Αρχική Ελλαδα Βρήκαν εμβόλιο για τον κορονοϊό! Δείτε το βίντεο με την πρώτη δημόσια...

Βρήκαν εμβόλιο για τον κορονοϊό! Δείτε το βίντεο με την πρώτη δημόσια (πειραματική) εφαρμογή στις ΗΠΑ!

1576

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ερχεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επίσημα!

Στις ΗΠΑ ήδη με τρόπο πανηγυρικό μια γυναίκα(τα δείτε πιο κάτω το βίντεο) μπροστά στις κάμερες είπε ότι επιλέχθηκε να είναι το πρώτο πειραματικό στάδιο χορήγησης του εμβολίου και αισθάνεται ευτυχής γιαυτό.

Η χορήγηση του εμβολίου αυτού δεν σημαίνει ότι βρέθηκε και η τελική μορφή του εμβολίου,αλλά είναι βέβαιο ότι η επιστημονική κοινότητα δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια δημόσια κίνηση,αν δεν ήταν πολύ κοντά η σωστή παρασκευή του εμβολίου.

Η ασθενής θα παρακολουθείται κάθε μέρα(πήρε ήδη δυο δόσεις εμβολίου)και θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου που της χορηγήθηκε.

Προφανώς ακόμα και ως βάση θα μπορούσε να είναι η απαρχή της τελικής μορφής του εμβολίου.

Στην κρατική τηλεόραση ο εκ Κοζάνης Ελληνας γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ κ.Κυρατσούς είπε σήμερα το απόγευμα ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην βρούμε το εμβόλιο απο τους συνδυασμούς αντισωμάτων που έχουμε ήδη σε μεγάλη επάρκεια και εργαζόμαστε γιαυτό.Είναι ζήτημα χρόνου να βρούμε ποιά αντισώματα,απο μια μεγάλη γκάμα που έχουμε,θα είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για την παρασκευή του αντισώματος για τον συγκεκριμένο κορονοϊό.Μπορεί τις επόμενες ημέρες να το βρούμε.Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα λύνεται το πρόβλημα άμεσα,αλλά θα δρομολογηθεί η παρασκευή του εμβολίου τους επομενους μήνες”.

Ο κ.Κυρατσούς είπε ότι είναι ευρύτατη η συνεργασία μεταξύ εταιρειών για την ταχύτερη παρασκευή του σωστού εμβολίου και της φαρμακευτικής αξιοποίησής του.

Ηδη καταγράφονται χιλιάδες αποθεραπείες ατόμων που νόσησαν απο κορονοϊό,αλλά και ανθρώπων που νόσησαν τόσο σοβαρά ώστε να διασωληνωθούν και να θεωρηθούν ότι πήραν “δρόμο χωρίς επιστροφή”.

Στην Ελλάδα ο εξαιρετικά συμπαθής στην δημόσια εικόνα του καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που ανέλαβε τον πολύ επικίνδυνο ρόλο του συντονιστή και της ενημέρωσης ανακοίνωσε σήμερα ότι πέθανε ένας ακόμα ασθενής, ο οποίος όμως είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.Ετσι οι νεκροί είναι 5 ,υπάρχουν 11 διασωλημένοι και τα κρούσματα έφτασαν στα 385.

Ο κ.Τσιόδρας είπε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι παραπάνω και δεν έχουν καταγραφεί.

Κινέζοι γιατροί από την Ουχάν,που ήταν το επίκεντρο  και η αφετηρία του κορονοϊού,είπαν ότι στην Κίνα πέθαναν 46 γιατροί γιατί αιφνιδιάστηκαν και δεν έπαιρναν μέτρα προφύλαξης κατά την νοσηλεία φορέων του κορονοϊού.

Οι Κινέζοι γιατοί ,είπαν ότι αυτό συνέβη και σε ορισμένες ευρωπαίκές χώρες,όπως η Ιταλία και η Ισπανία και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.

Στην Ελλάδα απομοώθηκαν η ακτινολογική κλινική του νοσοκομειου “Ερυθρός Σταυρός” και η ωτορινολαρυγγολογική κλινική του “ιπποκράτειου”γιατί βρέθηκαν δυο γιατροί θετικοί…

Ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης αφού ενημέρωσε του πολιτικούς αρχηγούς και έκανε διάσκεψη με τους ευρωπαίους ηγέτες είπε ότι πρέπει να πειθαρχήσουμε απόλυτα στα μέτρα και αναμένεται κορύφωση με περισσότερα κρούσματα στο επόμενο διάστημα των δυο εβδομάδων.

Για την αισιόδοξη πλευρά δείτε το βίντεο με την πρώτη δημόσια πειραματική χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στην Τζένιφερ Χάλλερ: