Αρχική Διεθνη Διάδοχος Ουίλιαμ: Θα στηρίξω τα παιδιά μου αν είναι ομοφυλόφιλοι.

Διάδοχος Ουίλιαμ: Θα στηρίξω τα παιδιά μου αν είναι ομοφυλόφιλοι.

2013

Μια εντελώς ασυνήθιστη για τον βασιλικό θρόνο,αλλά βαθιά ανθρώπινη θέση εξέφρασε ο διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλώντας σε εκδήλωση της Κοινότητας Ομοφυλοφίλων στο Λονδίνο.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τόνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του, όποια απόφαση και αν έπαιρναν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά θα τον ανησυχούσε λίγο «ως γονέα»

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο δούκας του Κέιμπριτζ υποστήριξε ότι θα στήριζε τα παιδιά του αν ήταν γκέι, μία εξομολόγηση που δεν όχι μόνο δεν  συνηθίζεται από μέλος βασιλικής οικογένειας,αλλά δεν έχει και προηγούμενο.

«Ήταν κάτι που είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που έγινα γονέας, αλλά εξαιτίας της οικογένείας μου και της θέσης μας, αυτή η σκέψη με κάνει λίγο νευρικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τόνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του, όποια απόφαση και αν έπαιρναν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά θα τον ανησυχούσε λίγο «ως γονέα».

«Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι, το μίσος που μπορεί να εισπράττουν, οι προσβολές, οι διακρίσεις, αυτό είναι που πραγματικά με ανησυχεί», τόνισε ο διάδοχος (έστω 2ος στη σειρά..)του ισχυρότερου θρόνου του κόσμου.

«Αλλά αυτά πρέπει να τα βλέπουμε εμείς, να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε, να τα αφήσουμε πίσω», κατέληξε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και εμείς μπορούμε να έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Ουίλιαμ έχει τα τολμηρά και βαθιά ανθρώπινα,αντισυμβατικά γονίδια της μητέρας του ,αξέχαστης λαίδης Νταϊάνα,τα  οποία την έκαναν εξαιρετικά δημοφιλή,πολύ-πολύ πέρα από τα πλαίσια των βασιλικών οικογενειών,ανά τον κόσμο.