Αρχική Ελλαδα Δ.ΡΙΖΟΣ:Σε ένα φτηνό κρατικό νοσοκομείο πέθανε ένα αστέρι της δημόσιας ζωής!..

Δ.ΡΙΖΟΣ:Σε ένα φτηνό κρατικό νοσοκομείο πέθανε ένα αστέρι της δημόσιας ζωής!..

2492

 

 

“Υπάρχει το τραγούδι με το στίχο : “Εμείς για αλλού κινήσαμε…Για αλλού…Και αλλού η ζωή μας πάει…”

Ούτε που φανταζόταν ,ο εξαιρετικά ευαίσθητος, ως άνθρωπος,Δημήτρης Ρίζος μετά απο μια λαμπρή πορεία δεκαετιών στην ΚΟΡΥΦΗ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ζωής,μετά τρεις γάμους,ότι θα κατέληγε σε ένα φτηνό, άθλιο κρατικό νοσοκομείο.

Εκεί που σήμερα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή και βρήκαν αφορμή οι υποκριτές και Φαρισσαίοι τάχα να τον θυμηθούν…Στην πραγματικότητα να πάρουν κάτι γράφοντας για την πολυτάραχη ζωή ενός πολύ γνωστού.

Γεννήθηκε στην Πρωτη Σερρών και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον πήρε μαζί του στην πολιτική του πορεία.Παράτησε τη Γυμναστική Ακαδημία,μπήκε στην ΕΡΤ επι Καραμανλή,ήταν ευαίσθητος,ωραίος και φιλικότατος με όλους και σύντομα έφτασε στην κορυφή,αφού τα πολλά χρήματα “εξόδων” που του έδιναν οι κυβερνήσεις που τον στήριζαν τα μοίραζε σε δημοσιογράφους,βοηθούσε επιχειρηματιες να γίνουν κροίσοι και αυτός,όπως εκ των υστέρων φάνηκε,έκανε άθλια προσωπική οικονομική διαχείριση.

Μεσουράνησε στις δεκαετίες του 1975 ,μέχρι το 2005 ,αλλά απο δημοσιογράφος μετατράπηκε σε επιχειρηματία.Οπως ήταν τότε η “γραμμή” για να στηθεί η διαπλοκή.Κάτι σαν Ψυχάρης,σαν Λαμπράκης,σαν Κόκκαλης,σαν Κύρτσος,σαν τον μακαρίτη αλλά πολύ νεώτερο,κοντινό του,όμως σε νοοτροπία Θέμο…

Εκανε πολλούς με όνομα και πλούτη,αλλά οι προσωπικές του επιλογές,ιδιαίτερα το καταστροφικό 1997-1998,ήταν χειρότερες απο τρισάθλιες και τον έριξαν κυριολεκτικά στα βράχια.

Παντρέυτηκε πρώτο φορά στα 20 και χώρισε πολύ γρήγορα τη Βίλμα,η οποία με τον γυιό τους Χρήστο πήραν αποστάσεις και ποτέ δεν φωτογραφήθηκαν μαζί του στις εποχές της μεγάλης δόξας.

Στη συνέχεια παντρέυτηκε τη καλότατη στην ψυχή και ωραιότατη Γωγώ Δεμέναγα,την οποία επέλεξε, γιατί ένα βράδυ,κατά το οποίο ο Δημήτρης Ρίζος,στον κολοφώνα της δόξας του (ΕΡΤ και πολιτική) είχε βγει με μια πασίγνωστη σήμερα τραγουδίστρια και τότε έρωτά του η Γωγώ, με την οποία είχε απλώς δεσμό πήγε και τους περίμενε, έξω απο το σπίτι στην παραλιακή και ..πλάκωσε στα χαστούκια την πασίγνωστη.

“Με συγκλόνισε η αντίδρασή της και σε 3 μήνες την παντρεύηκα” μας έλεγε στα 16 χρόνια της στενής (πάντα με καθαρό μισθό και ποτέ “έξοδα”…)συνεργασίας μας.

Η Γωγώ μητέρα του γυιού του Απόστολου πέθανε νωρίς,ο Απόστολος τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ο Δ.Ρίζος αποσυντονίστηκε.

Ξαναπαντρεύτηκε μια ακόμα φορά και απέκτησε και άλλο γόνο ,αυτή τη φορά στη Μύκονο,την οποία μέχρι τότε κορόϊδευε και απεχθανόταν…

Παντρέυτηκε με την παρουσία ενός …Πρωθυπουργού και ενός σουπερ επιχειρηματία ,ο οποίος έκοτε εκτοξεύτηκε και μείναμε σήμερα κατάπληκτοι για την ατομική κατάληξη του Δημήτρη Ρίζου.

Για την περίοδο αυτή και πολλά άλλα των άλλων περιόδων δεν θέλουμε τώρα να γράψουμε τίποτα,αφού τη ζήσαμε απο “μέσα”.Ισως,αν ο Θεός μας χαρίσει χρόνια,αργότερα…

Κρίμα…Ηταν τόσο χαρισματικός…Τόσο ευαίσθητος…Αλλά και τόσο δραματικά επιπόλαιος στις σειρήνες και παρορμητικός σε κρίσιμες αποφάσεις…

Ο Θεός να τον αναπαύσει απο τα πολλά βάσανα που προς το τέλος της ζωής απέκτησε και πέρασαν απο πάνω του…

Πέθανε στην αθλιότητα(όσο και αν τον πρόσεχαν εκεί) του κρατικού νοσοκομείου ,μακριά απο όσους αστέρες της πολιτικής και επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ζωής ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ,έγιναν κροίσοι εξαιτίας του,αλλά δεν μπόρεσε(με τις επιλογές του) να κρατήσει μαζί τους την στοιχειώδη σχέση…