Αρχική Ελλαδα Δικαστικές αποφάσεις και πτυχία πανεπιστημίων που βγάζουν-βάζουν μάτια.Πως δικαιώθηκε ο Κυριάκος...

Δικαστικές αποφάσεις και πτυχία πανεπιστημίων που βγάζουν-βάζουν μάτια.Πως δικαιώθηκε ο Κυριάκος μετά …15 χρόνια!!!

3225
Meeting between Greek PM Kyriakos Mitsotakis and the president of the Hellenic Solution party Kyriakos Velopoulos, in Athens, on Oct. 11, 2019 / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τoν πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, Aθήνα, στις 11 Οκτωβρίου, 2019

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πάρτε σήμερα (έστω στα κρυφά και για το αρχείο σας ντε…)την εφημερίδα του Στ.Χίου (Μακελειό) όχι ,γιατί ακόμα είναι αναπάντητα τα ερωτήματα και τα γεγονότα της στυγερής απόπειρας δολοφονίας του.

Ούτε γιατί θεωρούμε έγκυρα όλα  όσα γράφει και πολύ περισσότερο στη γλώσσα που τα γράφει,ιδιαίτερα εκείνα που στηρίζουν το θολό φασιστικό ελληνικό Κόμμα,ή έστω κάποιες απο τις επιλογές του Κόμματος αυτού και πρόσωπα απο το Κόμμα αυτό.

Ολα αυτά όμως πρέπει να απαντώνται στα δικαστήρια και στις δικαστικές αίθουσες και όχι με σφαίρες.Ούτε δια της σιωπής.

Και έχουν τον τρόπο να τσακίσουν τον Χίο με δικαστικές αποφάσεις.Οπως εκείνη η φασιστική δικαστική απόφαση που καταδίκασε(και)τον Χίο μόνο και μόνο γιατί είπε τι υποστήριζε ένας κατηγορούμενος διευκρινίζοντας ότι δεν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος υπερασπιστικά μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Σήμερα αναφέρεται στην ελληνική βιομηχανία πλαστών πτυχίων.Και θημηθήκαμε μια ιστορία με έναν παλαιό κορυφαίο πολιτικό.

Πήγε ένας δικός του άνθρωπος της δημόσιας διοίκησης και  ο κορυφαίος του είπε: “δώσε 4,5 χιλιάδες ευρώ και αγόρασε ένα μεταπτυχιακό.Ετσι θα ανεβείς στην ιεραρχία,αλλίως θα μείνεις χαμηλά και δεν θα είσαι χρήσιμος εσυ σε μας και εμείς σε σένα”.

“Ετσι το πήρα κύριε Γιάννη και πήρα μεγάλες θέσεις.Νάναι καλά ο πρόεδρος” μας είπε ο άνθρωπος προ αρκετών ετών σε στιγμές διακοπών και χαλαρότητας…

Ενας άλλος νεαρός ήταν μαθητής του 10-12.Της βάσης δηλαδή. Απέτυχε στα ελληνιά πανεπιστήμια και στα ελληνικά ΤΕΙ.Σήμερα κυκλοφορεί ως επιστήμων με μεταπτυχιακό και συγγενής του στην πολιτιΚή μας έλεγε για “τις λαμπρές σπουδές που έχει κάνει και έχουν να το λένε στο εξωτερικό για τις επιδόσεις του”.Και ο συγγενής τον συστήνει ως “λαμπρό μυαλό και διάδοχο” στους δικαστές σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις…

Μεταξύ των διαδρομών του στο εξωτερικό είναι και η Βουλγαρία(εκεί αναφέρεται ο Χίος) και ο “εξαίρετος επιστήμων” δεν ξέρει ούτε την καλημέρα στα βουλγαρικά,όπου υποτίθεται ότι σπούδασε με λαμπρά αποτελέσματα…

Τα πτυχία τα ελέγχει ο κρατικός οργανισμός ΔΟΑΤΑΠ.Αυτός ,τον οποίο “αδειασε” μεν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχθές,αλλά ούτε ιδρώνει στις παντοειδείς παρανομίες του χώρου,ούτε ακόμα ξεκαθάρισε αν στέλεχός του ή στελέχη του έχουν ανάλογα “πτυχία” και διατηρούν τις θέσεις ελέγχοντας τα…πτυχία των άλλων…

Μια Ελληνίδα ,η Αν.Αλαμάνου ήταν για χρόνια πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.Τόσο ,ώστε να της επιτεθεί ονομαστικά και λάβρος μέσα στη Βουλή ο Θόδωρος Πάγκαλος στα “ντουζένια” του.

Μια τράπεζα δεν δίστασε να της αδειάσει το λογαριασμό και τα χρήματα βρέθηκαν στα χέρια μιας… φιλενάδας υψηλού στελέχους της Τράπεζας.Δικαστική απόφαση μετά απο πολλά χρόνια την δικαίωσε,αλλά πια είχε καταστραφεί οικονομικά και ηθικά.

Επειδή τόλμησε να τα βάλει με την Τράπεζα ,ένας υψηλής κοινωνικής θέσης δικηγόρος της Τράπεζας βρέθηκε αντίδικός της  στις δικαστικές της περιπέτειες.Και ο δικηγόρος βρέθηκε και μάρτυρας υπέρ μιας δικαστίνας,τόσο καθαρής,ώστε όταν έσφιξαν τα “γάλατα” και άρχισε να “πήζει το τυρί” μεταξύ Λαμίας και Λάρισας η δικαστίνα ,η πεντακάθαρη,παραιτήθηκε απο το δικαστικό σώμα.Για προσωπικούς λόγους ντεεε…

Πρόλαβε όμως να δικάσει την οικογένεια Αλαμάνου και ανέβηκε στη έδρα και δίκασε,αν και πολύ-πολυ-πολύ καιρό πριν,χρόνια δηλαδή ,η οικογένεια Αλαμάνου της είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά(όχι μόνο σε εκείνη…) για υπόθεση με χρήματα,μια πλαστή διαθήκη κλπ και το αντίκείμενο της αναφοράς ήταν έγγραφα που χάθηκαν απο τη δικογραφία.

Η οικογένεια Αλαμάνου διαμαρτυρήθηκε για το πως είναι δυνατόν να την δικάζει η αντίδικός της και έφερε μάλιστα βεβαίωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας ότι εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος της δικαστίνας.Αυτής ντε,της καθαρής που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους απο το δικαστικό σώμα.

Η δικαστίνα όμως είχε απάντηση.Εφερε μια εισαγγελική διάταξη που μετά έρευνες αρκετών ετών έθετε την υπόθεση στο αρχείο και άρα η δικαστίνα μπορούσε(κατά τη γνώμη μας φυσικά δεν μπορούσε) να δικάσει την(έστω πρώην) αντίδικη οικογένεια.

Τι ημερομηνία έχει η εισαγγελική διάταξη;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με την ημερομηνία που έχει η βεβαίωση με την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας βεβαιώνει ότι ΕΚΚΡΕΜΕΙ η δικογραφία.Και η βεβαίωση και η (αντίθετη)διάταξη έχουν ημερομηνία εφτά(7)Απριλίου του ίδιου έτους…

Αμα έχεις το δίκιο σου θα συνωμοτήσει το σύμπαν να το βρεις,είναι το μήνυμα απο τον “Αλχημιστή”.Οχι της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής,αλλά του …Κοέλιο.

 

Οπως στην περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση …διαφημιστικών εσόδων στο σταθμο που εργαζόταν την περίοδο του 1993-1996.Καταδικάστηκε το 1999.

Ομως το 2007 πήρε τέσσερεις βεβαιώσεις ότι ο σταθμός του χρωστούσε χρήματα και μετά 15 χρόνια(από το 1993…) ακύρωσε την καταδίκη του  ο Αρειος Πάγος.

Αυτός ντε που απορρίπτει τις 99 στις 100 αιτήσεις αναίρεσης πολιτών και ας έχουν δίκιο καραμπινάτο.

Ο Βελόπουλος το 2007 που πήρε τις βεβαιώσεις και το 2008 που δικαιώθηκε απο τον Αρειο Πάγο ήταν βουλευτής.Είχε εκλεγεί με το ΛΑΟΣ. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής του υποβλήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2007 και η απόφαση δικαίωσή του ελήφθη την …Μεγάλη Εβδομάδα του 2008!!!

Το 2011 υποστήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.O πρώην διευθυντης του γραφείου του Κώστας Σπίνος μας είπε ότι  το 2012 τον κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς να προσχωρήσει  στη Νέα Δημοκρατία και να είναι υποψήφιος στην ευρωβουλή.

Ομως στη μεταξύ τους συζήτηση μπήκαν θέματα Τραπεζών και πετρελαίων και ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε στον διευθυντή του ότι αυτά τα θέματα ήταν εμπόδιο στην προσχώρηση.Αντίθετα άλλος στενός συγγενής του ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία,αλλά δεν εξελέγη.

Πάντως άμα τόχεις το δίκιο και έχεις και βαρύ επώνυμο θα το βρεις,όσα χρόνια και αν περάσουν…

Σε εκείνη την περίοδο που κατηγορήθηκε ο Κυρ.Βελόπουλος εκδόθηκαν δυο εφημερίδες ακριβώς με τον ίδιο τίτλο και την ίδια εμφάνιση.Ο ι δυο “Αδέσμευτοι Τύποι των Ρίζου και Μήτση.

Συζητώντας με κορυφαίο της πολιτικκής μας είπε τότε ότι αυτό θέλει και η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας και της Νέας Δημοκρατίας και τοΥ ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι με ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες ελέγχουν και τους δυο.Τα ήθελε και ο υπόλοιπος τύπος και τα ΜΜΕγια να χάνουν σε κυκλοφορία και οι δυο…

Ομορφος κόσμος,δίκαιος…

Σήμερα τόσα χρόνια μετά ο Κυρ.Βελόπουλος πέτυχε το ακατόρθωτο.Να έχει ευρωβουλευτή, ο οποίος εξελέγη χρησιμοποιώντας και το όνομα “Φραγκούλης” δηλαδή του στρατηγού Φραγκούλη που τότε ήταν στην επικαιρότητα της πολιτικής και του ζητούσαν να κατεβεί υποψήφιος.Εκείνος δεν κατέβηκε,αλλά εξελέγη ο Φραγκούλης,εντός παρενθέσεων του Κυρ.Βελόπουλου.

Η υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο,όπου η δίκη έλαβε τόσο οικογενειακά χαρακτηριστικά ώστε να υποβληθούν και ενστάσεις εξαιρέσεων κλπ

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας βγουν τα μάτια να διαβάζουμε και πάλι ότι δικαιώθηκε ο Κυρ.Βελόπουλος και να ξύνουμε το κεφάλι μας μαδώντας μια μαργαρίτα: θα ξαναπάει στη ΝΔ ο Κυριάκος ο Βελόπουλος για δε θα ξαναπάει;θα ξαναπάει,για δε θα ξαναπάει;

Οπως θυμόμαστε ο Κυρ.Βελόπουλος εμφανιζόταν γραπτώς ως  κάτοχος ενός πτυχίου σοβαρού κυπριακού Πανεπιστημίου.Οταν το σοβαρό αυτό πανεπιστήμιο βεβαίωσε ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον Βελόπουλο,τότε ο Κυριάκος μας είπε ότι εννοούσε το…Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.Και το θέμα…έκλεισε!