Αρχική Ελλαδα Εγκλημα με άγριο παρασκήνιο και χωρίς τιμωρία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σκέπασε την τρομολαγνεία...

Εγκλημα με άγριο παρασκήνιο και χωρίς τιμωρία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σκέπασε την τρομολαγνεία του κοροναϊού και τα νέα γαβγίσματα του Ερντογάν

2686

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το “Εγκλημα και Τιμωρία” του Ντοστογιέφσκι έγινε διαχρονικός “οδηγός” για την αρχή,τη μέση και το τέλος της ιστορίας που διηγείται.

Ο Ρασκόλνικοφ σκοτώνει,απολαμβάνει,πορεύεται,κρίνεται,επικρίνεται και στο τέλος τιμωρείται πραγματικά,ουσιαστικά.

Στην Ελλάδα τα εγκλήματα στην κορυφή της εξουσιαστικής ελίτ τα τελευταία χρόνια μένουν ατιμώρητα με την διαβόητη φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”.Και αυτοί που την αναλαμβάνουν για σοβαρά εγκλήματα του ποινικού και ηθικού συνεχίζουν να …εξουσιάζουν!!!Μέχρι την …επόμενη ανάληψη,της επόμενης..ευθύνης.

Τους βλέπετε τριγύρω στα δυο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας,δηλαδή την (και σήμερα μεγάλη) Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ,τον κύριο εισηγητή της αθλιότητας “αναλαβάνω την πολιτική ευθύνη”.

Παρακαλουθούμε χρόνια τον “γνωμίστα-χιουμορίστα” Στεφ Κασιμάτη στην δεύτερη σελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.Σε πολλά είναι έξοχο το χιούμορ του.Σε πολλά είναι σκέτος υβριστής ιερών και οσίων.Σε ένα είναι σταθερός πάντα: Θύματα του βιτριολικού χιούμορ του είναι στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης,πρώην κυβέρνησης.Η γαλαζοπράσινηεξουσία και σκέτη,ωμή, αποπλάνηση ανηλίκου να κάνει και η δίκη να είναι προκλητικό κουκούλωμα ,δεν υπάρχει βιτριόλι.Από άλλους αρθρογράφους της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μπορεί,από τον ίδιο όχι.

Η εφημερίδα σταθερά τα τελευταία πολλά-πολλά χρόνια στοχεύει,χλευάζει τον  ουσιαστικό ενσαρκωτή του “καραμανλισμού” Προκόπη Παυλόπουλο(στη φωτό στα 100 χρόνια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ…) με ποικίλους τρόπους.Ο τελευταίος προχθές ,όταν τον συνέκρινε με τον…Χρύσανθο Λαζαρίδη,τον Βαγγ.Βενιζέλο και τον…Σάββα Καλεντερίδη!!!

Το τελευταίο διάστημα  ο Στεφ. Κασ.είχε γίνει στόχος αναγνωστών της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για σχόλιά του γύρω απο εθνικά,θρησκευτικά θέματα-σύμβολα και πολλοί έγραφαν σε επιστολές που δημοσιεύει(προς τιμήν της) η εφημερίδα ότι “παύουν να την αγοράζουν όσο θα τον έχει αρθρογράφο κλπ.

Η εφημερίδα (προς τιμήν της) αντιστάθηκε στα αιτήματα απόλυσης κινούμενη στο βολταιρικό “διαφωνώ ,αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να λές-γράφεις…”κλπ

Την τελευταία εβδομάδα ο Στεφ.Κασ βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο ,διότι χλεύασε σκληρά και ανελέητα τον Γιώργο Κατρούγκαλο για την απώλεια,λόγω θεραπειών σοβαρών,των μαλλιών του,δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία.

Προφανώς δεν γνώριζε την ασθένεια και αναγκάστηκε να ζητήσει γραπτά συγνώμη ,όταν ο Παύλος Πολλάκης του έγραψε:

“Σίχαμα και πληρωμένο ερπετό της δημοσιογραφιας,Στέφανε Κασσιμάτη ,έχεις πει και γράψει πολλά για να κάνεις το πιστό σκυλί στα αφεντικά σου….για τον Τεμπονέρα ,για την Τασια ,για μενα..για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά!

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ! Δείχνεις πως έχεις τόση σχέση με το ανθρώπινο είδος όση και οι ουραγκοτάγκοι στα δάση του Βόρνεο!

Αει -σιχτηρ πια! ΔΕΝ θελουμε τις συγγνώμες σου αλητήριε!

ΥΓ .Γιωργο ,δύναμη και όλα θα περάσουν!”

Το έγκλημα Κασιμάτη θεωρήθηκε τόσο σοβαρό και απο την εφημερίδα,ώστε και ο διευθυντής της πασίγνωστος Αλέξης Παπαχελάς σήμερα 1/9/2020 να αφιερώνει το κύριο ,ενυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας στη συγνώμη,να γράφει ότι εκείνος αναλαμβάνει την ευθύνη,ζητώντας συγνώμη και πάλι κλπ.Ορθά-κοφτά μιλάει για έγκλημα απο την πλευρά του “γνωμίστα-χιουμορίστα” της εφημερίδας.

Εμείς ανήκουμε σε εκείνη τη μειοψηφία που δεν θεωρούμε καν δημοσιογράφους με την ουσιαστική έννοια ,την κατηγορία του Στεφ.Κασ.Για την πλειοψηφία όμως είναι,όπως και για την ΕΣΗΕΑ.

Ορθά-κοφτά ο Παπαχελάς εντάσσει τον Στεφ Κασ.(στη φωτο δεξιά) στους κανίβαλους και ανθρωποφάγους της εποχής.Προφανώς γιατί διαχρονικά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τέτοια εγκλήματα σε εφημερίδες με πάνω απο 3-4 χρόνια ζωής “στα περίπτερα”.

Στην επικαιρότητα είναι απο χθες μια ηχηρή παρέμβαση του Ρόμπερτ Κένεντι,γυιού του δολοφονημένου Ρόμπερτ, ο οποίος ούτε λίγο,ούτε πολύ θεωρεί στρατευμένη τρομολαγνεία,όσα υποστηρίζονται απο την εξουσιαστική ελιτ του πλανήτη και του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας για τον κοροναϊό και τα εμβόλια που θα αποφέρουν δισεκατομμύρια κερδών τους επόμενους μήνες.

Ο Robert Kennedy αμφισβητεί κάθετα τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας των ΗΠΑ στην υπόθεση της πανδημίας του Covid-19. Θεωρεί εσφαλμένες τις τοποθετήσεις του δρ. Φάουτσι, ενώ χαρακτηρίζει «τρομολαγνικές» τις προσεγγίσεις της επίσημης ιατρικής κοινότητας των ΗΠΑ, καθώς και του ΠΟΥ όσον αφορά την πανδημία. Επισημαίνει πως οι κυβερνήσεις (εξουσίες) «λατρεύουν» τις πανδημίες διότι έτσι βρίσκουν το άλλοθι να εκμεταλλεύονται τον φόβο που προκαλούν στους πληθυσμούς προκειμένου να εφαρμόσουν πολιτικές υποταγής των κοινωνιών στα κελεύσματα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Σήμερα στην επικαιρότητα είναι ακόμα οι κινήσεις στο εθνικό μέτωπο με την αποστολή του περίφημου γαλλικού αεροπλανοφόρου στην πρώτη γραμμή του μετώπου με την Τουρκία,η οποία συνεχώς γαβγίζει πολεμικά για Καστελλόριζο κλπ

Στην επικαιρότητα είναι ακόμα ο νέος κώδικας ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους το οποίο ,ιδιαίτερα με τα εγκλήματα κατά της πρώτης κατοικίας έιναι 234 δις.

Μάλιστα την προαναγγελία του ποσού είχε κάνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ένα “σκερτσάκι”και στη συνέχεια της προσέδωσε μέγιστη σοβαρότητα η πρωθυπουργική υιοθέτηση του ποσού του χρέους.

Τρομακτικό.

Κι όμως .Προ αυτής της επικαιρότητας ο Αλ.Παπαχελάς αφιερώνει το χρόνο,το χώρο,το μήνυμα στην υπόθεση του Στεφ Κασ.

Προφανώς διότι αληθεύουν οι πληροφορίες για άγριο παρασκήνιο ζωής και θανάτου και ουσιαστικά και μεταφορικά-δημοσιογραφικά.

Το έγκλημα λοιπόν το είδαμε και δια χειρός Παπαχελά.Η τιμωρία όμως δεν έχει καμία σχέση με τον…Ντοστογιέφσκι.

Είναι μια κόπια του “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” με την οποία καθάριζαν και με τον ποινικό και με τον(εν προκειμένω) ηθικό κώδικα.

Ξανά κρίμα για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Πριν χρόνια γράφαμε τα ίδια για το έγκλημα στον Ερυθρό σταυρό με τον μακαρίτη σήμερα διευθυντή της.

Ξαφνικά εκείνος έγραψε τα ακριβώς αντίθετα και ότι έγκλημα δεν υπήρξε παρα μόνο συκοφαντίες και “συμφέροντα” κλπ.

Σήμερα το έγκλημα που “εσβησε” η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει επιβεβαιωθεί και στη Βουλή και στην Δικαιοσύνη.

Για να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε.Και γιατί οι εφημερίδες στην Ελλάδα είναι πολύ πιο αναξιόπιστες και απο εκείνες στην Τουρκία του Ερντογάν και φυσικά και απο εκείνες στην Ουλάν Μπατόρ ή στην Ουαγκαντούγκου…

Και ας κορδώνονται οι διευθυντάδες στα Κολωνάκια και στο ακριβά εστιατόρια,παρέα με εκείνους,τους οποίους υποτίθεται πως ελέγχουν σκληρά και ανιδιοτελώς…