Αρχική Ελλαδα Διώξεις -φωτιά για την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι-τραπεζικά στελέχη-Κάντε νόμο την πρόταση...

Διώξεις -φωτιά για την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι-τραπεζικά στελέχη-Κάντε νόμο την πρόταση Ρακιντζή για αδίκημα παρακώλυσης Δικαιοσύνης και πιάστε πολιτικούς -δικηγόρους και δικαστές στα πράσα!

1594

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Νέα τροπή με κακουργηματικές διώξεις για νέα πρόσωπα-αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εμπρησμό στο Μάτι και την εκατόμβη(102) νεκρών.

Ο ανακριτής με το νέο υλικό απο τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα κ.Λιότσου,αλλά και την μελέτη -πραγματογνωμοσύνη του πρώην Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού κ.Ανδριανού Γκουρμπάτση ζητεί απο τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις για ενδεχόμενο δόλο στην έκθεση των ανθρώπων στον κίνδυνο με σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο τον (βασανιστικότατο)θάνατο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αποκάλυψη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ των διαλόγων που θυμίζουν αξιωματούχους της ΜΑΦΙΑ και όχι εφαρμοστές του νόμου και ενισχύεται με τις πραγματογνωμοσύνης των αξιωματικών Λιότσου και Γκουρμπάτση.

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι στις δυτικές δημοκρατίες η Δικαιοσύνη έχει και δείχνει τη διαφορά της και την ανεξαρτησία της έναντι της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας .

Στις ΗΠΑ ο δικηγόρος του Τράμπ φυλακίστηκε γιατί βοήθησε μέσω του λογαριασμού του να πληρωθούν χρήματα και να μην καταθέσει ως μάρτυρας μια γυναίκα που είχε σεξαουλαικές σχέσεις με τον πρόεδρο και με αυτές τις σχέσεις θα τίναζε την καριέρα του στον αέρα,αφού θα έμπλεκε στα γρανάζια της Δικαιοσύνης.

Για ποιό αδίκημα;Παρακώλυση της Δικαιοσύνης.Σοβαρότατο φάρμακο κατά της διαπλοκής στο εξωτερικό ,άγνωστο στην Ελλάδα.

Ετσι στη δίκη του σκανδάλου ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ κύρια ενασχόληση ήταν η εξουδετέρωση των μαρτύρων με διάφορους τρόπους,ώστε να μην οδηγηθεί η Δικαιοσύνη σε δίκαιη απόφαση.Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι ένας δικηγόρος ,λίαν επώνυμος απο πολιτική οικογένεια να έχει δολοφονηθεί και ένας άλλος γλίτωσε τη ζωή του ως εκ θαύματος.

Κλασσικά συμπτώματα παρακώλυσης της Δικαιοσύνης.

Σε μία άλλη δίκη ορίσθηκε η δικάσιμος την τελευταία ημέρα της παραγραφής!

Και κάποιος “επεισε” τους μάρτυρες να μην παρουσιαστεί κανείς στο δικαστήριο.Μαζί δεν παρουσιάστηκε και ο δικηγόρος της Πολιτείας.Προφανής στόχος:

να διαβαστούν οι καταδικαστικές καταθέσεις απο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο,να μην υπάρχει δικηγόρος της Πολιτείας και με ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης και την αγόρευση να καθυστερήσει η διαδικασία,άρα να βγεί απόφαση εντός της ημέρας μια και υπήρχε και το απρόβλεπτο άλλων δικών.

Υπάρχει κλασσικότερο παράδειγμα παρακώλυσης της Δικαιοσύνης και μάλιστα σε μία υπόθεση που αφορούσε εκβίαση και δωροδοκία εφοριακού και απο την άλλη μεριά μια επιχείρηση με σκάφη σαν κι αυτά που ανακοινώθηκαν προχθές ως μέσα με τα οποία κύκλωμα ιδιωτών και κρατικών στελεχών έκανε μεταφορές λαθρομεταναστών,ναρκωτικών και ό,τι άλλο επικερδές προέκυπτε;

Σε άλλη μια υπόθεση φαίνεται ότι ανώτατος δικαστικός λειτουργός παρενέβη και ζήτησε απο κατώτερο να μην προχωρήσει σε μια υπόθεση αναμένοντας πόρισμα μιας κρατικής υπηρεσίας…

Ο επίτιμος Αρεοπαγίτης Λέανδρος Ρακιντζής με ένα ένα άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προτείνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακριβώς αυτή την λίαν απαραίτητη νομοθετική παρέμβαση: να καθιερωθεί το αδίκημα της παρακώλυσης της Δικαιοσύνης.

Σε άλλο άρθρο του εκείνη την ημέρα ο Αλέξης Παπαχελάς ,διευθυντής της εφημερίδας γράφει για τον συντονισμό με τον οποίο η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποκάλυψε την αθλιότητα της παρέμβασης ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής σε κατώτερο να συγκαλύψει στο πόρισμα πραγματογνωμοσύνης τα ευρήματα για ευθύνες ανωτέρων.

Κλασσικότερη επίσης περίπτωση παρακώλυσης της Δικαιοσύνης υπάρχει απο αυτή την περίπτωση στην οποία η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη δέχθηκε προφανώς τις χείριστες συμβουλές και υπέβαλε μήνυση κατά της εφημερίδας;

Αδικήθηκε δεν αδικήθηκε να απαντήσει πολιτικά και όχι δικαστικά σε μία υπόθεση με 102 νεκρούς και ουδεμία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ πολιτικού.

Θα προχωρήσει η Πολιτεία στην νομοθεσία που προτείνει ο κ.Ρακιντζής,τον οποίο πολλάκις έχουμε επαινέσει για την στάση του και στη Δικαιοσύνη και στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης;

Οχι βέβαια…Γιατί απο τους πρώτους που θα βρεθούν στο εδώλιο για παρακώλυση Δικαιοσύνης θα είναι οι πολιτικοί.

Επίσης δεν θα πιεστεί και πολύ απο δικαστές ,γιατί επίσης δικαστικοί λειτουργοί μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι,μαζί με μπροστινούς τους δικηγόρους,ιδιώτες κλπ

Ηδη η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρθηκε με σκληρό άρθρο στις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη,την οποία στηρίζει σθεναρά να παρεμποδίσει την διερεύνηση υποθέσεων και σκανδάλων.

Ενα τέτοιο μέτρο παρακώλυσης της Δικαιοσύνης με κλασσική παρέμβαση πολιτικών είναι η αθώωση με νόμο των τραπεζικών που λεηλάτησαν τη χώρα κάνοντας χατήρια και εκτελώντας ΕΝΤΟΛΕΣ πολιτικών.

Σε αυτές τις υποθέσεις περιλαμβάνονται και τα γνωστά δάνεια των κομμάτων,τα οποία έγιναν εξοχικά και βίλες σε μερικές περιπτώσεις.Μάλιστα γνωρίζουμε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις κορυφαίων στελεχών κομμάτων τα οποία αγόρασαν απο χρήματα που φανερά δεν είχαν βίλες σε φιλενάδες στα Βόρεια προάστεια.

Αν ανοίξουν το στόμα τους τραπεζικοί τότε δεν θα παρακωλυθεί η Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι κάνει και στο Μάτι.

Για να μην ανοίξουν το στόμα τους όχι μόνο προφορική εντολ’η,αλλά και γραπτή και δια νόμου είναι η “αμνήστευση” των τραπεζικών στη Δικαιοσύνη και άρα η παρακώλυση της να εκτελέσει το ίδιο καθήκον που εκτελεί σε απλούς πολίτες.

Τέτοιες υποθέσεις  προκλητικής αθώωσης πολλές.Ομως αυτή η πρωτοβουλία νομοθετικής παρέμβασης ήταν τόσο ωμή,όσο δείχνει ο νόμος ότι οι τραπεζικοί θα έπρεπε να καταμηνύσουν τους αυτούς τους εντός προθεσμίας αλλιώς οι δίκες εναντίον τους δεν θα προχωρούσαν!!!Τόσο ωμά Η “λεπτομέρεια” ήταν ότι κατηγορούμενοι θα ήταν “συνάδελφοι” υφιστάμενοι  η πρώην συνάδελφοι.

Κι όμως υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα ,εκτός απο το αγαπημένο Βερολίνο

Με πρώτο τον κ.Χαράλαμπο.Σεβαστίδη,αδελφό του πρωην προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και άλλους 5 συναδέλφους του.Εβγαλαν δυο διαφορετικά βουλεύματα και πετούν στο καλάθι το νόμο αυτό ως αντισυνταγματικό.

Τα βουλεύματα είναι εξαιρετικά σημαντικά και έχουμε την περιέργεια να δούμε πως θα δράσουν πολιτικοί και μπροστινοί τους δικαστικοί λειτουργοί(υπάρχουν και τέτοιοι πολλοί) να τα εξουδετερώσουν.

Και ανοίγουν δρόμο για διώξεις φωτιά σε τραπεζικά στελέχη με θαλασσοδάνεια,τόσο στα κόμματα,όσο και σε διαπλεκόμενους που τα έβγαλαν σε φορολογικούς παραδείσους…

Φανταστείτε να υπήρχε άρθρο παρακώλυσης της Δικαιοσύνης,όπως αυτό που προτείνει ο κ.Ρακιντζής…

Γιαυτό και είναι επιτκατικό συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας να γίνει άμεσα δεκτή η πρόταση του κ.Ρακιντζή, ο οποίος στο κάτω-κάτω ποτέ δεν εθεωρείτο δικαστικός λειτουργός απέναντι απο την κοσμοθεωρία της σημερινής κυβέρνησης.