Αρχική Αθλητικα Εγραψε ιστορική ισοπαλία στη Βαρσοβία με Λέγκια ο Ατρόμητος!

Εγραψε ιστορική ισοπαλία στη Βαρσοβία με Λέγκια ο Ατρόμητος!

1974

 

 

 

Ο Ατρόμητος ήταν πραγματικά …ατρόμητος στη Βαρσοβία,κόντρα στη φημισμένη Λέγκια.

Παρατάχθηκε με επτά ελληνες στη σύνθεσή του και μάλιστα όλη η αμυντική τετράδα ήταν Ελληνες με κορυφαίο τον Σπύρο Ρισβάνη.

Λίγο αργότερα οπισθοχώρησε στην άμυνα και ο Ισραηλινός Καϊχίλα και ήταν αυτός που έδωσε ένα επικίνδυνο φάουλ με το οποίο ο Ισπανός Καρλίτος έστειλε τη μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι,αφού πρώτα ο Μέγιερι την έσπρωξε όσο χρειαζόταν με υπερπροσπάθεια.

Ουσιαστικά ο Ατρόμητος μέχρι το 80ο λεπτό δεν κινδύνευσε απο συνδυασμούς,αλλά απο μερικές τυχαίες αναταραχές,όμως η άμυνα και ο Μέγιερι εύκολα έδιωχναν.

Η ελληνική ομάδα είχε δημιουργήσει μια γραμμή “Μαζινό” 15-20 μέτρα έξω απο την περιοχή και εύκολα εξουδετέρωνε την προσπάθεια οργανωμένων επιθέσεων.

Εμεναν μόνο οι “γιόμες” και αυτό έκανε η Λέγκια στην οποία έπαιζαν μόνο 3 πολωνοί.

Ο Βέλιος χάλασε στο 81 μια πολύ καλή επίθεση του Ατρόμητου λόγω κόπωσης.Στην εξέλιξη ο μεγιερι έκανε την απόκρουση του αγώνα ,αφού από τις καραμπόλες ο Λουκίνιας σούταρε απο πολύ καλή θέση.

Από το 80 και μετά η Λέγκια προσπάθησε να βάλει τη μπάλλα κάτω και να μπει στην περιοχή,ελπίζοντας στο λάθος λόγω κόπωσης και ως ένα βαθμο δικαιώθηκε η επιλογή τους.

Ομως Κατράνης,νάτσος στα άκρα και Ρισβάνης στο κέντρο της άμυνας έτρωγαν σίδερα και …μπάλλα!

Ο Ατρόμητος έπαιζε φανερά για το 0 στην άμυνα και αυτό φάνηκε όταν οι παίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου σε 4-5 επιθέσεις με πολύ καλές προοπτικές μετά το 75…

Ο Αναστασίου έβαλε στα τελευταία 20 λεπτά τον Φάρλεϊ,τον Ουγγράϊ και τον Ταλόσα,αλλά δεν βοήθησαν καθόλου αμυντικά,δεν κράτησαν τη μπάλλα επιθετικά και έμενε ο εξαντλημένος Μάντσον με μια κρίτρινη να είναι βράχος αμυντικά,αλλά και να μην μπορεί να κρατήσει μπάλλα στην επίθεση.

Στο 91 ο Ατρόμητος έκανε την καλύτερη επίθεσή του και ο Φάρλεϊ σούταρε πιεζόμενος απο καλή θέση άουτ…

Στο 93 ο Ρισβάνης πήγε να βγει στην επίθεση,η μπάλλα χάθηκε,αλλά ευτυχώς ο Ισπανός Καρλίτος σούταρε άστοχα.

Το 0-0 είναι γεγονός και ο Ατρόμητος την επόμενη Τετάρτη έχει ευκαιρια για μεγάλο μπάμ στο Περιστέρι,απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο πολωνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Ιντέγε πολυδιαφημίστηκε στον Αρη και τον υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι στο αεροδρόμιο.

Σε αξία μέχρι τώρα στο γήπεδο δεν είναι ούτε στο νυχάκι του Βέλιου και του Μανούσου του Ατρόμητου.

Ο Γιάννης Αναστασίου (φωτογραφία)κοντεύει να “σβήσει” με την ευρωπαϊκή πορεία την άριστη ανάμνηση Κάναντι που έχουν στο Περιστέρι.