Αρχική Διεθνη Γερμανοί εναντίον Ιταλίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Γερμανοί εναντίον Ιταλίας για το κλείσιμο των συνόρων.

2034

 

 

Ανησυχούν σοβαρά στη Γερμανία για το κλείσιμο των συνόρων στην εκτός ελέγχου μετανάστευση στην Ιταλία.

Γερμανοί πολιτικοί και γερμανικά ΜΜΕ στρέφονται επιθετικά εναντίον της κυβέρνησης Συναπισμού(Λέγκα του Βορρά και Κίνημα 5 Αστέρων) στην Ιταλία και εξαπολύουν βέλη για ρατσιστική πολιτική κλπ.

Σημειώνουν όμως παράλληλα την εκτός ελέγχου φτωχοποίηση της Ιταλίας και ιδιαίτερα του Νότου,όπου το 40% των Ιταλών ζει με λιγότερα απο 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και ζευγάρια που χωρίζουν αναγκάζονται να ζουν στο ίδιο σπίτι επειδή οικονομικά δεν επιβιώνουν ξεχωριστά…

 

Tagesspiegel: «Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια»
0

«Πριν από ένα χρόνο στη Ρώμη ορκίστηκε η κυβέρνηση της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων. Από τότε η χώρα έχει γίνει πιο ανυπόφορη και επιθετική» γράφει η γερμανική Tagesspiegel και προσθέτει: «Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια». «Δεν θα επιτρέψουμε στα παράνομα πειρατικά πλοία να βλάψουν την Ιταλία», λέει ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρνησή του να δεχθεί πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια.

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα τονίζει:

«Οι συνεχείς προτροπές του αρχηγού της Λέγκα κατά των αλλοδαπών, κατά των οργανώσεων αρωγής, ακόμη και κατά των οργανώσεων της Καθολικής εκκλησίας, έχουν επηρεάσει την εθνική ψυχή. Η κάποτε φιλόξενη, ανοιχτή και ανεκτική χώρα, έχει γίνει τώρα επιθετική. Οι παρελάσεις των νεοφασιστικών οργανώσεων, όπως η Casa Pound ή η Forza Nuova, είναι πλέον σχεδόν συνηθισμένες. Όπως και οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα».

«Η μείωση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία περισσότερο από 90%, είναι μακράν ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα με τους Ιταλούς», προσθέτει  η Tagesspiegel. και καρφώνει την ιταλική κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομική πολιτική και για λήψη μέτρων που ενισχύουν την διαφθορά:

“Η σπείρα του χρέους τώρα αυξάνεται ακόμα πιο γρήγορα, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ιταλικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν επισης, γεγονός που κοστίζει στα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ. Αντί να καταπολεμήσει μάλιστα την αχαλίνωτη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση προχώρησε στην αμνήστευση πολλών φοροφυγάδων.”

Εκλογικά-πολιτικά η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι ωφελείται απο την συγκατοίκηση “δυο χωρισμένων στο ίδιο σπίτι” καθώς η Λέγκα φτάνει τη δημοφιλία στο 34% και ανοδικά και το κίνημα των 5 Αστέρων κατέβηκε στο 17%…