Αρχική Διεθνη Στην ταινία «1917» τα Bafta καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας

Στην ταινία «1917» τα Bafta καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας

1601

Η ιστορική δραματική ταινία “1917” που ακολουθεί την οδύσσεια δύο Βρετανών στρατιωτών κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, με την καταπληκτική φωτογραφία, κέρδισε δύο βραβεία Bafta, καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Σαμ Μέντες.

Ο 54χρονος Μέντες απέσπασε ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για την ταινία του και είναι υποψήφιος για τα ‘Οσκαρ.

https://www.youtube.com/watch?v=u0QS95NG7kA&feature=emb_logo

Με επτά νίκες – ανάμεσα στις οποίες και αυτές του double της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, το «1917» του Σαμ Μέντες έκανε εισβολή επί δικού του εδάφους και έγινε η ταινία που θριαμβεύει στα πρώτα post-Brexit βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που σε γενικές γραμμές δεν εξέπληξε κανέναν με τα φαβορί να κερδίζουν και τους υπόλοιπους να περπατούν καλοντυμένοι στο κόκκινο χαλί.

Τρία βραβεία κέρδισε το Joker (αναμεσά τους και το νεοσύστατο βραβειο Καλύτερου Κάστινγκ) και δύο τα «Παράσιτα» – το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου και αυτό της Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Την παράσταση έκλεψαν οι αναφορές για το Brexit (με καλύτερη αυτή του απόντα Μπραντ Πιτ: «Hey Britain. Heard you just became single. Welcome to the club!»), ο «πολιτικός» ευχαριστήριος λόγος του Χοακίν Φίνιξ, ο Ιαν ΜακΚέλεν να τιμά τον Αντι Σέρκις και το διαρκές πνευματώδες κέφι του οικοδεσπότη Γκρέιαμ Νόρτον.