Αρχική Uncategorized Γιατί(δεν) χαίρονται και(δεν) χαμογελούν ΝΔ,ΚΙΝΑΛ για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ!..

Γιατί(δεν) χαίρονται και(δεν) χαμογελούν ΝΔ,ΚΙΝΑΛ για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ!..

2073

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι δυνατόν ο Αδωνης και ο Κώστας Βαξεβάνης να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο στο σκάνδαλο Νοβαρτις;

Το ίδιο και ο Λοβέρδος ή ο Σαμαράς;Ακόμα περισσότερο η Νέα Δημοκρατία;

Το ερώτημα το ακούσαμε να διατρέχει ως ψηλά την δικαστική ,την πολιτική ,την κοινωνική ιεραρχία μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας DOCUMENTO του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο λόγος είναι ο ευνοϊκός  τρόπος, με τον οποίο αποκάλυψε και παρουσίασε την αναφορά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Ο Αγγελής αδειάζει την Τουλουπάκη,τους συνεργάτες της και καταγγέλλει τον Παπαγγελόπουλο για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν την Τουλουπάκη και τον Παπαγγελόπουλο ως σκευωρούς,συμμορίτες κλπ

Αρα;

Τι δεν καταλαβαίνουν αλήθεια;

Πριν 10 ημέρες,όταν έγιναν γνωστά τμήματα της αναφοράς του κ.Αγγελή,είχε γίνει γνωστή και η φράση του ότι “η υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι μεγάλο σκάνδαλο με ποινικές διαστάσεις”.

Τότε γράψαμε ότι Αγγελής,Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος έχουν ΙΔΙΑ και ΚΟΙΝΗ θέση σε αυτό που είναι ο πυρήνας της υπόθεσης.

Τι υποστηρίζουν ;

Οτι το σκάνδαλο είναι μεγάλο και πρέπει να διωχθούν οι μιζαδόροι κλπ

Που διαφέρουν;

Στους χειρισμούς!

Η πλευρά Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου υποστηρίζει ότι ο τρόπος χειρισμού που ακολουθεί ,ως σήμερα, η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι ο καλύτερος δυνατός για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου.

Η πλευρά Αγγελή υποστηρίζει ότι ο χειρισμός αυτός οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρότητες που εκ του αποτελέσματος θα ωφελήσουν τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.Υποστηρίζει ότι η υπόθεση διασπάστηκε σε πολλές δικογραφίες,οτι ο κατηγορούμενος Μανιαδάκης έγινε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και έτσι η δικογραφία φτάνει στους κατηγορούμενους κλπ

Η πλευρά Τουλουπάκη-Παπαγγελλόπουλου υποστηρίζει ότι η τακτική Αγγελή να ελέγχει τα πάντα είναι και παράνομη και αυτό θα οδηγήσει σε παραβιαση της μυστικότητας,απο την οποία θα ωφεληθούν οι κατηγορούμενοι.

Ο Κώστας Βαξεβάνης τονίζει ακριβώς αυτόν τον κίνδυνο  : οι καθυστερήσεις και η κατάτμηση των δικογραφιών των μεγάλων σκανδάλων οδηγεί στο τέλος στο κουκούλωμα με καθυστερήσεις,με ελλειψη στοιχείων που διασπείρονται κλπ.

Στο σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ γερμανικές μίζες διοχετεύονταν και οι Αμερικανοί το αποκάλυψαν μέσω των δικών τους ερευνών.

Σήμερα ξέρουμε ότι η δικογραφία διασπάστηκε και εν τέλει ΟΛΟΙ έπεσαν στα μαλακά,ενώ προωθείται και τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα που απαλλάσσει τους κύριους κατηγορούμενους,δηλαδή Χριστοφοράκο,τραπεζίτες,πολιτικούς…

Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι ένα ίδιο σκάνδαλο.Δικηγόρος που εκφράζει την αμερικάνικη πλευρά είναι ο Παύλος Σαράκης.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις του  έχει αναφερθεί σε τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υπόθεση αυτή και σε τεκμηριωμένα στοιχεία απο πλευράς αμερικανικών αρχών,τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν απο τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει μαζί με το ΚΙΝΑΛ ότι η υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι σκευωρία.

Αρα σκευωροί είναι οι Αμερικανοί;

“Σκευωροί είναι αυτοί που κατασκεύασαν σκάνδαλο πολιτικών στην Ελλάδα,ενώ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν με τα στοιχεία που δίνουν ότι είναι μόνο ιατρικό,φαρμακευτικό σκάνδαλο” μας είπε μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Αν είναι έτσι γράφει ψέμματα ο κ.Αγγελής ,ο οποίος στην αναφορά του υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί έδωσαν προφορικά ονόματα και λογαριασμούς πολιτικών και ο ίδιος στην αναφορά του αναφέρει στο (κορυφαίο) όνομα του κ.Αβραμόπουλου;

Μην λησμονούμε ότι οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν έχουν κάνει μηνύσεις και υποστηρίζουν ότι “θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους όσους τους ενέπλεξαν στη σκευωρία”.

Προφανώς γιαυτό ο κ.Αγγελής γράφει στην αναφορά του ότι “δεν θα πάω φυλακή εγκρίνοντας χειρισμούς που δεν βρίσκω ότι στηρίζονται στο νόμο”.

Πάλι όμως η ουσία μένει στο ρεπορτάζ του κώστα Βαξεβάνη.Είναι σκάνδαλο με μίζες ή όχι;

Φυσικά και είναι.

Θα πάνε φυλακή κάποιοι;

Θα μας πείσουν ότι κρατικοί υπάλληλοι και γιατροί είχαν στήσει χορό με μίζες απο την εταιρεία που επιβλήθηκε μέσω Ελλάδας παγκοσμίως ,αλλά οι πολιτικοί μας ήταν σε σύσκεψη με τον Πανάγαθο και βγήκαν …πανάγαθοι απο εκεί;

Μετά τις εκλογές θα προκύψει νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη και πολλοί θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι θέλει.

Τα ίδια μας έλεγαν και το 1985.Τότε είχε αρχίσει να σκάει το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου μας έλεγαν ότι ήταν σκευωρία και κέρδισαν τις εκλογές.

Ολοι θυμόμαστε ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά έσκασε στα χέρια τους απο τους Αμερικανούς…

Ο Κοσκωτάς πήγε φυλακή,ο αδελφός του κατέφυγε στην Κολομβία(;) ο Μένιος πέθανε με το γνωστό τρόπο στο δικαστήριο,δυο Επίτροποι της (κοσκωτο) Τράπεζας και ο Εισαγγελέας που διέταξε έρευνα πέθαναν …αδόκητα οι λογαριασμοί στην Ελβετία έμειναν κρυφοί και η Δήμητρα όλο πουλάει μεζονέτες για να ζήσει…

Οτι οι σουπιές στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι ,όπως και στη ΖΗΜΕΝΣ, πολλές και υπεράνω υποψίας, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Οτι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχει η ζωή μας μεγάλο ενδιαφέρον με όσα θα συμβούν στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία…