Αρχική Αθλητικα Αρχισκόρερ της Ευρώπης ο Σπανούλης,οδυνηρή ήττα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!..

Αρχισκόρερ της Ευρώπης ο Σπανούλης,οδυνηρή ήττα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!..

1460

 

 

Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία δυο χρόνια όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού έχουν να διαχειριστούν ένα βάρος καί όχι ένα όπλο.Τον Βασίλη Σπανούλη.

Αυτό το βάρος είναι πολύ εμφανές στον νυν προπονητή Κεμζούρα ,ο οποίος αποφάσισε στο τελευταίο 10λεπτο να του δώσει χρόνο συμμετοχής για να κάνει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα και …ας πάει και το παλιάμπελο.

Δηλαδή ας χάσει ο Ολυμπιακός…Το ρεκόρ έγινε.Με 318 παιχνίδια και 14 σεζόν στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης έβαλε 15 πόντους ξεπέρασε κατά 5 πόντους τον Ναβάρο και κατέχει πιά το ρεκόρ του αρχισκόρερ.

Ορισμένοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός πήρε πανάκριβα έναν φτασμένο παίχτη  της Ευρωλίγκα απο τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και συγκρότησε μια ακριβή μεν,νικήτρια όμως ομάδα στην Ευρωλίγκα.Και άρα χρωστά στον Σπανούλη και μια αποτυχημένη σεζόν προκειμένου εκείνος να γίνει αρχισκόρερ.

Αλλοι θεωρούν ότι ο Σπανούλης είναι κρύο αίμα και κάνει μόνο προσωπικούς υπολογισμούς.Πήγε στον Ολυμπιακό για να κάνει “κουμάντο” και άρα με ακριβούς συμπαραστάτες να γίνει και ρέκορτνμαν.Δεν πήγε σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκα,παρότι μπορούσε ,γιατί δεν θα έκανε κουμάντο για μεγάλο χρονικο διάστημα και δεν πήγε  γιατί ήθελε να “ταπώσει” τον Ζότς και τον ΠΑΟ.

Χωρίς στενοκαρδία πρέπει να προσεγγίσει κανείς τα μεγέθη.Είναι καλύτερο να είναι Ελληνας αρχισκόρερ στην Ευρωλίγκα απο το να φτάσει ο Ολυμπιακός ακόμα και στο φαϊναλ φορ και να το χάσει.Ποιός θυμάται σε πόσα φάϊναλ φορ έφτασαν οι Ελληνικές ομάδες;Κανείς.Μετρούν οι τίτλοι και οι πρωτιές.

Αυτό υπογράμμισε και η παρουσία κόσμου μετά απο πολλούς αγώνες στο ΣΕΦ.Ηταν βέβαια και ο Ομπράντοβιτς και ο Σλούκας που έδιναν “θερμό” κλίμα στον αγώνα,αλλά όλοι ήθελαν το ρεκορ,το είδαν και χειροκρότησαν θερμά καθώς στο παιχνίδι έγινε “στάση” και οι αντίπαλοι αγκάλιασαν τον Ελληνα τοπ σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε 96-87 με σουπερ απόδοση απο τους Ντε Κολό και Σλούκα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς και μην σας εκπλήξει αν την δείτε απο τον πάτο της βαθμολογίας στο φάϊναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός με διαφορετικό ρόστερ ή προσθήκες μπορεί να πλασαριστεί στην 8άδα καθώς οι νίκες και ήττες δεν είναι δεδομένες για καμία ομάδα και όλα μπορούν να συμβούν στον β γυρο.

Π.χ. η Μακάμπι τσάκιζε την Ζάγλκιρις στη Λιθουανία και φαινόταν φυσιολογικό ,αφού η ομάδα του Σάρας φέτος πάει άσχημα και είναι τελευταία στη βαθμολογία.Ομως στο β ημίχρονο ανέτρεψε την διαφορά και κέρδισε η Ζάγλκιρις με 73-68…

Ο Ερυθρός Αστέρας που παρέπαιε “εριξε” 30 πόντους στην Μπάγερν 93-63 με υποδειγματικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Περιμένουμε λοιπόν έως και αντίστροφες πορείες στο β γύρο και μακάρι να είναι θετικές για τις ελληνικές ομάδες.