Αρχική Δικαιοσυνη “Βόμβες”,αλήθειες και ψέμματα για τους καθαρούς και βρόμικους της Λίστας Λαγκάρντ στη...

“Βόμβες”,αλήθειες και ψέμματα για τους καθαρούς και βρόμικους της Λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή!

1570

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Το θέμα του αντισημιτισμού στην Ελλάδα είναι υπαρκτότατο και πολλές οργανώσεις ανάμεικτες με ακροδεξιούς η φανατικούς διαστρεβλωτές της χριστιανικής διδασκαλίας και πίστης στοχοποίησαν Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος και φυσικά εβραίους στο θρήσκευμα και στην εθνικότητα.

Ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή καταγγέλλει, ότι μια παλιά ιστορία ,την οποία περιγράφει ως επιθετικότητα στα χρόνια του Κολλεγίου εκ μέρους του σημερινού Υπουργού  Μ.Βορίδη και του εκδότη Φιλιππάκη(ΕΣΠΡΕΣΣΟ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κλπ)εξελίχθηκε σε παραδικαστική ιστορία με εκβιασμούς σε βάρους του.

Υποστηρίζει ότι σε αυτήν την ομάδα που τον στοχοποίησε  και τον εκβίασε μετείχαν και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ως “μέσον” εκβιασμού χρησιμοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ και το γεγονός ότι σε αυτή τη λίστα το όνομα του Μιωνή ήταν σε έναν μεγάλο λογαριασμό.Στη συνέχεια ενεπλάκη και το όνομα του δικηγόρου του, ο οπίος ταυτόχρονα ήταν και δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά και γιαυτόν είναι γνωστή η δήλωση Σαμαρά “Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρους”.

Υποστηρίζει ότι ο εκβιασμός του έλαβε “σάρκα και οστά” με τις διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας κ.Ελένη Τουλουπάκη ,η οποία θα καταθέσει αύριο στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής,δηλαδή αμέσως μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ.Μιωνή.

Για όλα αυτά υπήρξαν δικαστικές διαμάχες στην Αγγλία και στην Ελλάδα και καταδίκες του εκδότη και της εφημερίδας του.

Η δυνατή πλευρά του κ.Μιωνή είναι ότι  άφησε να εννοηθεί ότι έχει μαγνητοφωνήσει συνομιλίες με τις οποίες του ζητά ο πρώην Υπουργός Παπαγγελόπουλος 350.000 ευρώ για να λήξουν εκατέρωθεν οι ιστορίες.

Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση του κ.Μιωνή με τον Δ.Παπαγγελόπουλο και τον Νίκο Παππά.

Υποστηρίζει ότι ο κ.Παππάς έμεινε άναυδος από το ξαφνικό αίτημα του κ.Παπαγγελλόπουλου για χρήματα ,ως δικαστικά έξοδα ώστε να λήξει συμβιβαστικά η υπόθεση με τον εκδότη και τους δημοσιογράφους.

Αυτά όλα έγιναν το Μάρτιο του 2016.

Το αδύνατο σημείο του κ.Μιωνή είναι ότι όχι μόνο ότι τα καταγγέλλει 4 χρόνια μετά και αφού έχει αλλάξει η κυβέρνηση,αλλά τα παρουσίασε σαν αίτημα “μίζας” ενώ ήταν συζήτηση με “δικαστικά έξοδα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωση γελοία έως πολύ γελοία όσα καταγγέλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε Βορίδης είναι,ούτε Φιλιππάκης,ούτε έχει σχέση με τα υπαρκτά ακροδεξιά αντισημιτικά  μορφώματα.

Επίσης έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η συνάντηση στο Μαξίμου με τον Ελληνα πολίτη Σάμπυ Μιωνή έγινε με αίτημα της Ισραηλινής Κυβέρνησης.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση έγινε με αίτημα της Ισραηλινής κυβέρνησης ο κ.Μιωνή εμφανίζεται να στηρίζει φανατικά τον κ.Παπασταύρου και διαυτού τον Αντ.Σαμαρά και να ακυρώνει εντελώς,έστω και έμμεσα,τον ΠΟΛΥ ΒΡΟΜΙΚΟ χαρακτήρα αυτής της λίστας,τουλάχιστον σε πολλές περιπτώσεις,όπως αυτές προέκυψαν στην δικαστική διένεξη του Γιώργου Παπανδρέου με τον δημιουργό τη ςλίστας Ερβέ Φαλσιανί τους Ελληνες εφοριακούς και επιθεωρητές εφορίας και ονόματα από γνωστά σκάνδαλα,όπως του Τύπου,των ομολόγων κλπ.

Και αν ο ίδιος είναι απολύτως νόμιμος στα χρήματά του και δικαιώθηκε δικαστικά ,γιατί δεν είχε να πει κάτι στην-εκ του αποτελέσματος- ΠΟΛΙΤΙΚΗ εμφάνισή του στη Βουλή για τους άλλους βρομιάρηδες της λιστας όταν εξέφρασε την κρίση ότι ο Παπαγγελλόπουλος είναι αρχηγός του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος απο καταβολής ελληνικού κρατους;

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα απο την κατάθεση στην προανακριτιή Επιτροπή,όπως το μετέφερε μέσω πηγών το φιλικότατο προς τον κ.Μιωνή ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ:

«Αυτά που θα καταθέσω σήμερα εδώ και για τα οποία στη συνέχεια θα καταθέσω μήνυση πιστεύω ότι συνδέονται με την υπόθεση που ερευνάτε σε αυτή την Επιτροπή. Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρονο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ραγκούσης και Λάππας διακόπτουν τον μάρτυρα και διαμαρτύρονται γιατί ο μάρτυρας συμβουλεύεται σημειώσεις του. Επικρατεί αναταραχή

– Ι.Μπούγας: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά μας. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω οτι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν.Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάμπυ Μιωνή υπογράμμισε προς τα μέλη της προανακριτικής πως έχει το υλικό για να αποδείξει κάθε λέξη των καταγγελιών του και πως αν του το ζητήσει η Δικαιοσύνη θα το προσκομίσει.”

Επίσης ο άνθρωπος που έφερε στο φως τη λίστα Λαγκάρντ ο Κώστας Βαξεβάνης διατήρησε καλή επαφή με τον κ.Μιωνή , ο οποίος με συνέντευξή του  στον Κώστα Βαξεβάνη έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους θέση,ως προς την πλευρά του.

Η λίστα Λαγκάρντ ,όμως δεν είναι μόνο τα αμοιβαία κεφάλαια του κ.Μιωνή.

Είναι σε πολλά μίζες πολιτικών και υπαλλήλων του Ελληνικού Κράτους.

Ο κ.Μιωνή έμαθε ποτέ αν το όνομα πρώην πρωθυπουργού που αναφέρεται εκεί με ποσό 1,1 εκατομ ευρώ είναι νόμιμες καταθέσεις και αν ναι είναι και ηθικές;

Προφανώς λοιπόν είναι άλλο ο μεμονωμένος κ.Μιωνή της λίστας Λαγκάρντ και άλλο το τεράστιο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ,το οποίο είναι μεγατόνους μεγαλύτερο από τις συκοφαντικές δυσφημήσεις του κ.Μιωνή,όπως αυτές κρίθηκαν από τα δικαστήρια.

Αλλη διάσταση θα είναι αν η μηνυσή του για εγκληματική οργάνωση και παραδικαστικό κύκλωμα γίνει αμετάκλητα δεκτή από τον Αρειο Πάγο,στον οποίο οπωσδήποτε θα φτάσει.

Ο Δ.Παπαγγελλόπουλος,μετά την κατάθεση Μιωνή έκανε την εξής δήλωση:
“Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.”

Ο αντισημιτισμός λοιπόν δεδομένος στην Ελλάδα.

Η δικαίωση του κ.Μιωνή στα δικαστήρια για συκοφαντικές δυσφημήσεις κλπ με τους προαναφερόμενους προκύπτει απο έγγραφα.

Η συνδιαλλαγή μαζί τους για εξωδικαστικό συμβιβασμό αποδεικνύεται απο έγγραφα που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή με περιεχόμενο ,το οποίο είναι-λίαν επιεικώς-πρωτοφανές…

Η συνάντηση στο Μαξίμου με αίτημα της Ισραηλινής κυβέρνησης δεδομένη.

Η βρόμικη πλευρά της λίστας Λαγκάρντ επίσης δεδομένη.

Μένει στα δικαστήρια να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η καταγγελία του κ.Μιωνή ότι έπεσε πάνω στο μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.

Επιμύθιο: η θεωρία ότι η λίστα Λαγκάρντ φιλοτεχνήθηκε με καθαρούς και βρόμικους λογαριασμούς από μυστικές υπηρεσίες για να κάνει την Ελλάδα “κούγκι” πόσο βάσιμη είναι;