Αρχική Αθλητικα “Βόμβα” στο Λονδίνο και ματσάρες στο αγγλικό πρωτάθλημα!

“Βόμβα” στο Λονδίνο και ματσάρες στο αγγλικό πρωτάθλημα!

1558

Ποιός λέει ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πιά στην ένταση που είχε παλιά και το έκαναν το δημοφιλέστερο στον κόσμο;

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είχε πλήρη ποδοσφαιρική δράση στο νησί και είχε …ματσάρες!

Η Σαουθάμπτον έριξε τη βόμβα στο Στάμφορντ Μπρίτζ κερδίζοντας την Τσέλσι με καθαρό 2-0, παρά την ασφυκτική υπεροχή της λονδρέζικης υπερδύναμης των 11 λεγεωναρίων.

Στην ιστορική αυτή ομάδα του Λονδίνου είναι θλιβερό να παρακολουθεί κανείς 11 ξένους στην ενδεκάδα,να κάνει τρεις αλλαγές και να μπαίνουν τρεις νέοι ξένοι!Οπως στον ΠΑΟ του Στραματσόνι και του Αλαφούζου σε στιγμές δόξας…Η Τσέλσι βέβαια έχει γεμάτο γήπεδο ακόμα.Η νικήτρια Σαουθάμπτον(Ομαφέμι και Ρέντμοντ τα γκολ) παίζει 7-8 Αγγλους.

Η Αρσεναλ των επίσης 9-10 ξένων στην ενδεκάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει εκτός την Μπόρνμουθ ,ούτε με την αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 77′ για να βάλει τον επιθετικό Μουσταφί.Εμεινε στο 1-1.Η Μπόρνουμθ έπαιζε επίσης με 8-10 Αγγλους…

Για την Γιουνάϊτεντ των πολλών Άγγλων στην σύνθεση το ασανσέρ αυτή τη φορά έδειχνε άνοδο.Παρότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο αμυντικός μέσος Μάκ Τόμινι πήρε κίτρινη κάρτα για …σκληρό παιχνίδι στη συνέχεια έβαλε 4 γκολ (δυο ο Μαρσιάλ,Ράσφορντ και Γκρινγουντ) και βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην 7η θέση της βαθμολογίας ,όπου η Λίβερπουλ που έπαιξε στην έδρα της Λέστερ καλπάζει για το πρωτάθλημα με διαφορά σταθερά πάνω απο 10 βαθμούς.Είναι η πιο σταθερή με την πιο δεμένη ενδεκάδα.

Ομως στην Πρέμιερ Σιπ με πολλούς άγγλους παίκτες στις ενδεκάδες το άρωμα του παλιού αγγλικού πρωταθλήματος είναι έντονο και το θέαμα εκπληκτικό.

Το ματς της Στόουκ Σίτυ ,η οποία μέχρι πέρυσι έπαιζε στην μεγάλη κατηγορία με την φιλόδοξη να ανέβει Σέφιλντ Γουένσντεϊ,ήταν διαφήμιση του αγγλικού ποδοσφαίρου με συντριπτική πλειοψηφία Άγγλων στις ενδεκάδες.

Η Στόουκ,τελευταία στην δεύτερη κατηγορία(!) προηγήθηκε και ισοφάρισε η Σεφιλντ στο 67.Μπροστά η Στόουκ,γκολ η Σέφιλντ στο 74 και 1-2.

Ο διαιτητής δείχνει 6 λεπτά καθυστερήσεις και στο 92 η Στόουκ ισοφαρίζει!

Η Σέφιλντ κάνει αλλαγές να κρατήσει την ισοπαλία και 30 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το 6λεπτο των καθυστερήσεων ο  Βόουκς βάζει το 3-2

 

Στο Λιντς το μάτς με την φιλόδοξη Πρέστον έκαβε ανάσες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22,η ομάδα του εκκεντρικού αργεντινού προπονητή Μπιέλσα (είναι δεύτερη με +8 απο την τρίτη και ανεβαίνει στην Πρέμιερ Λίγκ αν συνεχίσει έτσι)πίεζε ασφυκτικά και ισοφάρισε  στο 89!.Στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να πάρει και τη νίκη.

Η Πρέστον έκανε όλες τις αλλαγές στις καθυστερήσεις και κράτησε το 1-1…

Στο Λούτον άλλη διαφήμιση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η τοπική ομάδα προηγήθηκε 3 φορές της φιλόδοξης Φούλαμ.Τελευταία στο 85.Στις καθυστερήσεις η Φούλαμ ισοφάρισε για τρίτη φορά!

Η Γουίγκαν προηγήθηκε στο 85 της Ντέρμπι,αλλά τα κριάρια ισοφάρισαν κι αυτά στις καθυστερήσεις.

Η πρώτη της βαθμολογίας Μπρόμγουϊτς προηγήθηκε στο 5 της γηπεδούχου Μπάρνσλεϊ,αλλά στις καθυστερήσεις η τοπική ομάδα που απλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό ισοφάρισε!