Αρχική Uncategorized Αδωνης: Και αν τα παίρνουν απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ γιατροί-πολιτικοί το κάνουν για...

Αδωνης: Και αν τα παίρνουν απο τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ γιατροί-πολιτικοί το κάνουν για να σώσουν ζωές!!!

1792

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι ο Υπουργός που είπε στην ελβετική τηλεόραση ότι μπορεί η ΝΟΒΑΡΤΙΣ να δίνει χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και σε άλλους,επίσης όμως σώζει ζωές με τα φάρμακά της.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε δημόσια την θέση του αυτή απο χθες βράδυ.

Το εξαγόμενο δια της απλής λογικής είναι ότι στο εξής κάθε γιατρός και κάθε πολιτικός θα μπορεί να λέει στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και σε άλλες εταιρείες του χώρου “δώσμου αυτά τα χρήματα και ελέυθερα σώσε ζωές” ή οι εταιρείες να δίνουν και ένα τεράστιο(όρια δεν βάζουν) ποσό σε γιατρούς και πολιτικούς με τη φράση “σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε και σώσαμε ζωές με τα φάρμακά μας.

Αυτό που λείπει απο το “κάδρο αυτό,όπως το θέτει ο ίδιος ο (και σήμερα) Υπουργός είναι η πλευρά της Μητέρας Τερέζας που αναδεικνύεται μέσα απο αυτή την υπόθεση.

 

Μητέρες Τερέζες οι γιατροί και πολιτικοί που παίρνουν τα χρήματα,Μητέρα Τερέζα και η ΝΟΒΑΡΤΙΣ και κάθε άλη εταιρεία που διαθέτει τα φάρμακα.

Απουσιάζουν τα στοιχεία κερδών απο την τοποθέτηση του Υπουργού,ενώ η ΝΟΒΑΡΤΙΣ το μόνο σχόλιο που έκανε ήταν ότι δεν κάνει σχόλιο γιατί η υπόθεση έχει υπερπολιτικοποιηθεί στην Ελλάδα…

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας την απάντηση του Υπουργού κ.Γεωργιάδη είναι ότι δεν διαπράττουν κανενός είδους αδίκημα γιατροί που παίρνουν χρήματα προωθώντας φάρμακα “που σώζουν ζωές”.

Αρα αν ένας γιατρός δημόσιου νοσοκομείου,ένας κρατικός αξιωματούχος,ένα πολιτικός βρεθεί με λογαριασμό εκατομμυρίων απο φαρμακευτικές εταιρείες έπαινος σωτηρίας ζωών του πρέπει.

Και καθήκον των δημοσιογράφων και δικαστικών είναι να βρουν πόσες ζωές έσωσε με τα εκατομμύρια που μάζεψε,ώστε εκτός απο τα οικονομικά οφέλη να λάβει και βραβεία κοινωνικής προσφοράς.

Θα είχε ενδιαφέρον να αποφανθεί ο Υπουργός και κάθε άλλος πόσα ακριβώς χρήματα είχαν οι τρεις γιατροί της Θεσσαλονίκης που πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια κάθειρξης και στο δεύτερο βαθμό αθωώθηκαν.Είχαν 33 ευρώ,είχαν 330 ευρώ,ειχαν 33.000 ευρώ ή είχαν 33 και βάλε εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

 

Αν είχαν τα εκατομμύρια,όπως μας είχε πει δικαστικός λειτουργός τότε τους πρέπει μέγα βραβείο διότι έσωσαν ανάλογα πολλές ζωές…

Ολα αυτά προκύπτουν ως συνέχεια του ρεπορτάζ που έθεσε δημόσια η Ελβετική τηλεόραση και το αναδημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Να σημειώσουμε ότι ούτε η Ελβετική τηλεόραση,ούτε ο Κώστας Βαξεβάνης,ούτε ο δικηγόρος των προστατευομένων(γιατί προσταεύονται αλήθεια,αφού εμποδίζουν την σωτηρία ζωών;)ούτε οι αμερικάνικες αρχές αποδέχθηκαν ως τώρα την σωτηρία ζωών.

Ο Υπουργός μας λέει ότι στην πλήρη απομανητοφώνηση του κειμένου ο ελβετός δημοσιογράφος λέει “εχετε δίκαιο” μετά τη φράση για σωτηρία ανθρώπων με αυτή την διαδικασία.

Αυτό βγαίνει απο το ρεπορτάζ που προέβαλε η ελβετική τηλεόραση ή το ακριβώς αντίθετο,δηλαδή καταγγελτικό ρεπορτάζ για διαφθορά στη χώρα που την όρισαν(ποιοί,πότε και γιατί;) να καθορίζει τις τιμές στα φάρμακα;

Ο καθορισμός των τιμών γίνεται σε δημόσιες συνεδριάσεις με τονισμό την σωτηρία ανθρώπων ή αντίθετα σε κλειστές με κριτήριο τα κέρδη;

Δεν μπορεί θα υπάρχουν τέτοια πρακτικά,αφού ο σκοπός είναι τόσο ευγενής.Αν δεν υπάρχουν δεν είναι λογικό το μυαλό μας να πάει στην αντίθετη λογική;

Ιδού τι έγραψε το φιλικότατο προς τον Αδωνη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σήμερα μεταξύ άλλων:

 

“…Στη Νέα Υόρκη οι μάρτυρες προετοιμάζονται σε δωμάτιο ξενοδοχείου πριν καταθέσουν και γενικά υποστήριξαν ότι δόθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ για τρία φάρμακα σε γιατρούς και αξιωματούχους. Και αυτό επιτεύχθηκε με υπερσυνταγογραφήσεις και υπερκοστολογήσεις φαρμάκων, ώστε τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας να αυξηθούν.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες σχεδόν 30.000 γιατροί έπαιρναν «δωράκια» για να προτιμούν τα φάρμακα της Novartis. Μιλούν για γενναιόδωρα προγράμματα της Novartis για «λαδώματα» γιατρών που θα υπερσυνταγογραφούσαν πανάκριβα φάρμακα για την πίεση και τα μάτια, ακόμα και σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονταν.

Κάθε εβδομάδα ενημέρωνε η εταιρεία τους γιατρούς για ποιος είναι ο στόχος των συνταγογραφήσεων και τι απομένει να γράψουν.

Μάλιστα ο μάρτυρας Β ανέφερε ότι οι υπερκοστολογήσεις φαρμάκων αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαφθοράς και κάθε χρόνο υπήρχαν 50 τέτοια προγράμματα διαφθοράς.

Έπρεπε να δίνει η εταιρεία 2,5 εκατ. ευρώ μίζες το χρόνο για να έχει έσοδα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Οι πληροφορίες προέρχονται μέσα από την φαρμακοβιομηχανία, ενώ ο ένας μάρτυρας υποστηρίζει ότι ήταν διευθυντής πωλήσεων και είχε υπό τον έλεγχό του μεγάλο κύκλο προσώπων.

Ο τρίτος μάρτυρας κατέθεσε ηχητικά ντοκουμέντα, δηλαδή μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και βίντεο, ενώ έκανε λόγο σε έλεγχο διαφθοράς που γινόταν από την φαρμακοβιομηχανία προς τα στελέχη της.

Ζητώντας την γνώμη της μητρικής εταιρείας στη Βασιλεία, η Novartis απάντησε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί σε μια υπόθεση υπερ-πολιτικοποιημένη στη Ελλάδα, πιστεύοντας στην ακεραιότητα των συνεργατών της.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, του Παύλου Πολάκη, του αρχικά προστατευόμενου μάρτυρα και εν συνεχεία κατηγορούμενου καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη και αποσπάσματα από ομιλία του Κωνσταντίνου Φρουζή μέσα στην φαρμακοβιομηχανία.

O Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι από όσα είπε στην ελβετική τηλεόραση «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μια φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: «ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο»… περαστικa

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Στη συνέχεια το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσιεύει (από το dikastiko) το ντοκυμαντέρ -ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ελβετική τηλεόραση,η ανάγνωση του οποίου με τους υποτίτλους μας οδηγείσε καταγγελτικό διαφθοράς και όχι υμνητικό Μητέρας Τερέζας ρεπορτάζ…