Αρχική Ελλαδα “Βόμβα” στη Δικαιοσύνη!Μίζα σε κορυφαίο πολιτικό μέσω του(τότε κρατικού) ΟΤΕ στα Σκόπια…Αποκαλύψεις...

“Βόμβα” στη Δικαιοσύνη!Μίζα σε κορυφαίο πολιτικό μέσω του(τότε κρατικού) ΟΤΕ στα Σκόπια…Αποκαλύψεις απο στέλεχος του ΟΤΕ και τον Φαλσιανί, δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ! Η αναφορά μας στον Εισαγγελέα για ονόματα και εταιρείες στη σκιά της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

3067
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Μια “βόμβα” μεγατόνων είναι σχεδόν έτοιμη στη Δικαιοσύνη και αφορά μίζες τεράστιου πολιτικού ονόματος μέσω “μπίζνας”του (τότε κρατικού) ΟΤΕ στα Σκόπια.
 Τα στοιχεία έχει εισφέρει πρώην μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ,το οποίο αποδεδειγμένα είχε ρόλο φυσικού αυτουργού στη διακίνηση μίζας και βρόμικου χρήματος του τότε κρατικού-σήμερα γερμανικού- και οι μίζες ξεπλύθηκαν και διακινήθηκαν μέσω του σημερινού κράτους της Βόρειας Μακεδονίας,όπως συμφώνησαν  ΣΗΜΕΡΑ να ονομάζεται  αυτό ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ,συμπεριλαμβανομένης και της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εκπροσωπείται και με καταδικασμένους για διάφορα ατιμωτικά αδικήματα,όπως πλαστογραφίες κλπ
Η Δικαιοσύνη έφτασε στα ίχνη της μίζας αυτής μετά απο συνάντηση στελεχών της με τον Ερβέ Φαλσιανί στο Παρίσι.
Κατά την συνάντηση εκείνη η ελληνική δικαιοσύνη “κατανόησε” την εμπλοκή πανίσχυρων πολιτικών δυο κομμάτων σε μια αλυσσίδα με κρίκους τόσο στη λίστα Λαγκάρντ,όσο και εκτός αυτής.
 Η δραστηριότητα της ελληνικής δικαιοσύνης ενόχλησε πολύ και υπό το πρίσμα αυτό εξηγείται η λυσσαλέα επίθεση κατά της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για λόγους …διαδικαστικούς,γιατί δηλαδή έκανε και έναντι πολιτικών τις ίδιες κινήσεις που κάνει η εισαγγελία έναντι απλών ιδιωτών.
Θυμόμαστε το κλάμα πολιτικού της σημερινής κυβέρνησης ,γιατί αναφέρθηκε το όνομά του μεταξύ των εμπλεκομένων,(κανείς δεν είπε απο την Δικαιοσύνη ότι είναι ένοχοι,αλλά απλά ερευνώμενοι) στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και απο το κλάμα όλοι πεισθήκαμε ότι ήταν μια μεγάλη αστοχία της Δικαιοσύνης(καθημερινό φαινόμενο σε απλό κόσμο) και ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.Κατά την δημοσίευση των “πόθεν έσχες” έγινε γνωστό ότι η συζυγός του έχει απο παλιά μετοχές της… ΝΟΒΑΡΤΙΣ!
Περιμένουμε να μας πει πότε ακριβώς τις απέκτησε η σύζυγος,με εισήγηση τίνος,πόσο ωφελήθηκε η ζημιώθηκε απο τις μετοχές αυτές δεδομένου ότι δεν είναι σύνηθες,ούτε δικαστικοί,ούτε πολιτικοί να έχουν συζύγους μετόχους πολυεθνικών εταιρειών και μάλιστα σαν τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
 Προχθές Κυριακή είχε συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,κατά την οποία ούτε ρωτήθηκε,ούτε ο ίδιος μίλησε αυθόρμητα για αυτή την μετοχική σχέση και το λάθος(;)της Εισαγγελίας.
Ακριβώς αυτή τη σιωπή θέλουν απο τα ΜΜΕ οι πολιτικοί στην Ελλάδα,με αντάλλγμα διαφημιστικά πακέτα και θέσεις των δημοσιογράφων στην …Βουλή.Εκεί σήμερα ελέγχοντες και ελεγχόμενοι δηλαδή δημοσιογράφοι και πολιτικοί είναι μαζί…
Αυτή την αναφορά την κάνουμε μετά λόγου γνώσεως.
Πριν κάνα δυο χρόνια είχαμε απευθύνει επιστολή σε υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εκ Κρήτης.Εμφανιζόταν σε δικόγραφα και άλλα έγγραφα ως δικηγόρος της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και κορυφαίου στελέχους της.
Μετά τα τυπικά επικαλέσθηκε προσωπικά δεδομένα και δεν απάντησε στα ερωτήματα.
Ετσι από τη μία πλευρά μας λένε “ρωτήστε και θα λάβετε ακριβείς απαντήσεις” και από την άλλη “δεν απαντάμε και δεν έχετε δικαίωμα να γράψετε,πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη”.
Εμείς αυτό ακριβώς κάναμε.Αφού δεν λάβαμε απαντήσεις,χωρίς να υιοθετούμε ,ούτε καν όσα διαβάζαμε στα έγγραφα στείλαμε αναφορά στη Δικαιοσύνη και αναφέραμε τα εξής μεταξύ άλλων:
“…ΠΡΟΣ:1) κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
2)Προεδρο και Επιθεωρητή Αρείου Πάγου,
3.)Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς,
4)Νομικό Γραφείο Πρωθυπουργού.
Πριν μήνες ,όπως προκύπτει απο τα έγγραφα που επισυνάπτω,εστειλα,στα πλαίσια δημοσιογραφικών ερευνών για σοβαρότατα θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος,επιστολές με τις οποίες ενημέρωνα για την έρευνα και ζητούσα απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την έρευνα,όπως επιτάσσει και το νομικό πλαίσιο και η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Επιδίωξη μου ήταν και είναι  φυσικά οι απαντήσεις εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και ανάλογα με αυτές η συνέχεια των ερευνών.
 Στην παρούσα αναφέρομαι σε θέματα δημοσίου χρήματος που αφορούν την υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τους Δημους Φυλής και Λάρισας.
 Στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ,επιστολές έστειλα στον δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή Μ….. ,ο οποίος εμφανίζεται σε σχετικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση μου και στην κατοχή μου,ως δικηγόρος σε υποθέσεις διαφθοράς(μίζες) γιατρών -συνεργατών της ΝΟΒΑΡΤΙΣ,αλλά και συνεργαζόμενος με τον Φ…,τόσο στην αντιμετώπιση αυτής της διαφθοράς,όσο και στη συνέχεια μετά την αποχώρηση Φ… από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
 Το διάστημα μετά την αποχώρηση θεώρησα και θεωρώ ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον για δημοσιογραφική έρευνα καθώς οι κ.κ.Φ… και Μ… εμφανίζονται και οι δυο στην γνωστή εταιρεία C…F….Ο μεν κ.Φ… στην  θέση του ….,ο δε κ.Μ… στη θέση του ….
Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτω ο κ.Φ… απολύθηκε ουσιαστικά σε συνεννόηση με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ τον Μάη του 2015 ,προφανώς επειδή εξ εγγράφων προκύπτει ότι είχαν αρχίσει να τρέχουν δικαστικές έρευνες για την προαναφερόμενη διαφθορά,δηλαδή τις μίζες σε δημόσιους λειτουργούς.
Σημασία επίσης έχει ότι η απόλυση κατόπιν συμφωνίας,η οποία θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογηθεί απο νομικής πλευράς απο σας,υπογράφεται στις 5 Ιουλίου απο τον Νομικό Σύμβουλο ,ο οποίος έχει και έναν τίτλο επίσημο,ο οποίος μου δημιούργησε αν όχι υποψίες ,τουλάχιστον ερωτηματικά για το τι συνέβη πράγματι μεταξύ της εταιρείας και του Κ.Φ..Ο τίτλος ,όπως παρατίθεται είναι “ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ”!!!
Τέτοιο τιτλο πρώτη φορά συναντησα στην 40ετή δημοσιογραφική μου πορεία,αλλα ίσως να είναι συνήθης και εγώ να μην είμαι ικανός δημοσιογράφος-ερευνητής.
Αξιο έρευνας είναι γιατί,όπως αναφέρεται,ενώ απολύθηκε(λύση συνεργασίας αναφέρεται ρητά) του πλέκουν το εγκώμιο γιατί διαμόρφωσε το  λειτουργικό και  επιχειρησιακό πλαίσιο στον τομέα υγείας στην Ελλάδα από τις θέσεις 1)… και 2)…
 Η αναφορά αυτή,με δεδομένο ότι έχω υπάρξει σύμβουλος Επικοινωνίας σε Υπουργό Υγείας(Γ.Σούρλα) και σε Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης(Α.Κανελλόπουλος) μου προξένησε και εντύπωση και υπόνοιες,ενόψει όσων έχουν αποκαλυφθεί,αλλά και όσων διαδραματίζονταν τότε στο παρασκήνιο με τις δικαστικές έρευνες που “έτρεχαν”.
 Κατά την έρευνα διαπίστωσα ότι οι κ.Φ… και Μ… ενώ ήταν ,κατά την προαναφερόμενη έννοια συνεργάτες σε καίριες θέσεις στην  C… F… συνεργάζονταν στην δημιουργία κυπριακής εταιρείας,όπως φαίνεται στα έγγραφα που διαθέτω.
Μια “σπίθα” για την έναρξη της έρευνας είναι η διαδρομή στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μια άλλη ,η λέξη  conflict που αναφέρεται στα έγγραφα και αναφέρεται προφανώς στον Φ…,στην C… F… και στη σχέση της με τραπεζικό χρήμα,το οποίο το 2016 και σήμερα είναι ουσιαστικά κρατικό,δημόσιο χρήμα,αφού έτσι συντηρήθηκαν όλες οι λεγόμενες συστημικές τράπεζες.Πέραν τούτου προφανώς αναφέρεται και στην υπό δημιουργία τότε κυπριακή εταιρεία.
Πλέον τούτων είναι δεδομένο ότι ο κ.Φ… διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα στην θέση του στον ΟΤΕ και είναι άξιο έρευνας πως επελέγη για τη θέση αυτή ,αν και στο παρελθόν(1998) είχε εμπλοκή με την ποινική Δικαιοσύνη,σε υπόθεση απίστευτη με ανήλικη 11χρονη,όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα…  χωρίς να διαψευσθεί.
Αξιο έρευνας ήταν και  είναι ακόμα το γεγονός ότι φέρεται να έχει καταθέσει αγωγή ύψους εξακοσίων χιλιάδων ευρώ εναντίον της στενής του συνεργάτιδας,τόσο στον ΟΤΕ,όσο και στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ .
Απο τα στοιχεία που υποβάλλω φαίνονται μικροποσά και σε καμία περίπτωση αυτά δεν στοιχειοθετούν απαίτηση τόσο μεγάλου ποσού ,εκτός και αν η δική σας έρευνα μέσω της αγωγής και άλλων εγγράφων μπορεί να προσδιορίσει και τα ποσά και ,κυρίως την προέλευση και τελική κατάληξή τους.
 Σε αυτά τα ζητήματα προσπάθησα να λάβω απαντήσεις από τον(υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ) κ.Μ…ο οποίος ,όπως θα διαπιστώσετε ,όταν τα ερωτήματα έγιναν συγκεκριμένα για την κυπριακή εταιρεία,προέταξε προσωπικά δεδομένα,αν και στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ και για πολιτικά πρόσωπα η προβολή προσωπικών δεδομένων κλπ δεν είναι απλά ανέκδοτο ,αλλά ωμή παρεμπόδιση της δημοσιογραφικής έρευνας,με το εκβιαστικό δίλημμα της νομικής καταδίωξης.
Αυτού του είδους τον εκβιασμό έχω υποστεί με τον χειρότερο τρόπο και είναι ο λόγος για τον οποίο υποβάλλω και αυτή την αναφορά προσθέτοντας ότι…”
Φυσικά δεν γνωρίζουμε την τύχη αυτής της αναφοράς.Δεν γνωρίζουμε αν ερευνήθηκαν τα σχετικά με την κυπριακή εταιρεία,τις σχέσεις του Φ με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,οι στενές σχέσεις με τράπεζες και δείπνα ενδυνάμωσης κορυφαίων πολιτικών κλπ
Υπάρχει σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,σκάνδαλο ΟΤΕ-ΖΗΜΕΝΣ;
Απαγε…