Αρχική Θέμα ΣΟΚ!Απίστευτη ποινική δίωξη κορυφαίου Ελληνα υπουργού για τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Οξφόρδη!

ΣΟΚ!Απίστευτη ποινική δίωξη κορυφαίου Ελληνα υπουργού για τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Οξφόρδη!

3293
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλάει κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών που πραγματοποιείται στον 1ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Β. Σοφίας, Αθήνα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τι συμβαίνει με τα φημισμένα αμερικάνικα πανεπιστήμια και επώνυμους Ελληνους πολιτικούς ή επιχειρηματίες;

Τι συμβαίνει με το φημισμένο Χάρβαρντ και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά;

Ο ίδιος στο δικαστήριο είχε ισχυρισθεί τα εξής:

1. «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου]… Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…».

Η γνωστή ATHENS REVEW(και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) γράφει:

“Αυτούς τους ισχυρισμούς διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια, τις απαντήσεις των οποίων μάλιστα έφερε στη Βουλή η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ATHENS REVEW γράφει επίσης:

“…Η ιδιοκτήτρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Κοτζιά στις 4.6.2015, αφενός μεν για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, αφετέρου, για την απάτη επί δικαστηρίω που διέπραξε με απύθμενα ψεύδη όπως τα παραπάνω. Όσον αφορά το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφέθηκε να παραγραφεί λόγω 18μήνου καθώς ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς τότε ήταν πανίσχυρος υπουργός, ωστόσο η απάτη επί δικαστηρίω κατά την εν λόγω διάταξη παραμένει.

 

Στη συνέχεια η ATHENS REVEW εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Ποινική δίωξη κατά του Κοτζιά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την απάτη επί δικαστηρίω

 Σύμφωνα με τη Διάταξη 3159/2019 του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, «για την έτερη πράξη, η οποία έχει τελεστεί με την κατάθεση προτάσεων ενώπιον του Εφετείου Αθηνών στις 4.3.2015 από τον εδώ εγκαλούμενο [Ν. Κοτζιά], θα ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη».

Ας θυμηθούμε τι είχε καταθέσει στις Προτάσεις του ο τότε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  1. «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], … Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…». Αυτούς τους ισχυρισμούς διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια, τις απαντήσεις των οποίων μάλιστα έφερε στη Βουλή η κα Ντόρα Μπακογιάννη[i].
  2. Ότι βαλθήκαμε να τον συκοφαντήσουμε, όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε με πάθος το μνημόνιο και μάλιστα «από σημαντικές κρατικές θέσεις» ‒ εμείς διωκόμενοι και χωρίς καμιά κρατική θέση κι αυτός κορυφαίος υπουργός!

 

Η ιδιοκτήτρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Κοτζιά στις 4.6.2015, αφενός μεν για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, αφετέρου, για την απάτη επί δικαστηρίω που διέπραξε με απύθμενα ψεύδη όπως τα παραπάνω. Όσον αφορά το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφέθηκε να παραγραφεί λόγω 18μήνου καθώς ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς τότε ήταν πανίσχυρος υπουργός, ωστόσο η απάτη επί δικαστηρίω κατά την εν λόγω διάταξη παραμένει.

Τέλος, παρότι μη αξιόποινο αλλά χαρακτηριστικό της όλης διανοητικής καταστάσεως του Πολυκαθηγητή, για λόγους αναψυχής αξίζει να αναφέρουμε ότι έγραφε ανάμεσα στα καθηγητικά του παραληρήματα ότι έγραφε και τα παρακάτω:

«(…) προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, κατά κόσμο Κοτζιά, και ο πατέρας μου, Άγγελος Κοτζιάς, ήταν ιδιοκτήτης τόσον της αντιπροσωπείας όσον και μονάδας παραγωγής της εταιρείας “LM Erics[s]on Τηλεπικοινωνίες” στην Αθήνα».

[i] Βλ. «Η Ντόρα Μπακογιάννη vs Πολυκαθηγητή», https://bit.ly/35rsKbv Βλ. και Θάνος Βερέμης, «Professor at Oxford, Harvard, and Hogwarts», https://bit.ly/34oNIGI”

 

Αυτά είναι πολύ σοβαρά.Η εξέλιξη στην σφοδρή αντιδικία μεταξύ του κ.Κοτζιά και της ΑΘΕΝΣ έχει δυο χαρακτηριστικά:

1. Την τεράστια αργοπορία,ενώ συνήθως σε υποθέσεις τόσο σοβαρές οι πολιτικοί ζητούν ταχύτατη εκκαθάριση.Γιατί παρεγράφη το ένα σκέλος για την υπόθεση Κοτζιά;Ζήτησε εκείνος να μην παραγραφεί και αν ναι μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα την έγγραφη εναντίσωή του στην παραγραφή;

2.την αναφορά του Εισαγγελέα για δίωξη που ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Γιατί το προαναγγέλλει ,αφού δεν το έχει πράξει ως τώρα;Επειδή προφανώς είναι τόσο επώνυμα πρόσωπα.

Οπως ήδη γράψαμε δεν προεξοφλούμε φυσικά την ενοχή του κ.Κοτζιά και μακάρι να αποδειχθεί στο τέλος ότι τις είχε τις θέσεις και τα πτυχία και όλα είναι νόμιμα.

Μάλιστα έχουμε επαινέσει δημόσια τον κ.Κοτζιά για τους χειρισμούς του στο υπουργείο Εξωτερικών.Πάντα μας εξέπληττε όμως η επιμονή του στη σφοδρή αυτή αντιδικία.

Ήδη φτάσαμε Δευτέρα και περιμέναμε μια ανακοίνωση απάντηση σε όλα αυτά.Δεν την βρήκαμε ή δεν υπάρχει;

Ομως μιλάμε για το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και τον Υπουργό Εξωτερικών,δηλαδή μεγέθη τεράστια.Αυτά είτε είναι αλήθεια,είτε έιναι ψέμματα.

Προξενεί λοιπόν κατάπληξη η εξέλιξη και προφανώς θα έχει συνέχεια.

Στο ρεπορτάζ μας αυτό αναφερόμαστε σε τρεις υποθέσεις  με κορυφαία πολιτικά ονόματα.Δυο Υπουργοί και μια ζάμπλουτη κυρία που εμφάνισε σε δικαστήρια “σχετικά έγγραφα-φωτογραφίες”που την έδειχναν σε κορυφαίες δραστηριότητες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η πιο νέα εξέλιξη αφορά δυο κορυφαίους υπουργούς.Τον Νίκο Κοτζιά.Γιατί πρέπει ένα ς πρώην  κορυφαίος υπουργός να είναι όμηρος μη αθώωσης,αλλά απαλλαγής δια παραγραφής;Ποιός κρατούσε την υπόθεση επι τόσα χρόνια και ενώ ο κ.Κοτζιάς ήταν εν ενεργεία Υπουργός;

Ρελάνς απίστευτη απο Α.Διαματάρη!

Η άλλη υπόθεση αφορά τον γνωστότατο ομογενή παράγοντα,στενό φίλο επι δεκαετίες του Κωστα Μητσοτάκη και εκδότη της γνωστότατης ιστορικής εφημερίδας “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ” Νέας Υόρκης.

Τον έκανε υπουργό Αποδήμων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Και αίφνης τέθηκε θέμα αν έχει πτυχίο ΜΒΑ από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ενώ θεωρούσαμε απίθανο να μην έχει το πτυχίο που επικαλείται αίφνης τον είδαμε να παραιτείται γράφοντας ότι σπούδασε μεν,αλλά για οικονομικούς λόγους δεν πήρε το πτυχίο.

 

Επίσης ότι είχε θέμα με το ασυμβίβαστο υπουργού και εργασιών.

Εμφανίστηκε ,όμως στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χθες και έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο του Πανεπιστημίου αυτού ,το οποίο έγγραφο βεβαιώνει ότι πήρε το πτυχίο ΜΒΑ!

Αυτές οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές θέσεων έχουν μερικές μέρες διαφορά και είναι εκ διαμέτρου- και γιαυτό απίστευτα-αντίθετες…

Το έγγραφο αυτό δεν μας περνάει απο το μυαλό ότι είναι πλαστό.Αρα είναι γνήσιο.Το τεράστιο ερώτημα είναι γιατί ο ίδιος στην ανακοίνωση του έλεγε ότι για λόγους οικονομικούς δεν πήρε το πτυχίο παρότι σπούδασε;Μπερδεύτηκε απλά;Αν όχι κρύβεται κάτι άλλο;

Για το ασυμβίβαστο είπε ότι απο αμερικάνικη νοοτροπία δεν είχε δώσει σημασία γιατί στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τέτοια κωλύματα.

Προφανώς θα υπάρξει συνέχεια καθώς ο κ.Διαματάρης είπε ότι κατήγορός του είναι κάποιος που μπήκε και φυλακή…

Η Ελληνίδα Αρτιστα του Χαρβαρντ.

Η τρίτη υπόθεση αφορά έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την σουπερ επώνυμη κυρία που εμφανίστηκε να βεβαιώνει σε δικαστικά έγγραφα ότι το έργο της (total artist) διδάσκεται στο Χάρβαρντ.

Το φημισμένο πανεπιστήμιο αρχικά μας απάντησε ότι ερευνά το θέμα,στη συνέχεια έπαψε να μας απαντά και αναμένουμε απο την εισαγγελική έρευνα είτε να επιβεβαιώσει ότι πράγματι είναι ακριβές και διδάσκεται το έργο της ή απλώς “δουλευε” τους δικαστές για την επιστημονική πλευρά της.Η οικονομική,όπως η ίδια βεβαίωνε πήγαινε περίφημα και ενεπλάκη με δική της πρωτοβουλία(έδωσε φωτογραφίες ως “σχετικά” σε κορυφαία εκδήλωση της κυβέρνησης Σαμαρά.