Αρχική Δικαιοσυνη Αμετανόητος και με ισόβια ο δολοφόνος του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου

Αμετανόητος και με ισόβια ο δολοφόνος του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου

2024

Δικαστική έρευνα για την πιθανή συμμετοχή στενών συγγενών  του υπεύθυνου για την εξαφάνιση και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου διέταξε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο,το οποίο τον καταδίκασε σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι η Εισαγγελία δεν διέταξε την δημοσίευση  του ονόματος και της φωτογραφίας του βασικού ενόχου,την ίδια στιγμή που διατάσσει και δημοσιεύονται φωτογραφίες συλληφθέντων και ΠΡΙΝ δικαστούν για κλοπές,διαρρήξεις κλπ

Ο καταδικασθείς είναι 78 χρόνων ήταν στον περίγυρο της οικογένειας και έστησε το μεγάλο κόλπο της απαγωγής.Ταυτόχρονα ήταν δίπλα στη μάνα και μάθαινε τα πάντα για τις κινήσεις της και τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Ο 26χρονος Μάριος ,όμως,τους αναγνώρισε και τον δολοφόνησαν άμεσα για να μην μιλήσει.Συνέχισαν όμως τις διαπραγματεύσεις για τα λύτρα απελευθέρωσης…

Μέχρι και την τελευταία στιγμή της καταδίκης του ο εγκέφαλος της πρωτοφανούς σε αγριότητα και κυνισμό απαγωγής και δολοφονίας υποστηρίζει ότι είναι αθώος στη λογική ότι “χωρίς πτώμα δεν υπάρχει θάνατος,άρα φόνος…”

Η χαροκαμένη μάνα είχε χάσει τόσο την αυτοπεποίθησή της από την “τρέλα” που πουλούσε όλα τα χρόνια ο δολοφόνος,ώστε είχε αμφιβολίες για την καταδίκη του και μόλις άκουσε την απόφαση εκδήλωσε τη χαρά της.

Μαζί με τον 78χρονο καταδικάστηκαν άλλα τρία άτομα που είχαν βοηθητικούς ρόλους σε ποινές 2-3 ετών.Μόνο σε έναν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό,αυτόν που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα,αλλά κατά την απόφαση ούτε γνώριζε τις συνέβη,ούτε είχε συμμετοχή.

Αντίθετα προέκυψε απο την διαδικασία ότι η σύζυγος και μέλη της οικογένειας του δράστη δεν μπορεί να μην είχαν αντιληφθεί τι συνέβη,ενώ υπήρξαν στη δίκη ενδείξεις ότι είχαν κάποιου βαθμού συμμετοχή.

Η εισαγγελέας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος τους, καθώς θεώρησε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορουμένου καθώς κι άλλα πέντε πρόσωπα συμμετείχαν στην απαγωγή και δολοφονία του άτυχου φοιτητή.

Η πρόταση της εισαγγελέως έγινε δεκτή από το δικαστήριο, που διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ο οποίος θα κρίνει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.