν διαπίστωσε ότι είναι σκέτο άθυρμα και αυτό που παρομοίαζε για να ταφούν ήρεμα οι φτωχότεροι ως πνευμονία ,δεν είναι πνευμονία,αλλά κάτι καινούργιο και θανατηφόρο,οχι μόνο πήγε στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ δωμάτιο του φημισμένου νοσοκομείου Σεν Τόμας,αλλά μαζεύτηκαν γύρω του,όχι οι γιατροί βάρδιας,αλλά οι καλύτεροι της Βρετανίας και του κόσμου!!!

Οι “μαγκιές” ήταν για του …κασίδη του κεφάλι,αυτών των ανθρώπων που στέλνονται στο νεκροτομείο ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ γιατί δν έχει κρεββάτι στην Εντατική…

Την ίδια ακριβώς τακτική της αγέλης εφάρμοσε στην πράξη και η πηγή της πανδημίας η Κίνα.

Οπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το κινεζικό “Κομμουνιστικό “Κόμμα των δισεκατομμυριούχων που κυβερνούν την Κίνα έδωσε έντολή να αποκρυβούν τα κρούσματα και να θεωρηθούν ως έξαρση ενός είδους γρίππης ,η οποία σκότωσε κάμποσους,αλλά οι υγιείς θα συνέχιζαν να χτίζουν μια οικονομικά ισχυρή Κίνα.

Τώρα αποκαλύπτεται πόσο ωμά απειλήθηκε η Αϊ Φεν, επικεφαλής του αρμόδιου νοσηλευτικού τομέα της πόλης -πηγής του κορονοϊού Ουχάν.

Πήρε εντολή να μηην μιλήσει ούτε στον συζυγό της,ώστε να συσκοτισθεί η έκταση της τραγωδίας,κάτι που στην πράξη συνέβη τόσο ωμά και αποτελεσματικά,ώστε να μην γνωρίζει κανείς ποιός είναι ο “Νουμερο 1” ασθενής και άρα να ιχνηλατηθεί η προέλευση του κορονοϊού.

Επισήμως το πρώτο κρούσμα ήταν κάποιος M. Shen, ο οποίος ασθένησε στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 και ισχυρίζονται ότι αποθεραπεύτηκε.

Πολυ βολική θεωρία για να δικαιολογηθεί τις εντολές να μην μιλήσει κανείς “για να μη σπείρει πανικό και υποστεί πλήγμα η κινεζική οικονομιά”

Αυτός ο ασθενής πάντως δεν  είχε σχέση με την αγορά ζώων στην Ουχάν,ώστε να δικαιολογεί τις υποψίες ότι κάποιος πήρε τον κορονοϊό απο αλυσσίδα ζώων.

Όμως, σιγά -σιγά και απο το φόβο ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν στοιχεία η εφημερίδα South China Morning Post,γράφει άλλα.

Υποστηρίζει ότι το πρώτο κρούσμα στη πόλη Ουχάν εντοπίζεται στις 17 Νοεμβρίου 2019, περίπου έναν μήνα πριν δηλαδή, και αφορά ένα άτομο 55 ετών.

Απο εκεί και κάτω συσκότιση.Προς το παρόν…

Πάνω:Η Ουχάν προ και μετα τον κορονοϊό…

Πάντως απο εκείνη την ημέρα,δηλαδή από τις 17 Νοεμβρίου  2019 σύμφωνα με τα πλήρως αναξιόπιστα,αλλά πάντως επίσημα στοιχεία,ένα με πέντε άτομα την ημέρα προσβάλλονταν από τον ιό και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι να γίνει αντιληπτή η επιδημία. Πολύ γρήγορα οι αριθμοί άρχισαν να τρελαίνονται. Από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, 10 άτομα την ημέρα προσβάλλονται από τον ιό. Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, 266 άτομα προσβάλλονται από τον ιό.

Εύκολα συμπεραίνουμε σήμερα με τα υπάρχοντα στοιχεία ότι το “Κόμμα”,ο αρχηγός της αγέλης στην Κίνα απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία γιατί υπήρξαν εγκλήματα.

Σε αυτό το πολύ κρίσιμο διάστημα όχι μόνο άφησαν να γίνει το μέγα τραπέζι της πρωτοχρονιάς στην ουχάν με συμμετοχή σε ένα κτήριο…40.000 ατόμων,αλλά και δεν έλαβαν κανένα μέτρο ώστε να μην ταξιδέψουν στην Ευρώπη όχι 1-2 άνθρωποι,αλλά πέντε εκατομμύρια Κινέζοι ,μερικοί απο τους οποίους πήγαν αρχές Ιανουαρίου 2020 και στη Βόρεια Ιταλία (Ρίμινι) για μεγάλη έκθεση παγωτου,άλλοι σε μεγάλες εκθέσεις στην Βρετανία,στη Γερμανία και παντού στην Ευρώπη…

Αρχές Ιανουαρίου 2020 ο Μπόρις Τζόνσον δήλωνε ότι καλωσορίζει επενδύσεις της Κίνας στη Βρετανία και θα συσφίξει τις εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας μαζί της,αφού πια δεν ισχύουν περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Τζόνσον είναι η επιτομή του τυχοδιώκτη.Στονς μεσσαίο απο τους τρεις γάμους του ο πεθερός του Charles Wheeler – τον επέκρινε σφοδρά και δημόσια διότι,ως εκδότης στο συγκρότημα ” Telegraph” επέτρεψε στον αρθρογράφο του γνωστού ένθετου Spectator Τάκη Θεοδωρακόπουλου να δημοσιεύσει ρατσιστική και αντισημιτική γλώσσα στο περιοδικό!!!

Νωρίτερα είχε απολυθεί απο τους Τάϊμς διότι κατασκέυασε(προς το θετικό) ένα ρεπορτάζ για την βασιλική οικογένεια και περιουσιακά της στοιχεία με ανακριβή στοιχεία.

Αν και ήταν βουλευτής και υπουργός σε συντηρητικές κυβερνήσεις είναι τόσο αναξιόπιστος,όσο δείχνει το γεγονός ότι έπαιρνε αμοιβή 275.000 λίρες το χρόνο για να γράφει ένα άρθρο χιλίων λέξων την εβδομάδα.

Τά άρθρα του ήταν τόσο αξιόπιστα ώστε ο γνωστός Βρεταννός πολιτικός Κρις Πάττεν(τελευταίος Διοικητής του Χογκ Κογκ) τα αξιολόγησε στο επίπεδο “πετάει και ο γάϊδαρος”.

Ο Τζόνσον κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αντιπάθεια που προκαλούσε πάνω στους ευρωπαϊκούς λαούς και ιδιαίτερα στη Βρετανία,ο ουσιαστικός αρχηγός της κυβερνητικής αγέλης στη Γερμανία Βολφ.Σόϊμπλε και οδήγησε την Βρετανία εκτός Ευρωπαίκής Ενωσης με την υπόσχεση ότι οικονομικά θα πάει καλύτερα.

Καθόλου αβάσιμη υπόσχεση,αλλά εντελώς αντιευρωπαϊκή,από μια χώρα που ήθελε να ηγηθεί και της Ευρώπης ,ενώ ο παππούς του Τζόνσον λινσταρίσθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη γιατί θεωρήθηκε ότι βοηθούσε τον ελληνικό στρατό,ώστε να φτάσει στην Αγκυρα και εκεί να αποφασισθεί η μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα-προτεκτοράτο της  Μεγάλης Βρετανίας…

Δεν τα κατάφερε να γίνει ευρωπαϊκός χαλίφης και έφυγε.

Τώρα,σήμερα στο Γιουρογκρουπ,οι ευρωπαίοι πολιτικοί δίνουν μάχη εναντίον του αρχηγού της γερμανικής κυβερνητικής αγέλης Σόϊμπλε, ο οποίος θέλει μέσα από την κρίση της πανδημίας να κρατήσει ισχυρή τη Γερμανία ώστε να κυριαρχήσει στην Ευρώπη δίνοντας δανεικά και όχι κάνοντας καταμερισμό των ποσών σε όσους έχουν ανάγκη ΧΩΡΙΣ δανεισμούς,άρα επιτόκια,άλλα μνημόνια.

Για να το καταφέρει αυτό παρότι πρόεδρος της Βουλής σήμερα και άρα αναρμόδιος για τα οικονομικά βγήκε μπροστά με δηλώσεις ,όπως το 2015 ,εναντίον της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά εναντίον της Ιταλίας,της Ισπανίας και των χωρών που δεν θέλουν δανεικά,αλλά καταμερισμό ευρωπαϊκών πόρων,λόγω των πληγμάτων απο τον κορονοϊό.

Είναι τόσο ωμός “γερμανικός ποιμενικός”,ώστε η γνωστή ομάδα “σοφών Οικονομολόγων” της Γερμανίας έγραψε ΠΡΙΝ το σημερινό Γιουρογκρουπ ένα εκτενές άρθρο σφαλιάρα στον Σόϊμπλε και ζητούν να προχωρήσει η ευρωπαίκή Ενωση,υπό την γερμανίδα Ντερ Λάϊεν στην έκδοση κορονο-ομολόγου,αυτό δηλαδή που ζητούν Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία,Ελλάδα κ.α.

Ιδού η γερμανική σφαλιάρα στον αρχηγό της γερμανικής “αγέλης” που θέλει να είναι ο …”ποιμενικός” της Ευρώπης.

Ιδού το κύριο μέρος από το εκτενές άρθρο των Γερμανών οικονομολόγων:

«Η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει σκληρά την Ευρώπη, σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο. Οι συνέπειες της κρίσης θέτουν τα συστήματα υγείας μας σε μια ακραία δοκιμασία. Τα δραστικά πολιτικά μέτρα για τη δημόσια υγεία είναι αναπόφευκτα, αλλά μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα και θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη εταιρειών και θέσεων εργασίας.

Το κράτος πρέπει να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις μέσω της παροχής ρευστότητας και άμεσων μεταφορών κεφαλαίων. Αυτό θα απαιτήσει πολύ υψηλή δημόσια χρηματοδότηση. Όλες οι χώρες πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες, να σταθεροποιήσουν την οικονομία και να την αναζωογονήσουν γρήγορα μετά την κρίση.

Προκειμένου αυτό να καταστεί δυνατό για όλα τα κράτη μέλη, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κατάστασης, η Ευρώπη πρέπει να μείνει οικονομικά ενωμένη σε αυτή την κρίση. Οι ισχυροί πρέπει να βοηθήσουν τους αδύναμους. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξει η Ευρώπη ότι είναι πραγματικά αυτό που επικαλείται συχνά, μια «κοινότητα πεπρωμένου».

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αμφισβητούν επί του παρόντος τη βούληση και την ικανότητα των ευρωπαϊκών κρατών. Η απόδοση των ιταλικών δεκαετών ομολόγων έχει ήδη αυξηθεί αισθητά. Ακόμη και αν οι μεταρρυθμίσεις του τραπεζικού συστήματος, μετά την κρίση του 2008, δείχνουν ότι έχουν αποτέλεσμα και οι τράπεζες είναι πιο σταθερές, η μη προβλέψιμη διάρκεια της κρίσης και οι τεράστιες απώλειες εισοδημάτων που ήδη υπάρχουν εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον. Ένα βασικό δίδαγμα από την τελευταία κρίση είναι ότι απαιτούνται έγκαιρες και προορατικές (προνοητικές / προληπτικές) δράσεις, ώστε να μην υπάρξουν καν, εξαρχής αμφιβολίες για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και να καταπνιγούν εν τη γενέσει τους οι κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτός o ηράκλειος άθλος; Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ο επιμερισμός των κινδύνων μπορούν και πρέπει τώρα να συμβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξή του. Η ιστορία δείχνει ότι τα κράτη-μέλη αλληλοϋποστηρίχτηκαν επανειλημμένα σε σοβαρές οικονομικές κρίσεις. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα εξέδωσε ένα κοινοτικό ομόλογο για την καταπολέμηση των συνεπειών της πετρελαϊκής κρίσης του 1974.

Οι χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα ένα σοκ προσφοράς και ζήτησης. Η ύφεση της βιομηχανίας και η ύφεση της κατανάλωσης συμπίπτουν. Υγιείς επιχειρήσεις, με ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο, βλέπουν ξαφνικά τους εαυτούς τους λίγο πριν από την κατάρρευση λόγω σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας. Χωρίς τεράστια κρατική βοήθεια, η ανεργία θα αυξηθεί ραγδαία, η κατανάλωση θα περιορισθεί και η κρίση θα κλιμακωθεί. Η στήριξη της ρευστότητας μέσω δανείων, εγγυήσεων και φορολογικών διευκολύνσεων, καθώς επίσης και η μείωση του κόστους εργασίας μέσω παροχής επιδομάτων σε μερικώς απασχολούμενους αποτελούν σημαντικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλά δεν θα επαρκέσουν.

Να εκδοθούν ομόλογα κρίσης 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ

Απαιτείται εκτεταμένη κρατική ενίσχυση, ιδίως για τις πολλές μικρές επιχειρήσεις (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές βιοτεχνίες, αυτοαπασχολούμενους), αλλά και για μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Οι διεθνείς όμιλοι έχουν καλύτερες δυνατότητες για να εξισορροπήσουν την οικονομική τους κατάσταση, αλλά σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης και η δική τους κατάσταση θα μπορούσε να γίνει επισφαλής.

Τα απαραίτητα δημοσιονομικά μέτρα υπό την έννοια του «whatever it takes»  θα απαιτήσουν πολύ μεγάλα κονδύλια σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν διαφορετικά περιθώρια δράσης στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Πρέπει να αποφευχθεί να γίνει η κρίση το κορωνοϊού μια δεύτερη κρίση δημοσίου χρέους. Συνεπώς, η σημερινή κρίση χρειάζεται ένα κοινό ισχυρό μήνυμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ότι το να στοιχηματίζουν κατά της ευρωζώνης ή των επιμέρους κρατών-μελών δεν έχει νόημα. Σε σύγκριση με την κρίση του ευρώ, η δημοσιονομική πολιτική υπόκειται σε θεμελιωδώς μεταβληθέντες όρους. Συγκεκριμένα, η απαιτούμενη σήμερα ενίσχυση εκφεύγει της απαίτησης της οικονομικής παροχής υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις (αιρεσιμότητα), η οποία ήταν δικαιολογημένη για τα μέτρα κατά τα έτη από το 2010.

Η στρατηγική την οποία προτείνουμε, βασίζεται σε ομόλογα-κρίσης με συλλογική ευθύνη, η οποία καθιστά έτσι την ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική συνυπεύθυνη. Σε αυτήν (σ.σ.την στρατηγική) περιλαμβάνεται ένας ισχυρός, αλλά συμπληρωματικός ρόλος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως εγγυήτριας της σταθερότητας των αγορών και της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής. Η ΕΚΤ έχει ήδη αντιδράσει στα αυξανόμενα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα. Τώρα απαιτείται μια κοινή μη αμφισβητήσιμη δράση των κρατών.

Τα συλλογικά ομόλογα είναι τώρα απαραίτητα για να κατανείμουν το κόστος της κρίσης σε πολλούς ώμους…”