Αρχική Δικαιοσυνη Απίστευτο!Ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος,χωρίςφάρμακα, στο άθλιο ΕΣΥ και ο Κικίλιας υμνεί...

Απίστευτο!Ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος,χωρίςφάρμακα, στο άθλιο ΕΣΥ και ο Κικίλιας υμνεί την περίοδο (της μίζας)του Ακη και του Γιάννου !..

1701

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα μνημόνια…τα μνημόνια…Πως και γιατί μπήκαν τα μνημόνια στη ζωή των Ελλήνων;Ποιό αποτέλεσμα είχαν;

Την καταστροφή των νοικοκυριών οικονομικά,την απώλεια της ψυχικής και σωματικής υγείας με αυτοκτονίες και απώλεια περίθαλψης των πολιτών αφού χάθηκαν θέσεις εργασίας,μισθοί,συντάξεις.

Πως ήρθαν τα μνημόνια;

Με το έπος του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελλόριζο,από όπου μας είπε ότι χρεωκοπήσαμε απο τα δανεικά και αγύριστα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γιατί παίρναμε δανεικά;

Για να αγοράζουμε εξοπλιστικά και φάρμακα,

Ποιό αποτέλεσμα είχαν;

Να αναδειχθεί η Ελλάδα μέσα στις 3-4 πρώτες χώρες του κόσμου σε παράνομες καταθέσεις στους φορολογικούς παραδείσους ,από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς ,μέχρι τις λίστες Πάναμα.

Ποιοί έχουν τέτοιες καταθέσεις διαχρονικά;

Στα ελληνικά δικαστήρια ο Γιώργος Παπανδρέου,ο άνθρωπος που προσκάλεσε τα μνημόνια έχασε την δίκη ,στην οποία εκείνος υποστήριζε ότι ΔΕΝ είναι η μητέρα του στον υπ αριθμ 1 λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος έχει( είχε όταν δημοσιεύθηκε) 562 εκατομ ευρώ!!!

Στη λίστα και άνθρωποι του χώρου της υγείας…Τρεις γιατροί που είχαν απο 35 και πάνω εκατομ. ο καθένας καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό, αλλά αθωώθηκαν στο δεύτερο με εισαγγελέα εκείνον που “εσβησε¨ως εισηγητής σε βούλευμα όλα τα εγκλήματα κατά δημόσιας γης στη Χαλκιδική!!!

Ενα μήνα πριν την αθώωσή τους οι γιατροί αυτοί κατάφεραν και “έφαγαν” με ενδουπηρεσιακές κρίσεις τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς που είχε διατάξει (και γιαυτούς) την έρευνα μαζί με άλλους πολιτικούς.

Αποτέλεσμα:

Χθες η φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε ένα δισέλιδο στο οποίο περιγράφει την φρικτή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία σήμερα στην Ελλάδα.

 

Τις διαπιστώσεις και τα μέτρα που χρειάζονται για να διορθωθεί η δημόσια υγεία κάνουν επιστήμονες. Οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 1980 και εντεύθεν…

Χθες βράδυ επίσης η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανιών είχε προγραμματίσει την κοπή της πίττας της. Καλεσμένοι πολιτικοί και κόμματα με τους πρώην Υπουργούς υγείας εκεί και φυσικά και τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Την εκδήλωση (που είχε και βραβεύσεις) άνοιξε ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Θόδωρος Τρύφων. Διεκτραγώδησε την κατάσταση των τελευταίων ετών που έχει ένα χαρακτηριστικό:

Την ληστεία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών προς όφελος των πολυεθνικών.

Γιατί να τις στοχεύσουν;

Αν διαβάσει κανείς απλά ρεπορτάζ ,όπως ένα,μόλις πρόσφατο  στο documentonews θα διαπιστώσει ότι και σήμερα οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν 3 βασικά χαρακτηριστικά;

1.έχουν και διατήρησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας,

2.είχαν μεγάλα κέρδη τα οποία τις ώθησαν να γίνουν και εξαγωγικές.

3.εξάγουν σε 85 χώρες του κόσμου.Στο ρεπορτάζ που προαναφέρουμε ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΔΕΜΟΣ ,στην κοπή της πίτας έδωσε τέτοια λαμπρά οικονομικά στοιχεία για κέρδη και εξαγωγές.

Επομένως οι ξένες πολυεθνικές δεν θα πάρουν μόνο καλές ελληνικές “νύφες”,αλλά και την μεγάλη προίκα των εξαγωγών στις άλλες χώρες. Μια απο αυτές μάλιστα η ΒΙΑΝΕΞ των αφων Γιαννακόπουλου απέκτησε και μεγάλο ευρωπαϊκό εκτόπισμα με τη λαμπρή πορεία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Και αφού, λοιπόν, δεν μπόρεσαν να τις πάρουν με το καλό προσπαθούν με το ζόρι.

Και το ζόρι είναι τα ληστρικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις μέσω των μνημονίων και των διαφόρων αθλιοτήτων που λέγονται κλόουμπακ (clawback) και rebate και δεν συμμαζεύεται…

Ουσιαστικά προσπαθούν να οδηγήσουν τις φαρμακοβιομηχανίες στην αναγκαστική πώλησε σε πολυεθνικές, ιδιαίτερα εκείνες που δεν έχουν ισχυρή διαδοχή στην ιδιοκτησία τους.

Τις αθλιότητες αυτές κατήγγειλε χθες απο το βήμα και πάλι ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Τρύφων επισημαίνοντας (με ευγενικότερο ημών φυσικά τρόπο) και τα εξής:

 

…Δεν μπορεί να επιβαρύνουμε με τον ίδιο τρόπο, με επιστροφές 40% το φάρμακο των 4 ευρώ και το φάρμακο των 200 ευρώ…

…είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας Εθνικής Πολιτικής Φαρμάκου, με αναπτυξιακό πρόσημο. Θα αξιοποιεί και θα επιβραβεύει τη δημιουργία Προστιθέμενης Αξίας για την οικονομία. …

…Εχουμε ανάγκη ύπαρξης μιας πολιτικής για αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων και των οικονομικών φαρμάκων γενικότερα, όπως και αξιολόγηση όλων των νέων φαρμάκων ως προς τη σχέση κόστους/ οφέλους.

Παράλογες και καταστροφικές οι επιστροφές

«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται» σημείωσε ο κ. Τρύφων, απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια. «Όμως τα μεγέθη των επιστροφών του 2018 και 2019 είναι οικονομικά παράλογα και καταστροφικά. Οι αντοχές τις ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που κινούνται με ίδια κεφάλαια και έχουν σημαντικά γενικά έξοδα και αποσβέσεις -ακριβώς λόγω της επιλογής μας να δραστηριοποιούμαστε και να επενδύουμε στη Ελλάδα- έχουν εξαντληθεί».

«Το α΄ εξάμηνο του 2020 είναι το ανώτατο χρονικό όριο μέσα στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει σαφέστατη ένδειξη για τη μείωση της άμεσης και έμμεσης υπερφορολόγησης των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Αλλιώς οι επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα του φαρμάκου, αλλά και στην εθνική οικονομία, θα είναι δυσμενέστατες. Θεωρούμε λοιπόν ότι η πρόθεση της Πολιτείας να συμφωνήσουμε σε ένα τριετές πλαίσιο συνεργασίας με τη βιομηχανία, είναι θετικότατη. Αρκεί το πλαίσιο αυτό να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα»

Και ο υπουργός Κικίλιας που πήρε το λόγο ήταν απλά…θλιβερός.

Καθομολόγησε για μία ακόμα φορά τη ληστρική στην ουσία μορφή αυτών των μέτρων και άρχισε να εξιστορεί γιατί ήταν αναγκαία αυτά τα μέτρα και να μην έχει κανέναν κακό λόγο για κανέναν προηγούμενο διαχειριστή πολιτικό.

Κορυφαία η φράση του:

“Μετά την μεταπολίτευση περάσαμε καλά…” και συνέχισε χαρακτηρίζοντας φίλους όλους τους προηγούμενους δηλαδή και τους πρώην υπουργούς  Ξανθό και Πολλάκη και τον Αδωνη και όλους.

Προφανώς θα ήθελε να συμπληρώσει  τη φράση ως εξής:

“Μετά τη μεταπολίτευση περάσαμε καλά…Με τον Ακη,το Γιάννο,τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, το Γιώργο και τα άλλα τα παιδιά…”

Δεν είπε όμως αυτό αλλά κάτι άλλο περίπου με το ίδιο νόημα:

“…Είναι εμφανής η διαφορά στην αντιμετώπιση των φαρμακευτικών εταιρειών σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θεωρούμε ότι είστε «ταξικός εχθρός», αλλά δεν είστε και προτεραιότητα μας.

Η προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν και αυτοί που δεν έχουν. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι ο τομέας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και οι φαρμακευτικές που έρχονται να επενδύσουν στη χώρα είναι ένας μοχλός ανάπτυξης».

Τα είπε την ίδια ημέρα με το δισέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την φρικτή κατάσταση στο χώρο της υγείας για τους ασθενείς και τις ευπαθείς ομάδες.

Προσέξτε: της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όχι της Αυγής…

Θυμηθείτε: πρωτοδίκως για την κακή διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είχαν καταδικάσει σε 10 χρόνια κάθειρξη τον Εισαγγελέα Διώτη.Φωνάξαμε για την αδικία καθώς ο πρώην Υπουργός-χειριστής της Παπακωνσταντίνου τιμωρήθηκε με χάδι απο δικαστήριο στο οποίο μετείχε και η καινούργια “μόνο ΠΑΣΟΚ” πρόεδρος της Δημοκρατίας…

 

Χθες καθώς πηγαίναμε για να ακούσουμε τις ομιλίες αυτές στην εκδήλωση-πίτα είχαμε τις εξής δυο εμπειρίες στη διαδρομή:

Καθώς κατεβαίναμε στον δρόμο-κήπο της Ακαδημίας Αθηνών και του Πνευματικού κέντρου μπροστά στη Νομική ένας περι τα 40 προσπαθούσε φόρα-παρτίδα να κάνει ένεση ηρωϊνης.

Η κατάπληξή μας ήταν ότι είναι…γνωστός δικηγόρος Αθηνών!Σοκ…Τον ακούγαμε να εξηγεί στους ,προφανώς Νιγηριανούς,ότι πρέπει να είναι κύριοι στις συναλλαγές και να μην του δώσουν λάθος προϊόν γιατί “δεν είναι σωστό.Εδω είναι το πανεπιστήμιο και μπήκατε στο σπίτι μου”!!!

Ετσι ακριβώς…

Υστερα με το Μετρό κατεβήκαμε στις 19.15 στη στάση Ευαγγελισμός.

Μια παρεά 3-4 νεαρών 25άρηδων  έβγαινε και το συνεργείο ελέγχου εισιτηρίων τους είπε να δείξουν εισιτήρια.

Δυο τους πήγαν να φύγουν.Μπήκε μπροστά τους η κυρία του συνεργείου και έφραξε την έξοδο προς τις μπάρες που ανοιγόκλειναν καθώς έβγαινε κόσμος.

Ο νεαρός για να μην χάσει την έξοδο άρπαξε την κυρία από το ένα στήθος,τόσο δυνατά που εκείνη ούρλιαξε και έφυγε απο μπροστά του σκύβοντας.

Εκείνος βγήκε με γρήγορο απλώς βήμα. Κανείς δεν τον κυνήγησε…

Στην εκδήλωση ήταν μόνο ο Υπουργός Υγείας,ο Υπουργός ανάπτυξης. Ο Υπουργός Μεταφορών, αυτός που θα πρέπει να εξηγεί γιατί ενώ υποσχέθηκαν ηλεκτρικές μπάρες, όπως στο εξωτερικό, βάζει τα…στήθη γυναικών ελεγκτών ήταν σε άλλη εκδήλωση χθες. Πίτα κι αυτή. Και εκεί έλεγε επίσης ότι “Μετά την μεταπολίτευση περάσαμε καλά…”

Και ο Μαντέλης ήταν Υπουργός Μεταφορών…