Αρχική Ελλαδα ‘Εδιωξαν Θάνου-κυνηγούν Πολλάκη για να καλύψουν το μαύρο κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ!

‘Εδιωξαν Θάνου-κυνηγούν Πολλάκη για να καλύψουν το μαύρο κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ!

2237

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τι mandata.gr και τι xamparia.gr ωρέ Κυριάκο;

Θα μας τα πει κανείς η alatikaipiperi στο στόμα του;

Πάμε λοιπόν σε ένα ρεπορτάζ για το μαύρο χρήμα στα ΜΜΕ και το λόγο που κυνήγησαν με λύσσα την Θάνου και τον Πολλάκη ,στις πρώτες ώρες της νέας εξουσίας:

Το Υπουργείο Υγείας κινείται με δημόσιο χρήμα.Αρα λογοδοτεί που ξοδεύει τα χρήματά αυτά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο οργανισμός που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και κινείται επίσης με δημόσιο χρήμα.Αρα λογοδοτεί που κατευθύνει το δημόσιο χρήμα.

Στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν επι χρόνια διευθυντής ο Θόδωρος Παπαδημητρίου,τον οποίο (αποδεδειγμένα…)γνωρίζαμε απο τα χρόνια εκείνα της παντοδυναμίας του.

Μας είχε καλέσει να λάβουμε και εμείς τη…διαφήμισή μας.Και τότε βρισκόμασταν σε πανελλήνιας κυκλοφορίας ΜΜΕ και κανείς δεν θα το “παρεξηγούσε”.

Ομως ξέραμε τι συνέβαινε και δεν πλησιάσαμε,ούτε το ταμείο του Θόδωρου,ούτε την…’Ελενα που αναλάμβανε συνήθως να …πείσει.

Η εξουσία για να μπορεί να ελέγξει τα ΜΜΕ και να είναι όλα φιλικά χρησιμοποιεί το κρατικό χρήμα μέσω διαφημίσεων,ενημερώσεων κλπΜΜΕ

Έτσι παραβιάζει ωμά το νόμο περί Ανταγωνισμού και στο χώρο των ΜΜΕ ο Ανταγωνισμός παραβιάζεται επι χρόνια απο κρατικές υπηρεσίες.

Έτσι δημιουργήθηκαν μονοπώλια και 4-5 επιχειρήσεις που έπαιρναν κρατικά έργα,κρατικές διαφημίσεις ,ήλεγχαν το χώρο και έγιναν ένα με την πολιτική εξουσία.

Αυτό ήταν που ο Κώστας Μητσοτάκης ονόμασε πρώτος ΔΙΑΠΛΟΚΗ.Οποιος τολμούσε να πάει κόντρα σε κάποιο διαπλεκόμενο ΜΜΕ αναλάμβαναν την ταφή του όλα μαζί ,με τον πιο ωμό τρόπο.

Οι Ψυχαρομπομπολαίοι ήλεγχαν μέσω του πρακτορείου διανομής τύπου και τις κυκλοφορίες και το ποιοί θα διανέμουν τον Τύπο.

Ενας εξ αυτών,που ήταν δεκαετίες στο επάγγελμα τόλμησε όχι μόνο να τους κοντράρει,αλλά και να πάει στα δικαστήρια εναντίον τους με αγωγή κλπ.

Την αγωγή χειρίστηκε ένας συγκεκριμένος δικηγόρος για λογαριασμό τους.

Σύρθηκε και σέρνεται επι…δεκαετία και βάλε,ενώ ήταν και είναι απλό θέμα.Για να παραγραφεί.

Είναι κοινό και διαδεδομένο κόλπο στη Δικαιοσύνη.

Ενας εισαγγελέας στη Λαμία κράτησε στο συρτάρι μια υπόθεση επι χρόνια και συνάδελφός του είπε στον πολίτη ,ότι μπαίνει στο αρχείο γιατί…παρεγράφη.Και όσοι την παρέγραψαν είναι ακόμα στη Δικαιοσύνη…

Ο δικηγόρος αυτός που χειρίζεται για λογαριασμό των Ψυχαρομπολαίων την υπόθεση του εφημεριδοπώλη “γνωμοδότησε” να μην πάρει σύνταξη ο εφημεριδοπώλης,αν και συμπλήρωσε 34 χρόνια δουλειάς!!!

Οταν του είπαμε ότι συμπλήρωσε 25 χρόνια δουλειάς και 55 έτη ζωής,το μίνιμουμ του νομικού πλαισίου για την σύνταξη και είτε πρέπει να του επιστρέψουν τις κρατήσεις,είτε να του δώσουν την σύνταξη,όπως σε όλους άλλλωστε,μας είπε: “φυσικά θα πάρει σύνταξη,αλλά…”

Αυτό το “αλλά” κρατάει 4-5 χρόνια και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ στο οποίο εκθέσαμε την υπόθεση πριν ένα χρόνο σχεδόν δεν έβγαλε απόφαση ακόμα!!!

Θα βγάλει με την καινούργια κυβέρνηση…

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναδείχθηκε σε ένα μέγα “εργαλείο” ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και νόθευσης του Ανταγωνισμού στα ΜΜΕ.

Ακριβώς αυτή την υπόθεση έψαχνε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την Διοίκηση της Βασιλικής Θάνου.

Προξένησε σε πολλούς απορία: εδώ ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση βιαζόταν τόσο να κάνει ΕΙΔΙΚΟ νόμο να φύγει η Θάνου απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού ΠΡΙΝ το 15Αυγουστο και να παραπεμθεί ο Πολλάκης σε δικαστήριο, πριν ορκιστεί η Νέα Κυβέρνηση;

Τα μαντάτα,τα χαμπάρια ,οι πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζεται και άλλη ειδική τροπολογία που θα καταλαμβάνει ορισμένες δίκες,μία εκ των οποίων είναι η δίκη για τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ.Θα “τακτοποιηθεί” και αυτή,γιαυτο τελευταία ο Θόδωρος έπαψε να είναι τόσο ανήσυχος,όσο στις αρχές…

Περισσότερο βέβαια ανησυχούσαν (όχι πια…) ορισμένοι μεγαλο”δημοσιογράφοι”.

Χρησιμοποιήσαμε στην του ρεπορτάζ και στην αρχή αυτής της παραγράφου τις λέξεις “μαντάτα” και “χαμπάρια” για να δείτε τα …έργα του ΚΕΕΛΠΝΟ που ξεμπρόστιασε ο Πολλάκης καίγοντας (τότε) και τους μεγαλο”δημοσιογράφους” που θα μπουν τώρα και στην κρατική τηλεόραση απο την κύρια είσοδο…

Αυτούς τους φακέλλους πήγε ο Πολλάκης στη Δικαιοσύνη και εξ όλων τον χειροκροτήσαμε μόνο εμείς,ο Βαξεβάνης,η “Αυγή”,η “Εφημερίδα των Συντακτών” και 3-4 ακόμα…

Μεταξύ των όσων πήραν τεράστια ποσά απο το ΚΕΕΛΠΝΟ θα δείτε τίτλους όπως “μαντάτα”, “χαμπάρια”,θα δείτε τίτλους που πίσω τους κρύβονται πολιτικοί κλπ

Όσοι έχετε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πατήστε agriniomandata.gr ή newsface.gr

Αν σας βγάλει κάτι σε αυτά θα διαπιστώσετε πού φαίνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε διακόσιες πενήντα χιλιάδες(250.000) ευρώ για να προβληθεί το έργο του!!!

Όταν κάποτε αποκαλύφθηκε μια δικογραφία με εκβιαστικά ρεπορτάζ ,ήρθε κάποιος ανήσυχος και μας ζητούσε νομικέ ς οδηγίες ,αν τον φωνάξει η Αστυνομία,γιατί παράλληλα εκείνη την εποχή έφτιαχνε μια βίλα στα νότια προάστεια.

Ηταν ακόμα κυβέρνηση “σωστή”,δηλαδή Γ.Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου…Ηταν πολύ ανήσυχος γιατί υπήρχαν “κασέτες” και μας ζητούσε νομική αντίδραση απέναντι στις “νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ”.

Πέρασε καιρός και ήρθε χαμογελαστός και μας είπε ότι “δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, γιατί το κανόνισε”…

Αυτούς τους διακανονισμούς χάλασε ο Πολλάκης και θα ανέφερε το πόρισμα της Θάνου για την Διαπλοκή και τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό στα ΜΜΕ.Και γιαυτό έπρεπε να χτυπηθούν άμεσα και ο Πολλάκης και η Θάνου…

Διαβάστε το DOCUMENTO του Κώστα Βαξεβάνη και θα καταλάβετε ποιά κακά μαντάτα ήθελαν να ακυρώσουν.

Μια περικοπή απο το ρεπορτάζ αυτό:

“Χορηγία από το ΚΕΕΛΠΝΟ λάμβαναν ακόμη και τα ιστολόγια. Συγκεκριμένα, το fim..blogspot.com λαμβάνει 12.000 ευρώ, σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 22 Αυγούστου 2014. Το εν λόγω βρίσκεται στον αριθμό 7.302 αναφορικά με την επισκεψιμότητα που δέχεται στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων. Στην επίμαχη σύμβαση βέβαια αναγράφεται ότι «ο συγκεκριμένος ιστοχώρος αποτελεί το πρώτο σε επισκεψιμότητα ενημερωτικό ιστολόγιο»!!!

Στη λίστα εμφανίζεται και το www.p…syrou.gr, το προσωπικό ιστολόγιο του Βαγγέλη Περ για θέματα που αφορούν τη Σύρο! Η επισκεψιμότητά του είναι τόσο χαμηλή που δεν υπάρχουν πληροφορίες κατάταξής του· παρ’ όλα αυτά λαμβάνει 48.000 ευρώ.

Στην 689.646η θέση στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων βρίσκεται η ιστοσελίδα www.goo….gr. Και όμως παίρνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ 15.000 ευρώ… Η ιστοσελίδα alatikaipiperi.gr ασχολείται με θέματα μαγειρικής, χορηγείται ωστόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ με χρηματικό ποσό που προκαλεί δέος: 160.000 ευρώ! Στη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ειδησεογραφική και μάλιστα «με δυναμική επισκεψιμότητας, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο». Εκτός του ότι δεν κατορθώσαμε να βρούμε κάποια είδηση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πέρα από πολύ ενδιαφέροντα θέματα μαγειρικής, αναζητήσαμε τον αριθμό κατάταξής της για να διαπιστώσουμε τη «δυναμική επισκεψιμότητας». Βρίσκεται στην 77.079η θέση…

ε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας www.men…gr, αφού βρίσκεται στην 120.772η θέση της σχετικής λίστας. Θα φανταζόταν κανείς ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά προκειμένου να λάβει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και όμως, το συνολικό ποσό που καρπώνεται η ιστοσελίδα είναι 32.000 ευρώ.

Το ίδιο ακριβώς ποσό παίρνει και η ιστοσελίδα www.se….ife.gr, όμως η θέση της στη σχετική κατάταξη δεν είναι και πολύ καλύτερη. Συγκεκριμένα βρίσκεται στον αριθμό 72.330. Το ποσό των 32.000 ευρώ φαίνεται να έχει την τιμητική του σε ιστοσελίδες με σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα, αφού τόσο λαμβάνει και η www.invitr….gr ενώ βρίσκεται στην 45.341η θέση. Την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας συναγωνίζεται η www.de….gr, που μολονότι βρίσκεται στη θέση 39.032 παίρνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ 15.000 ευρώ.

 

Ανοίγουν ιστοσελίδες για να πάρουν τη σύμβαση

Υπάρχει όμως ακόμη μία κατηγορία ιστοσελίδων οι οποίες λαμβάνουν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ προκαλώντας έκδηλες απορίες για το πώς γίνεται να προτιμήθηκαν. Και αυτό γιατί –σύμφωνα με στοιχεία από το web.archive.org– είτε άνοιξαν λίγο προτού υπογράψουν τη σύμβαση και έκλεισαν λίγο μετά είτε –ακόμη χειρότερα– φέρονται να υπογράφουν τη σύμβαση προτού καν αρχίσει η λειτουργία τους.

Η ιστοσελίδα at….gr λαμβάνει συνολικά –μέσω εννέα συμβάσεων– το ποσό των 135.000 ευρώ. Η πρώτη σύμβαση υπογράφεται στις 3 Φεβρουαρίου 2014. Και όμως στο web.archive.org εμφανίζεται να λειτουργεί για πρώτη φορά στις 9 Μαρτίου 2014 και να κλείνει λίγους μήνες μετά, στις 22 Ιανουαρίου 2015. Περιττό να ειπωθεί ότι είχε τόσο χαμηλή επισκεψιμότητα που δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί η κατάταξή της.

Σημείωση δική μας: Οι εκλογές έγιναν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.Αρα η ιστοσελίδα έκλεισε την Πέμπτη προ των εκλογών και την επομένη προήχθη η συζυγος ενός μεγαλοδημοσιογράφου που ήταν λέει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά την αγαπούσαν πολύ και οι άλλοι!…

Ανάλογη περίπτωση αποτελεί η ιστοσελίδα xamparia.gr. Λαμβάνει επίσης 135.000 ευρώ μέσω εννέα συμβάσεων με το κέντρο. Η πρώτη εξ αυτών έχει ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2014, όμως εμφανίζεται να λειτουργεί για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου 2014 και να κλείνει στις 28 Δεκεμβρίου 2014. Στην εν λόγω κατηγορία μπορεί να συμπεριληφθεί και η ιστοσελίδα alatikaipiperi.gr που προαναφέρθηκε, αφού φέρεται να αρχίζει να λειτουργεί από τις 3 Μαρτίου 2014 αλλά υπογράφει την πρώτη σύμβαση στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Στις 11 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα, αρχίζει η λειτουργία του aegeantoday.gr κι όμως κατορθώνει να λάβει μέσω δύο συμβάσεων της ίδιας χρονιάς 96.000 ευρώ! Η πρώτη σύμβαση με την ιστοσελίδα, η οποία δεν λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017, γίνεται δύο μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας της…”

Βέβαια υπάρχει και η ποιότητα ,πέρα απο την ποσότητα.Δηλαδή γράφουν κάποιοι με ποιότητα,με διαδρομή και γράφουν ρεπορτάζ και όχι απόψεις.

Ασ αποδείξουν λοιπόν ότι μπορέι να μην είχαν ποσότητα,δηλαδή σειρές καλής κατάταξης,αλλά είχαν ποιότητα.

Να μάθουμε δηλαδή ποιοί …ποιοτικοί είναι πίσω απο αυτά που έκλεισαν,που υπολειτουργούν κλπ.

Αυτό ήταν έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Αυτή πήγε περίπατο με (ν)τροπολογία της νέας Κυβέρνησης.Είναι και έργο της Δικαιοσύνης να αποδείξει τώρα τι συνέβαινε.

Η Νέα Κυβέρνηση κάθε άλλο παρα αυτή την επιδίωξη θα έχει.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνατότητες να επιβάλλει τη σωστή δικαστική έρευνα και ..πίσω έχει η αχλάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού την ουρά.