Αρχική Uncategorized Βιβλική καταστροφή στην Αυστραλία απο φωτιές-Χιόνια στην Ελλάδα.

Βιβλική καταστροφή στην Αυστραλία απο φωτιές-Χιόνια στην Ελλάδα.

1630

 

Είναι δυνατόν να φλέγεται όλη η Αυστραλία και να έχει μόνο 25 νεκρούς με φωτιές ακόμα και στην …έρημα και μέσα στο νερό;

Μια εικόνα (πάνω)που κάνει το γύρο του κόσμλυ και αποδίδεται στους δορυφόρους της υπηρεσίας διαστήματος των ΗΠΑ(ΝΑΣΑ) δείχνει την Αυστραλία φλεγόμενη,αλλά είναι προφανές ότι  ακόμα και αν αφορά πραγματική λήψη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάντως η καταστροφή στηνν Αυστραλία είναι βιβλικών διαστάσεων και έχουν καεί κοντά στα 100 εκατομ εκτάρια,αμέτρητες κατοικίας και βιομηχανικής εγκαταστάσεις και αμέτρητος και ανυπολόγιστος θα μείνει για πάντα ο αριθμός των ζώων που κάηκαν ζωντανά.

Ο φίλος Μάκης Δρακόπουλος που βρέθηκε για οικογενειακούς λόγους αυτές τις ημέρες στην Αυστραλία μας μεταδίδει κλίμα αφενός μεν καταστροφικό,αλλά και ψυχραιμία στις δράσεις που δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο στην Ελλάδα σε ανάλογες-τηρουμένων- των μεγεθών περιπτώσεις.

Μας περιγράφει συντεταγμένη δράση τόσων των αρχών,όσο και των κατοίκων απέναντι στα ακραία και μεταβαλλόμενα(από τους 40 στους …20 βαθμούς Κελσίου)καιρικά φαινόμενα,κάτι που δείχνει γιατί με τόσο ακραίων διαστάσεων καταστροφή τα ανθρώπινα θύματα που έχουν καταμετρηθεί είναι 25.

Προφανώς θα αυξηθούν με στοιχεία που θα προκύψουν όταν οι αρχές αποκτήσουν πρόσβαση σε δασικές περιοχές στα βάθη της Ηπείρου.

Οπως μας ενημερώνει ο κ.Δρακόπουλος ,έχει αναπτυχθεί έντονη δράση συντονισμού μεταξύ του ελληνικού στοιχείου,το οποίο ενημερώνεται συνεχώς απο ελληνόφωνα ΜΜΕ της Αυστραλίας και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ανθρωπινο θύμα μεταξύ των ομογενών,όμως πολλοί ομογενείς υπέστησαν ολική καταστροφή των περιουσιών τους.

Στον αντίποδα αυτές τις ώρες ημέρες στην Ελλάδα ο Ηφαιστίων έφερε τα χιόνια μέχρι τα Βόρεια προάστεια της Αθήνας και τις γύρω βουνοκορφές.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου, στο Πήλιο,στη Στερεά,στην Εύβοια στα Βίλλια που είναι για 4η ημέρα χωρίς…ηλεκτρικό!

Χωρίς ηλεκτρικό είναι η…Τήνος  και η Ανδρος…

Η Πάρνηθα έχει αρκετό χιόνι,όπως και στην Πεντέλη.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν διακόψει τις κυκλοφορίες πλοίων στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ έχουν εκπέμψει σήμα βοήθειας πλοία στη θάλασσα γύρω απο την Αττική.

Ενα απο τα πλοία με σημαία των νήσων Μάρσαλ και φορτίο σιδηρομεταλευμάτων εμεινε ακυβέρνητο ,λόγω βλάβης πηδαλίου στο Μυρτώο πέλαγος.Εχει πλήρωμα 20 Φιλιππινέζους,έναν Ρώσο και ένας Ουκρανό,ενώ κοντά βρίσκονται παραπλέοντα πλοία για βοήθεια.