Αρχική Θέμα Εγκλημα: Ούτε μια μάσκα στο Γηροκομείο ,310 απολύσεις με…SMS στο χρυσοφόρο...

Εγκλημα: Ούτε μια μάσκα στο Γηροκομείο ,310 απολύσεις με…SMS στο χρυσοφόρο αεροδρόμιο ,ομαδικοί θάνατοι και κοροϊδία ελεύθερων επαγγελματιών!!!

1943

 

Το ρεπορτάζ αυτό που ακολουθεί το στείλαμε  χθες στην κυβέρνηση,στην Περιφέρεια,στο Δήμο Αθυναίων,στη Βουλή,στην κρατική τηλεόραση,στα άλλα ΜΜΕ.Δηλαδή την εγκληματική εγκατάλειψη και των ελληνικών γηροκομείων και του ιστορικότερου γηροκομείου των Βαλκανίων.δηλαδή του Γηροκομείου Αθηνών.Σε σχέση με την εκατόμβη νεκρών συνέπεια εγκληματικής εγκατάλειψης,στα Γηροκομεία της Ιταλίας ,της Ισπανίας.

Τα καλά νέα είναι ότι μετά 24 ώρες στην τακτική ενημέρωση των κ.κ.Τσιόδρα και Χαρδαλιά ακούσαμε ότι “ρίχνουν το βάρος στα γηροκομεία”.

Επικοινωνήσαμε με την”καρδιά” του προβλήματος,δηλαδή το γηροκομειο Αθηνών πριν λίγο και ο πρόεδρός του κ.Κολιός μας είπε:

“Με χαρά και ελπίδες ακούσα στην τηλεόραση και εγώ ότι ρίχνουν βάρος στα Γηροκομεία.Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως δεν είχαμε ότι τηλεφώνημα ή έγγραφο που να μας δίνουν οδηγίες ή πληροφορίες ή να μας ζητούν επικοινωνία για ανάγκες,αλλά παρότι εμείς εκπέμψαμε ΣΟΣ εδώ και πολύ καιρό δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να μας στείλει έστω μια μάσκα ,λίαν απαραίτητη για τις καθημερινές μας επαφές με τους 140 ηλικιωμένους”.

Για τέτοιο προγραμματισμό μιλάμε κύριοι;

Μια άλλη διάσταση είναι ο εκβιασμός των ελέυθερων γιατρών,δικηγόρων,επαγγελματιών.

Με θράσος ορισμένοι μιλούν για προστασία των πάντων και αυστηρά μέτρα ,ώστε να μην χρειάζεται μετακίνηση.

Πολίτες όμως μας είπαν ότι γιατροί και δικηγόροι και συναφείς κατηγορίες δεν ακυρώνουν ραντεβού γιατί δεν περιλαμβάνονται στα επαγγέλματα που αποζημιώνονται.

Το χειρότερο: ΠΡΙΝ καταγραφεί οποιαδήποτε ζημία και ενώ το κράτος αποζημιώνει εταρείες με ζημιές στο αεροδρόμιο απέλυσαν 310 άτομα με μήνυμα στο κινητό.

Υπενθυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο είναι η χρυσή κότα των κερδών και οι απολύσεις είναι απλά έγκλημα χωρίς καμία δικαιολογία,αφού η κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά τανμεία έχουν δεσμευθεί ότι θα αποζημιώσουν αυτές τις ζημιές!Γιατί οι απολύσεις,αφού θα δοθούν 800 ευρώ;

Ιδού το χθεσινό ρεπορτάζ:

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O “θάνατος του Εμποράκου” ,είναι βιβλίο με το οποίο ο συγγραφέας του Αρθουρ Μίλλερ πήρε το βραβείο Πούλιτζερ.

Κυκλοφόρησε το 1949 στην περίοδο μεγάλης ύφεσης μετά τον πόλεμο,αλλά και μεγάλων οικονομικών ντηλ ανασυγκρότησης.

Στην Ελλάδα,αλλά  και παγκοσμίως  στις ημέρες μας ο οικονομικός θάνατος του Εμποράκου είναι πραγματικότητα οδυνηρή και παράλληλη συνέπεια της παγκόσμιας τραγωδίας που ζούμε με τον -κατά κυριολεξία-θάνατου του γεροντάκου

Σπεύδουμε αντίθετα να σημειώσουμε ότι  στις πονηρές ημέρες που ζουμε δίπλα στο θάνατο του εμποράκου και του γεροντάκου ντηλ,τόσο μεγάλα,όσο και κατά τον παγκόσμιο πόλεμο και αμέσως μετά απο αυτόν.

Είναι τόσο σοβαρά ώστε να καταγγέλλονται και απο επίσημα χείλη,όπως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών!

Στα γηροκομεία της Ιταλίας και της Ισπανίας γράφονται σελίδες όχι απλώς ανθρώπινης ντροπής,αλλά ανθρώπινων εγκλημάτων που πρέπει να τιμωρηθούν τόσο παραδειγματικά όσο επιτάσσει ο βασανιστικός θάνατος ηλικιωμένων μέσα σε αυτά και πάνω στα κρεβάτια τους.

Μερικοί δεν μπορούσαν να κατεβούν από αυτά,άλλοι δεν μπορούσαν να κινήσουν χέρια και πόδια,να ειδοποιήσουν,να τηλεφωνήσουν,να φωνάξουν.

Και πέθαναν από οδυνηρό,ασφυκτικό θάνατο!

Πού είναι το έγκλημα;

Σε Γηροκομεία της Βόρειας Ιταλίας και της Ισπανίας πήγαν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί ειδοποιημένοι απο περιοίκους ή σε συγγενείς που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν γιατί οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο,οι ιδιοκτήτες και οι επόπτες κρατικοί λειτουργοί εξαφανίστηκαν και δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους!

Σε ένα Γηροκομείο της Ισπανίας χρειάστηκε να μπουν στρατιωτικές δυνάμεις με εξοπλισμό…χημικού πολέμου γιατί υπήρχαν στα κρεβάτια ,σε πατώματα,σε τουαλέτες και στον περίβολο όχι ένα και δυο,αλλά 19 πτώματα ηλικιωμένων τους οποίους εγκατέλειψαν και τους αποτέλειωσε ο κορονοϊός.

Στην Ιταλία όχι μόνο εγκαταλείφθηκαν οι ηλικιωμένοι στην τύχη τους,αλλά Γηροκομεία δεν ειδοποίησαν ούτε συγγενείς,αλλά ούτε και τις κρατικές αρχές, οι οποίες έχουν την εποπτεία όλων των Γηροκομείων,ώστε να σπεύσουν εγκαίρως.

Κλαίγοντας γιατροί στην Ισπανία και την Ιταλία είπαν ότι “δυστυχώς επιλέγουμε τώρα ποιοί θα ζήσουν και ποιοί θα πεθάνουν” αφού οι θέσεις στις εντατικές είναι λίγες και θα μπει μικρό ποσοστό όσων έχουν ανάγκη.

Οι ηλικιωμένοι των Γηροκομείων σε καμία περίπτωση δεν είναι προτεραιότητα,ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν καν συγγενή “απέξω” να ενδιαφερθεί.

Το έγκλημα είναι όχι μόνο έγκλημα κατά της ζωής των ηλικιωμένων αυτών που πέθαναν με τόσο φρικτό τρόπο,αλλά και έγκλημα κατά των ανθρώπινων κατακτήσεων ως τώρα.

Το  κόστος λειτουργίας των κρατών είναι τεράστιο και το ελάχιστο που περιμένουν οι πολίτες είναι αυτό το κράτος που συντηρούν να είναι έτοιμο να προσφέρει κοινωνική πρόνοια και βοήθεια σε καθέναν που έχει ανάγκη και όχι να μετατρέπει γιατρούς σε …δολοφόνους αφού πρέπει να διαλέξουν…

Μεγάλη έκταση αφιέρωσε η κρατική τηλεόραση μας στην τραγωδία των Γηροκομείων και στις δολοφονίες ηλικιωμένων-τροφίμων στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ούτε μία λέξη για τα …προληπτικά μέτρα στα ελληνικά Γηροκομεία και ιδιαίτερα στο Γηροκομείο Αθηνών,το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1864 και δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε στους παγκόσμιους πολέμους,ούτε στην κατοχή.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών είναι προσωρινός.Η Ελληνική Δικαιοσύνη ενώ έπρεπε σε ένα μήνα να βγάλει απόφαση για κανονική διοίκηση που θα εξασφαλίσει έσοδα απο το Γηροκομείο  έχει 5-6 μήνες χωρίς απόφαση…

Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το πιο πλούσιο ίδρυμα των Βαλκανίων,αλλά έσοδα έχει ελάχιστα γιατί συμμορίες του λευκού κολάρου κρατούν ακίνητα χωρίς εκμετάλλευση.

Ο Δήμος Αθηναίων που ανέλαβε για 2 χρόνια την διοίκηση(οι αιρετοί δικάζονται για κακουργήματα…)κατόρθωσε να νοικιάσει σε δυο χρόνια μόνο έντεκα(11) ακίνητα.Κι αυτά σε επώνυμους…

Ο προσωρινός πρόεδρος κ.Κολιός μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο προσφέρουν συγκινητικά  υπηρεσίες και χωρίς να αμείβονται σταθερά και δεν απουσιάζει κανείς από το πλευρό των 140 διαβιούντων εκεί.

Ομως το Κράτος ,η Περιφέρεια ,ο Δήμος έχουν στείλει έναν απεσταλμένο επόπτη,ελεγκτή στο Γηροκομείο;Εχουν στείλει ένα έγγραφο που να δίνουν βοήθειες και οδηγίες ειδικά στο Γηροκομείο και όχι τα γενικά προς όλους;

Ουδείς εμφανίστηκε,ουδείς μου έγραψε το παραμικρό μας είπε ο κ.Κολιός…

Μεγάλη έκταση έδωσε και σωστά η κρατική τηλεόραση στην ανάγκη και έκκληση για αίμα καθώς οι εθελοντές αιμοδότες σε μεγάλο ποσοστό δεν πλησιάζουν στα νοσοκομεία από φόβο κορονοϊού.

Είδατε επώνυμους πολιτικούς η δημοσιογράφους να εμφανιστούν στις κάμερες δίνοντας αίμα;

O Mητροπολίτης Συμεώνν δίνει αίμα…

 

Είδατε παράγοντες του δημοσίου βίου ακόμα και εκκλησιαστικούς-κατά τα λοιπά λαλίστατους να δίνουν το παράδειγμα;

Μόνο τον Μητροπολίτη Λαμίας είδαμε και μπράβο του και αυτά δεν τα γράφουμε   μακριά από την εκτέλεση του προσωπικού (εθελοντή αιμοδότη)καθήκοντος…

Στον οικονομικό τομέα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κάποιοι προσπαθούν τώρα να αρπάξουν μεγάλες εταιρείες και αναφέρθηκε ειδικά στην βιομηχανία Ντέμλερ Μπένζ.

Στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες άλλαξε χέρια η γνωστή φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ των Μαρινόπουλων.

Είχε δημιουργηθεί  σε ανάλογες συνθήκες μετά τον β παγκόσμιο  πόλεμο και ενώ  εξελισσόταν το σχέδιο Μάρσαλ.

Πουλήθηκε,λέει,σε κάτι αμερικάνικες εταιρείες  για 40 εκατομ ευρώ.

Απο οικονομικά είμαστε “σκράπες”,αλλά 40 εκατομμύρια δεν κάνει ένα ακίνητο αρκετά μεγάλο στο Κορωπί;

Η ΔΕΗ κλαίει ,λέει,γιατί δεν λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες και δεν μπορεί τώρα ,μέσα,στον πόλεμο που γίνεται να εισπράξει οφειλές.

Είναι η ίδια ΔΕΗ με τους ηγεμονικούς μισθούς δεκάδων στελεχών,με τις πλούσιες διαπλεκόμενες διαφημίσεις δεκαετιών και αυτή που κρατάει κομμένο το ρεύμα στην ανηψιά του πρώην Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Σγαρδέλη.Ο συζυγος της ανάπηρης ανηψιάς είναι ο επι χρόνια μάρτυρας και καταγγέλλων στα σκάνδαλα του Υπουργείου Αμυνας.

Και τώρα το ρεύμα είναι κομμένο για το ευτελές ποσό των κάτω των 5.000 ευρώ…